2008-as építésű ingatlan fala oldaliranyban repedt. Megvenned?
Nekünk amúgy nagyon tetszik. Szakember szerint szigetelés probléma van. Amúgy én süt olvastam ez inkább alapozasi problemanal fordul elő.
A tető foliazssaval is gond van. Valamennyit biztos kell rá költeni. Meg nem tudjuk mennyit.
Te megmerned venni ha nagyon tetszik, vagy ez alapján jó eséllyel egyik probléma jön majd a másik után?
Ember, reped a fal, baj van a fóliázással!
Kérdezd meg a többiektől, hogy náluk is vannak-e ilyen problémák, de ha nincsenek is - nálad vannak. A ház alatt egészen más összetételű lehet a talaj, mint a többieknél. Tanultam építészetet, de csak tantárgyként, viszont bő 20 évet építővállalatoknál dolgoztam.
Egyébként - miattam megveheted.
Hmmm erre nem gondoltam. A talajra. Hisz nem értek hozzá.
Köszi a válaszokat!
Nem tudom ki merte fel, az ingatlanos mondta csak, hogy felmerettek előttünk, és elvileg a tulaj se tudta a problémát előtte. Mondjuk én ezt nem hiszem el.
Ha úgy alakul, feltétlenül hívunk statikust.
Felmérésére 80 ezres arajanlatot kaptunk. Ez korrekt amúgy?
A felmérés díja megyénként változik, és cégenként is. Meg attól függően is hogy hivatalos írásos szakértői véleményt kérsz vagy elég a szóbeli.
Az ingatlanosék legfeljebb értékbecslővel mérette fel. Ha statikus mérte fel, akkor meg kérd el a hivatalos szakértői véleményt. Így látatlanban egyébként nem tudunk mondani semmit. Fotót se küldtél a repedésekről. Az alapot is csak feltárással lehetne megmondani hogy milyen.
A haz egyik fele körbe van repedve vizszintesen. Nagyrészt hajszalrepedes, egyetlen helyen kb 20cm hosszan viszont egész vastag, max fel cm. A vizszintes repedes a teto alatt van kb fel-egy méterrel, az ablakok felső részevel egy síkban. Lehet hülyeség, de lehet azt nem bírja a terhelest?
Elvileg hőmérséklet valtozas okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!