Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanos bármit megtehet?

Ingatlanos bármit megtehet?

Figyelt kérdés

Örököltem egy 40 milliót érő ingatlant. Mivel távol élek haza megbíztam egy D betűs ingatlaniroda ingatlanosát, kizárolagos szerződést írtunk alá, 3.8%+áfa vagy ha én adom el 500.000 ft

Egyáltalán nem vagyunk vele megelégedve, fél év alatt. A táblát sem rakta ki a házra csak sokadik felszólításra, elérhetetlen kb, napokig nem hív vissza, semmiről nem szólt ki volt ott ki nem. Aztán mint kiderült el is hajtja az embereket, egy ismerős mondta, hogy ő meg akarta venni, de elhajtotta az ingatlanos, nem tudta hogy az én házam, de mire megtudta már lefoglalózott egy másikat. Most lett végül egy vevő, aki szintén elmondta, hogy elhajtotta az ingatlanos, bunkón beszélt vele meg le akarta róla beszélni, de őt annyira érdekelte, hogy utána járt kinek a háza és megkeresett minket Facebookon,én voltam vele kint 3*, így megegyeztünk, jövőhét végén megyünk ügyvédhez. Ingatlanosnak gondolom holnap kellene szólnom

De felháborítónak tartom, hogy gyakorlatilag a semmire ki kell fizetnem neki 500 ezret??? Ezt megtehetik jogosan??

Utánakérdeztem, és azért csinálja, csinálják ezt, mert így 0 munkával megkapja előbb utóbb a pénzt, és jobban jár, mintha ő adná el, mert akkor a nagyrésze pénz az irodáé. Nem tudom, ez igaz e?

Az ingatlanosnak szólnok kel

febr. 11. 18:45
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Sajnos szerintem ilyen megtekintési lapot is ha kell hamisít, ezek mindenre képesek..
febr. 12. 18:08
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

20: Pedig a tanúvllomás az egy bizonyíték.

Még a fogyasztóvédelemhez lehetne fordulni, ők egy cég, te magánszemély vagy, ez fogyasztói jogviszony.

Kell kérni a panaszkönyvet, beleírni, arra ők válaszolnak (D-s cég) és azzal lehet menni a fogyasztóvédelemhez.

febr. 12. 18:09
 23/29 anonim ***** válasza:
21: Büntetőfeljelentés: okirathamisítás.
febr. 12. 18:10
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Dunahouse gondolom.

Nekünk ugyanez volt, örökölt ház, sajnos az egyik barom örökös kötött egy szerződést a Dunahouseval. És teljesen ugyanez volt a történet: a vevőjelölteket lepattintották és végül a vevő Google mapsen találta meg kép alapján a házat, majd a szomszédoktól kérték el az elérhetőségünket. Megvette az ingatlan irodát megkerülve, mi nem szóltunk az ingatlanosnak és nem kapott egy vasat se.

febr. 13. 12:55
 25/29 A kérdező kommentje:

24 igen és igen, ugyanez, tesóm kötötte

De hogy tudtad megkerülni? Nem kerestek utólag? Úgy tudom monitorozzák a szerződéseket nagyon

febr. 14. 20:19
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy se "kerültük meg". Úgy voltam vele, hogy a vevő is mondta, hogy elhajtotta az ingatlanos, szóval részemről innentől tök nyilvánvaló hogy nem él a szerződés. Nem kerestek utólag.

Azt meg el nem tudom képzelni, hogy hogy monitoroznák a szerződést. Bekopognának a lakásba, hogy jó napot, meg tetszettek venni?

Ráadásul tudtommal ez a kizárólagos szerződés dolog már volt per tárgya többször és az ingatlaniroda húzta a rövidebbet:

[link]

Sajnos erről az oldalról nem igazán lehet szöveget kimásolni valami nevetséges tiltás miatt, de a lényeg az, hogy kizárólagos szerződésben érvénytelen az olyan kitétel, hogy te mint tulajdonos nem értékesítheted az ingatlant. Csak más ingatlanos céget nem bízhatsz meg.

febr. 14. 22:08
 27/29 A kérdező kommentje:

Földhivatalban nézik, hogy eladásra került e és kinek, külön ember van erre irodánként kb.

Ez 100%, ingatlanirodát vezető ismerős mondta pár napja.

Neked ez régen volt?

febr. 14. 22:13
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Pár éve, akkor már biztosan le lehetett kérdezni online. De egyébként én már csak azért sem aggódtam hiszen csak egy résztulajdonos írta alá a szerződést az irodával, nekem hivatalosan ehhez semmi közöm se volt.
febr. 15. 07:23
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Az utóbbi évekből különböző ingatlanirodákkal a tapasztalataim:

Eladóként:

Szerződtünk, szerencsére nem kizárólagosan. Semmi egyéb javaslatot nem tett, az árra, vagy mit kellene megcsinálni. Ő nem tudott hozni vevőt, a saját hirdetésemre többen is jöttek.

Vevőként:

Az ingatlanos megmutatta a lakást. Kérdeztem, hogy kis alku belefér-e. Mire gondolok. Mondtam egy X összeget. Azt mondta, egyeztet a tulajdonossal. 3 hónap múlva látom ugyanazt a lakást, már az általam javasolt X áron hirdetve. Engem eszébe sem jutott visszahívni, hogy akkor kell-e annyiért.

Másik eset, nézem az ingatlant, közben mondja, hogy már vannak rá vevőjelöltek, úgyhogy döntsek gyorsan, emiatt az alku sem játszik, mert más is elvinné annyiért. Két hónap után még mindig hirdették, valamivel olcsóbban.

Ez a klasszikus másik vevővel beijesztős sürgetés.

Harmadik eset: Új építésű ház egy részére elbontási kötelezettség volt, mert szabálytalanul építették, nem betartva a telekhatár távolság szabályokat. De árban úgy árulták, mintha nem lenne vele semmi gond és ezt a hirdetésben sem jelezték. Két év múlva még mindig nem adták el.

Azt már megfigyeltem, hogy a problémákat valahogy nem szeretik kiírni a hirdetésbe, mert már más jellegű elhallgatásokkal is találkoztam már.

Csodálkoznak az ingatlanosok, hogy rossz hírük van.

ápr. 2. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!