Építési telkekhez olcsóbb falvakban hozzájutni, mint az azokat környező nagyvárosokban? Nagyobb területekről lenne e kiírásnál szó (1500-4000, akár 7000 nm, melyből elég lenne pár 100 nm beépíthetőség is, mivel parkosított kertnek kellene a terület).
Debrecen, Szeged, vagy Győr telekáraihoz képest olcsóbb lehet az azokat körülvevő (20-25 km-es táv) községekben nagyobb telkeket vásárolni?
Amiatt (is) jött létre ez a kiírás, mert a híradások, kis túlzással élve, ontják magukból azokat a beszámolókat, melyekben jelentik, hogy sok-sok agglomerációs település szinte már betelt. Feltételezhetnénk, hogy akkor a telekárak nem biztos, hogy sokkal olcsóbbak a főváros, vagy megyeszékhely eléggé brutális árú építési telekáraihoz képest.
Vagy ez inkább csak a fővárosunkat környező falvakra igaz?
Más nagyváros környékére nem feltétlen?
Ott még fél, vagy sokkal inkább negyed áron lehet kapni ilyen telkeket a "mellette" 20-25 km-re fekvő megyeszékhely elképesztően túlárazott telekáraihoz viszonyítva?
Van még remény egy csodaszép parkosított kert létrehozásához szükséges nagy méretű telek megvásárlására?
Ez egy álnaív troll kérdés.
Nem hinném, hogy itt érdeklődne az, akinek lenne elegendő anyagi háttere 7000 m2-t megvásárolni, parkosítani ill. "pár 100 nm-t beépíteni. "
Gyanítom, hogy annyi pénzt sem láttál még egyben amennyiből csupán körbekeríthetnél 7000. m2-t.
Bocs.
Amúgy pedig 1500-4000 nm áll ott fent, 1500-2000 nm meg a mai világban sem egy egetrengetően nagy telek! :)
A(z akár) 7000 CSAK abban az esetben valósulhatna meg, ha nem horror áron kínálják.
20-25 km egy várostól pedig már régen nem a "könnyen megközelítem azt" kategória. Ilyen nagy távolságoknál már bízom benne, hogy a városi árak felénél is jóval kevesebb adják a telkeket! Ha pedig a jóval érvényesül, akkor akár 5000 nm-es, vagy nagyobb telek is számításba jöhet, értelemszerűen.
Oké a te dolgod.
De bármennyire olcsón adják a -mindentől távoli- telkeket, itt akkor is 100milliókról beszélünk ha csupán "pár 100 nm"-t akarnál beépíteni.
Ha 100millióid lennének akkor nem rémüldöznél az "elképesztően túlárazott telekárakon" hanem vennél egyet másokhoz hasomlóan.
Ahol olcsó az azért olcsó, mert semmi nincsen a közelben ami növelné az értékét az ingatlannak. Se gáz, se csatorna, se orvos, se bolt stb...de még normális út sincsen csak eső utáni sártenger.
A nyugalmadról, a vagyonodról meg az életminőségedről, napi 24 órában gondoskodnak majd a helyi roma szabadcsapatok, és rajta lesznek, hogy ne unatkozzál.
Ugyanis ők is az ilyen olcsó helyeken tanyáznak.
Arra már nem is merek gondolni, hogy esetleg pont őmiattuk olyan olcsóak a kültelki ingatlanok??!
De nem ragozom tovább.
Hajrá!
Nem értem... Látod a hirdetéseket Te is, ugye? Nem csak én férek hozzá...
Megnézed, látod mennyi a m2 ár, látod a városban is mennyi a m2 ár, kérdés megválaszolva!
Nagyvárosban igen nehezen találsz ma már több 1000m2-es telkeket, max. nagyvárosok külterületi részein, ami jellemzően pincesor, de az meg szigorúan véve nem építési telek!
Négyes, hatos, nagyon belém álltatok. Mondtam valamit, ami ennyire nagyfokú ellenérzést ébresztett bennetek?
Négyes: nem az olvasható fentebb, hogy mindentől távol, a sártenger és a messzi semmi közepén kívánnék építési telket venni. Csupán 20-25 kilométerre egy-egy várostól.
Igaz (talán szerencsémre?) az már régen nem a "könnyen megközelíthető" távolság (illene olcsóbbak lennie az ottani távoli teleknek), de messze nem ott van, amit te írtál, ahol a bűnözői csoportok is tanyáznak. Nagyon nem ott.
Mégis kinek fordulna meg a fejében ilyen helyen élni? Na ugye, hogy hülyeség volt, amit feltételeztél.
"100 milliókról beszélünk, ha csupán pár 100 nm-t akarnál beépíteni."
Továbbra is csak ismételni tudom magam: megint tévedsz. A mai 150-200-250 nm-es átlagos házak (többsége) NEM luxus ingatlan!
A kiírasban sem kacsalábon forgó, márvánnyal borított, intarziás bútorokkal felvértezett Mészáros házról van szó. Senki nem írt ilyet.
Kert kell! Nem a ház a lényeg - kifejezetten kiemeltem.
De persze mindig bele kell kötni valamibe - ami jelenleg még ott sincs!
Ötös, köszönöm, hogy (eddig egyedül Te) VÁLASZOLTÁL is a kiírt kérdésre!
Bár több - ilyen és hasonló - VÁLASZ érkezne...
Nem szolgáltam rá a kötekedésre. Nem, én ezt nem érdemlem! Nem tettem soha senkinek semmi rosszat.
Amikor azt mondják, hogy az agglomeráció megtelt, az nem mindig jelenti, hogy nem lehet ott olcsón telket venni.
Azt jelenti, hogy nem bírja a közműszolgáltatás. Nálunk pl. nyáron a hegyen nincs víznyomás, így reggel 6 és este 9 között nem tudsz pl. zuhanyozni. Vagy nem járnak a hókotrók. Óriási dugók vannak és nem bírják az utak. Stb. De
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!