Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A saját tulajdonú lakás egy...

A saját tulajdonú lakás egy státuszszimbólum, ami reprezentálja azt, hogy valaki vitte valamire?

Figyelt kérdés

2024. jún. 19. 13:07
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy a 9-es írja, inkább státuszszinbólum egy budai bérelt lakás, mint mondjuk egy soproni saját lakás.
2024. jún. 19. 13:44
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonlóan vagyok, mint az előttem szóló. Bár van egy kis hitelem, de csak havi 50 a törlesztője, cserébe meg van egy 2 szobás lakásom, ami csak az enyém.

Nekem is 600+ a fizum, minden kifizetése után a fele bőven megmarad, ha elköltök havi 100 ezret, még akkor is ott vagyok, hogy több pénzem marad, mintha bérelnék.

Ha minden kötél szakad, akkor is mi a legrosszabb ami történhet?

Bármikor kiadhatom havi 150-160 ezerért, vagy eladhatom és lesz 35-40 millióm.

2024. jún. 19. 13:45
 13/47 anonim ***** válasza:
10%

"Bármikor kiadhatom havi 150-160 ezerért, vagy eladhatom és lesz 35-40 millióm."

Persze, barmikor... :)

2024. jún. 19. 13:49
 14/47 anonim ***** válasza:
95%

"es, az jobb, ha a bank lakoltat ki, mert"

Bátyja, látszik hogy azt se tudod merre vagy arccal.

Ha nem fizeted az albérletet, egy hónapon belül utcán vagy.

Ha egy havi törlesztővek elmaradsz, nem is érdekli a bankot. Sőt, van biztosítás most már a hitelek mellé kötelezően, ami egy rakás mindent áll.

Fél év mentesség munkanélküliség esetén, tartós betegség esetén egy évig is el lehet húzni stb.

Másrészt nekünk jelenleg, ha nem fizettük volna ki a hitelt akkor 70 ezres törlesztőnk lenne. Ellenben egy ilyen lakás bérleti díja ma már közben 200 ezer lett.

Ennyit az albérletről.

2024. jún. 19. 13:53
 15/47 anonim ***** válasza:
91%
10. Mi az, hogy hogy jön ez ide? Kezdjük ott, hogy nem mindenki hitelre vesz ingatlant. Tudom, hogy a többség igen, de van aki nem.
2024. jún. 19. 13:58
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

#10 Igen, jobb, mert a bank esetén elég sok lehetőséged van és a törvény véd téged is.

Eleve nem úgy megy, hogy fogja magát és kilakoltat.

Van lehetőséged hitellel terhelt ingatlant is eladni, kiadni. Árverezés esetén pedig a bank a hitel mértékének megfelelő összeget (plusz eljárási költségeket) teszi el. Ami többlet azt te kapod meg. Nyilván itt inkább ingatlan típusától és hitel mértékétől függ minden.

2024. jún. 19. 14:03
 17/47 anonim ***** válasza:
91%

"Persze, barmikor... :)"

Igazán magas röptűen tudsz érvelni egyszerű barátom...

De nyilván te tudod jobban, nem én, aki az adott ingatlanban élek.

Én személy szerint direkt igyekeztem a lehetőségeimhez mérten biztonságos mértékű hitelt felvenni és olyan lakást nézni, ami tartja az értékét, kiadható. A környéken sok a bérlő, még be sem költöztem, már volt érdeklődő, hogy nem-e adom ki.

A mostani piaci árak 180-200 ezer között mozognak. Tehát 150-ért rövid időn belül találnék lakót.

De nyilván egyszerűbb odaböfögni a semmit, hogy elhidd, neked van igazad :D

2024. jún. 19. 14:08
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

47-ért vettem 2021 év végén, 25 millió hitellel, havi 110000-es törlesztő. Jelenleg 60+ az értéke, egy ilyen kaliberű lakás albérlete 200-250000 + közös költség. A havi rezsim nem éri el a 20000-et általányban, pedig télen fűtök, mint az állát, nyáron meg le sem kapcsolom a klímát.

Már most kb 37 millióm maradna, ha elvinné a bank. De inkább kiadnám addig amíg helyre jövök, és én költöznék valami olcsó helyre.

Fix a hitelem, és 3 év alatt annyit emelkedett a fizetésem, hogy fel sem tűnik, hogy levonták a törlesztőt. Ha csak fele ennyit emelkedik a következő 3 évben, már szinte vicces kategória lesz számomra. 10 év múlva meg kb apró pénz lesz. 10 éve 270000 nettó volt a fizetésem, és az akkor nagyon jónak számított, most megélni is kihívás belőle egy albérletben. Amikor majd az albérlet ára 4-500000 lesz én akkor is 110000-et fizetek. Az elmúlt 10 évben kb 3x-ára növekedtek az albérletek, nem hinném, hogy ez a tendencia megfordulna.

Véleményem szerintem egy ingatlan nem státusz szimbólum, csupán egy befektetés önmagunknak.

2024. jún. 19. 14:31
 19/47 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha valaki utánanéz a szó jelentésének( státuszszimbólum) hamar rájöhet hogy semmi köze egy lakásnak háznak ehez. Tehát szerintem nem státusszimbólum. Ha valakinek saját ingatlana van elmondható hogy szerencsés nert vitte valamire. Elért valamit az életben. Státusszimbólum lehet inkább egy sportkocsi vagy nyaraló
2024. jún. 19. 15:41
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

#9 " Nekem például volt ismerősöm, aki a Budai várban bérelt lakást rettentő baráti áron. "

A Budai várban 5 évvel ezelőttig nem is volt másra lehetőség, örökbérletek voltak, nem lehetett megvenni az ottani lakásokat. Azért volt nagyon kedvező a bérleti díj, mert a lakók végezték el a szükséges felújításokat a tulajdonos, az önkormányzat helyett és cserébe volt alacsony a bérleti díj.

Egy ilyen lakás bérleti jogát éppen úgy adták vették, mint egy lakást, értékében is. Aki be akart költözni az annyit kellett fizessen érte ami egy lakás ára máshol, vagy éppen elcserélte a lakását konkrétan a bérleti jogra.

Mivel tényleg státuszszimbólum a Várban lakni.

2024. jún. 19. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!