Árverésen vettem tehermentesen házacskát,a tulaj meghalt már 7 éve.A tulajdonlapon semmi követelés nem volt."tehermentesen" A vízművek követel tőlem, 200 ezer ft víztartozást.Köteles vagyok kifizetni azt,amit nem én fogyasztottam 7 évvel ezelőtt?
Azért tehermentes, mert a házra nincs ráterhelve a tartozás.
A többit a vízművel kell megbeszélned, hivatkozni kell az adásvétel dátumára, és az eddigi leolvasásokra amiből a tartozás össze jött.
Ismerős téma.
Ilyenkor bementünk, a papírokkal igazoltuk, hogy a ház mióta a miénk, és eltörölték a tartozást, mivel nálunk is halott volt a tulaj, örökösök nélkül.
Nem örökölted, hanem vetted!
Csak az örökösök felelnek a tartozásért, de ők is csak a hagyatékin elhangzottakért.
Amellett:
- 7 év alatt elévül az ilyen jellegű követelés, a csekkeket is 1 évig kell őrizni.
- a halott már nem tudja bizonyítani, hogy volt e adósság és az nem lett e általa kiegyenlítve. Ezen az alapon bárki előállhatna bármilyen követeléssel feléd.
- neked semmi közöd ha volt is adósság, mert azt a ház árából kell kiegyenlíteni.
Csináld azt amit a 3-as írt!
Kitől vetted, ki az eladó? Az állam?
Az ügyvédet kérdezd, ha tehermentes ingatlanra szól a szerződés, akkor nem a te tartozásod, nem is értem a szitut. Nullás igazolást kaptál, gondolom!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!