Mi az a tehermentes és tartozással terhelt ingatlan?
Figyelt kérdés
Bocsánat a hülye és zavaros megfogalmazásért.
Most készükül ingatlant vásárolni, és az lenne a kérdésem, hogy ha olyan ingatlant vásárolok, amelyiknek van tartozása, akkor a fennmarad tartozást is nekem kell kifizetni? Ha van az ingatlanon X milliós tartozás, akkor ugye nem nekem kell fizetni a további részleteket.
Bocsánat a hülye kérdésért, de inkább itt égetem magam mint sem hogy valami hülyeséget csináljak.
szept. 22. 12:25
1/6 anonim válasza:
Ügyvéd mondani fogja. Általában úgy egyeznek meg, hogy a vevő adásvételkor vagy a foglalóból a banknak utalja a vételár egy részét, amivel törleszti az egész hitelt, a maradék meg megy az eladónak - így tehermentes ingatlant vesz.
2/6 anonim válasza:
A tartozás nem a te tartozásod, hanem a tulajè. Ezt mindig a vètelárból azonnal rendezik, mert elsőbbsèget èlvez. Te mindig tehermentesen kapod meg.
3/6 anonim válasza:
Éppen ma akartam én is kiírni ezt a kérdést.
Nem is értem, hogy mi értelme egy hirdetésbe beleírni, hogy tehermentes.
Ha van is rajta hitel, akkor majd a vételár egy részét a banknak utalod. Ez semmit nem bonyolít egy adás-vételen, nem ezen múlik, hogy megveszed-e.
Olyan meg nincs, hogy egy házon nagyobb hitel legyen, mint a vételára...
4/6 A kérdező kommentje:
Igen, ez zavart be engem is, hogy külön kiírják hogy tehermentes. Gondolom csak az ügyintézés gyorsaságában jelent gondot az hogy tehermentes e az ingatlan vagy sem.
szept. 22. 15:36
5/6 anonim válasza:
3. A tehermentes ingatlan adásvételét szerintem gyorsabb lebonyolítani. Ha pl. banki jelzálog van az ingatlanon vagy CSOK az általában elidegenítési tilalommal is jár. Ha ki van fizetve az adósság, akkor még töröltetni kell ezeket is. Papírmunka és megy az idő.
6/6 anonim válasza:
#4 Ahogy 5-ös írta már, ez egy fontos adat. Sokan nem akarnak olyan lakás vásárlásával foglalkozni amin van valami hitel vagy más. Akkor ha fizetsz máris tied az ingatlan. Ha van rajta valami "teher", annak intézése bonyodalom, még akkor is ha azt az ügyvéd meg az eladó rendezik. Mivel közbe jöhet olyan dolog ami miatt nem sikerül tehermentesíteni és így nem tudod végül megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!