Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A mai generacionak, ezeken az...

A mai generacionak, ezeken az arakom, hogy lesz valaha sajat ingatlanja orokseg nelkul ?

Figyelt kérdés
Max akkor van eselye, ha legyart egy kezilabdacsapatnyi gyereket a CSOK alazsminaert ?
febr. 29. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
72%
#5 Mennyi is az átlagbér? 400 környéke ugye? Az 10 év alatt 48 milla , abból azért ezt azt már lehet venni.Elhiszem, hogy a 150!!!évnyi ( 720 milla) átlagbérből , amit fentebb írtál,sokkal pofásabb jön ki , de valljuk be, az az ingatlanpiac egy picike szelete.
márc. 1. 06:42
 12/80 anonim ***** válasza:
28%

Regen olcson "atvettek" a lakasokat onkormanyzati tulajdonbol.

Faterom us igy vette az elso lakasat es abbol boldogult tovabb.

márc. 1. 06:47
 13/80 anonim ***** válasza:
83%

12!

Volt ilyen is, de ez sem általános.

márc. 1. 07:17
 14/80 anonim ***** válasza:
70%

Kicsit számolgattam, hogy régen mennyi idő volt lakást venni.... Biztos, hogy nem pontos a dolog, de egy erős becslés... Két keresős családdal számolok. Egy vidéki kisváros 50 négyzetméteres erkélyes lakása 1997-ben átlag 1,2 millió forint volt. Ezt az akkori átlagkeresetből hitelre 10-12 év alatt ki lehetett fizetni.

2023-ban ez a lakás átlag 30 millió. Ez kb. 17-18 év alatt kifizethető. Valóban többet kell dolgozni egy lakásért, mert a munkabérek nem követték le teljesen az ingatlan áremelkedését. De az, hogy lehetetlen venni lakást jelenleg az nem igaz. Talán régen többet is tudtak megtakarítani az emberek. Nem nyomták ennyire a fogyasztói társadalmat. Élj, utazz, vásárolj. Én azt tanultam, hogy mindent be kell osztani, nem elherdálni. Kitűzött cél a lakás, akkor arra kell gyűjteni. Lehet lesz egy szűk 5-10 éve az embernek, mire előteremti az önrészt, de ezt mindenki saját maga dönti el, hogy megéri-e az áldozatot. Vagy évtizedekig sír, mint a fürdő...... Fillérekért nem lehet már tanácsi lakást venni, mint régen. Mondjuk az is megérne egy misét, mert a paneleket is amerikai hitelből építették a gulyáskommunizmus alatt, amit azóta is nyögünk.....

márc. 1. 08:36
 15/80 anonim ***** válasza:
37%
Én sem a nagyszüleimtől, sem a szüleimtől nem hallottam, hogy akkor hű de könnyű lett volna. Nekünk sem volt az. Mi mostmár azért dolgozunk, hogy az életben legyen plusz 1-2 lakásunk. Egy a nyugdíjas éveinkre, egy pedig a gyerekeink támogatására, ha úgy látjuk, hogy szükségük lesz rá. Én nem érzem ezt irreális célnak, de tény, hogy teszünk is érte napról napra.
márc. 1. 09:08
 16/80 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, lakáshoz-házhoz jutni mindig is 10-20 év kemény munka, spórolás, lemondás volt.

Meg én azt látom, hogy sokan a legkisebb iskolai végzettséggel a legkevésbé megfizetett munkákat végezve akarnak az ország legnépszerűbb helyeire költözni.

Ez így nem megy. Az igényeket a lehetőségekhez kellene igazítani.

márc. 1. 09:12
 17/80 anonim ***** válasza:
28%

Aki lepontozott (9-es),az mi a bánatért tette (már megint)? Mi rosszat írtam? Azt, hogy rokkantsági járadékból (ami ma sincs 60.000 Ft havonta), lehetetlen lakást venni? Adjatok már ötletet akkor kérlek! Köszi.

16. Ezt hogy lehet lehetőséghez igazítani? Ebből megélni se lehet, nemhogy lakást venni. Azt meg nem gondolnám, hogy az a helyes, ha száz ezres, vagy milliós fizetés mellett valakinek jár, meg aki 100 ezret sem kap havonta, az az életet sem sem érdemli. Vagy így gondoltad? Ők, menjen dolgozni, na de akinek valamilyen betegsége van és nincs aki támogatja, az mégis hogy?

(Megköszönném, hogy mielőtt elítélsz és lepontozol ezért is, gondolj bele a helyzetbe. Te mit tennél, ha nem tudnál dolgozni és 60.000/100.000 ft-od lenne havonta?

márc. 1. 10:43
 18/80 anonim ***** válasza:
59%
17# Mindenki azt mondja, hogy 10+ év kemény munkája lakást venni. A rokkantsági járulékot nem munkabérként kapod és szerencsére az átlagos fiatalok nem is szenvednek ettől, vagyis a helyzeted szomorú, de nem a témába tartozik (szerintem).
márc. 1. 12:06
 19/80 anonim ***** válasza:
64%
18,értelek.pusztuljunk el a híd alatt, csak mert nem munkabér, és mert nem átlag, hanem kisebbség. Sehova se tartoznak, senki se törődik velük. Egyébként pedig, nem csak fiatalok szeretnének lakást. Sajnos sok korosabb, idősebbnek sem sikerült, és nekik is kellene valahol kakniuk. De, ettől még nem kell lepontozni.
márc. 1. 12:38
 20/80 anonim ***** válasza:
71%

#19 Te kevered azt hogy legyen megoldott a lakhatásod azzal, hogy legyen neked is saját lakásod.

Rengeteg embernek nincsen lakása, de ettől még meg kell oldani a lakhatását. Éppen úgy nem alapjog hogy saját lakásod legyen, ahogy nem az a tengerparti nyaralás vagy a kocsi sem. Van aki keres annyit hogy legyen neki és van aki nem keres annyit, neki nem lesz élete végén sem.

márc. 1. 13:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!