Egy ingatlanos megteheti, hogy így viselkedik egy ügyféllel? Vagy lehet, hogy nem is ingatlanos volt??
Érdeklődtem egy hirdetés miatt, bár késő délután hívtam és megkérdeztem, nem zavarom-e. A hangja alapján egy idős férfi volt a vonal túlsó végén. Mivel a hirdetésben kevés info volt, szerepelt benne az utca, erre közölte, hogy nem is ott van, ahol írják, a helyszín titkos, csak akkor tudom meg, ha elmegyek vele megnézni. Nem is a házszámot kérdeztem, az utca is kamu volt a hirdetésben!! És hogy a kép, ami fent van róla, nem tükrözi a valóságot, mert még annyit rá kell költeni, ami a hirdetésben van, 45 M volt az ára és a ház kívülről egy teljesen kész ingatlannak látszott és új építésűnek volt írva. Világosan megmondtam neki, hogy több info kellene, erre elkezdte nyomni, hogy vagyok komoly érdeklődő, ha én minden nap 15 ingatlant megnézek és ne raboljuk egymás idejét...
Nagy lakáskeresésben vagyok és jó pár ingatlanossal volt dolgom mostanában, de ez a férfi a titkolózásával nagyon érdekes volt. Hogy gondolta, hogy majd nőként elmegyek vele valahova és még az utcát se tudom, de még a városrészt sem? Lehet parás vagyok, de ez nagyon furcsa volt. Eddig akikkel beszéltem, mindenki nagyon kedves volt, minden kérdésemre igyekezett válaszolni és az utca sosem volt titkos, főleg nem az egész hirdetés kamu. Az ipse más ingatlanokat is hirdetett...
Tényleg fura? Vagy csak én gondolom rosszul ezt az egészet??
"És hogy a kép, ami fent van róla, nem tükrözi a valóságot, mert még annyit rá kell költeni, ami a hirdetésben van, 45 M volt az ára és a ház kívülről egy teljesen kész ingatlannak látszott és új építésűnek volt írva."
Új építésű házaknál, amik fizikailag még nincsennek teljesen kész, általános hogy a leendő kész megjelenést ábrázoló képeket tesznek fel (ezek jellemzően számítógépes modellt mutatnak, ritkábban -főleg típusterveknél- egy már felépült ugyanolyan házat). Ha új építésű házat veszel, gyakori hogy te választod ki a burkolatokat, fűtési rendszert stb, és ezt csak a vételár/előleg kifizetése után készítik el.
Szóval egy ilyen hirdetés önmagában egyáltalán nem szokatlan, sok korrekt ingatlanos is hirdet így (ezzel együtt a konkrét hidetés persze lehet átverés).
Sok évig ingatlanoztam. Én korrektül megmondtam az utcát és a házszámot is.
Sok ingatlanos attól fél, hogy odamész, és a háta mögött lepaktálsz az eladóval, ő meg nem kap jutalékot.
Én ettől nem fostam, mert a szerződésem szerint ekkor is járt nekem a jutalék, a 4%-om.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!