UPC nem jogos tartozás miatt kihez forduljak?
Figyelt kérdés
Sziasztok, UPC-nél volt előfizetésem amit ugye nemrég átvett a Vodafone. Még a UPC-nél volt előfizetésem amit felmondtam, egy részletre vett tabletet kellett emiatt egyösszegben kifizetnem amivel nem is lett volna semmi gond. Viszont volt 20.000.- forintos plusz befizetésem amit a UPC nem volt hajlandó jóváírni. Most átadta követeléskezelő cégnek a tartozást, aminek ellent mondtam, hiszen nem jogos a követelés pontos összege. Sajnos nem jutok velük dűlőre, egymásra mutogatnak, segítsetek, hogy milyen jogi szervhez fordulhatok az ügy megoldása érdekében. Köszönöm előre is a válaszokat.#követelés kezelő
2021. febr. 4. 13:58
1/5 anonim válasza:
Volt fizetési meghagyás közjegyzőn keresztül és annak mondtál ellent? Mert akkor úgy tudom a bírósághoz kerül az ügy, és a behajtó cégnek illetéket kellene fizetnie, amit sok esetben nem éri meg megtennie, és ha nem fizeti be, akkor törlik az ügyet. Sok esetben arra mennek, hogy valaki nem mond ellent(időben) és az automatikusan jogerőre emelkedik.
2/5 Fsms válasza:
#1 jól fogta meg. Azt írd meg volt e fizetési meghagyás. Ha volt és ellentmondtál, akkor perré alakul, és 2 év mire lesz belőle valami.
Ha volt fizetési meghagyás és nem mondtál ellent, akkor ráfaragtál ki kell fizetned.
Ha nem volt fizetési meghagyás, akkor a nemzeti hírközlési hatóságnál tudsz panaszt tenni.
3/5 A kérdező kommentje:
Nem volt fizetési meghagyás. Sima levél, meg hívogatnak telefonon, tegnap pl ordított velem a pali szó szerint mire én rávágtam a telefont.
2021. febr. 4. 20:27
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy írtál akkor intezem tovább ahogy írtad.
2021. febr. 4. 20:28
5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek, az NMHH- hoz fordultam segítségül, és el is intéztek nekem, hogy csak a jogos tartozást kelljen megfizetnem. Mindenki irjon nekik batran!
2021. febr. 27. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!