A saját tulajdonú lakás egy státuszszimbólum, ami reprezentálja azt, hogy valaki vitte valamire?
Figyelt kérdés
2024. jún. 19. 13:07
2/47 anonim válasza:
Egyáltalán nem az. Jobb saját lakásban lakni, ha megteheted, hogy ingatlant vegyél, mint albérletben.
3/47 anonim válasza:
A kínaiaknál igen. Státusszimbólum, hány lakása van, azért veszik itt nálunk is őket.:)
Meg azért dőlt be náluk nemrégiben a lakáshitelpiac: kipukkadt a kínai ingatlanlufi.
4/47 anonim válasza:
Én azért küzdöttem érte, hogy ne kelljen se bérleti díjat, se hitelt fizetnem. Sikerült. Keresek 630-at, és azt arra verem el, amire akarom. Szarok a státuszra, engem a jólétem és komfortom érdekel.
7/47 anonim válasza:
5. Kifejtenéd, hogy szerinted miért az? Státuszszimbólum, mert az ember inkább lakik a sajátjában, mint, hogy évtizedeken keresztül albérleti díjat fizessen és esetleg azon aggódjon kisgyerekesként, betegen, nyugdíjasként, hogy ki tudja-e fizetni a bérleti díjat vagy hajléktalan lesz?
8/47 anonim válasza:
Nem, ez egy szükséges dolog.
Nézz meg más kérdést, pl. ahol a bérbeadók megindokolják, miért nem adják ki kisgyerekes családnak a lakást, és hogy szívük szerint felmondanák a szerződést egy terhes nőnek.
Máshol csak annyi a gond, hogy a tulajdonos nem járul hozzá a klímához, vagy hogy bejelentse magát az ember a lakcímre.
9/47 anonim válasza:
Önmagában a lakás nem jelent státuszszimbólumot.
És fordítva albérlet is lehet státusz szimbólum, ha olyan helyen van. Nekem például volt ismerősöm, aki a Budai várban bérelt lakást rettentő baráti áron. Az valljuk be, jobban hangzik mint a Kőbányai panel.
10/47 anonim válasza:
7-es, az jobb, ha a bank lakoltat ki, mert nem fizeted a torlesztot? Egyaltalan hogy jon ez ide??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!