Ingatlanos bármit megtehet?
Örököltem egy 40 milliót érő ingatlant. Mivel távol élek haza megbíztam egy D betűs ingatlaniroda ingatlanosát, kizárolagos szerződést írtunk alá, 3.8%+áfa vagy ha én adom el 500.000 ft
Egyáltalán nem vagyunk vele megelégedve, fél év alatt. A táblát sem rakta ki a házra csak sokadik felszólításra, elérhetetlen kb, napokig nem hív vissza, semmiről nem szólt ki volt ott ki nem. Aztán mint kiderült el is hajtja az embereket, egy ismerős mondta, hogy ő meg akarta venni, de elhajtotta az ingatlanos, nem tudta hogy az én házam, de mire megtudta már lefoglalózott egy másikat. Most lett végül egy vevő, aki szintén elmondta, hogy elhajtotta az ingatlanos, bunkón beszélt vele meg le akarta róla beszélni, de őt annyira érdekelte, hogy utána járt kinek a háza és megkeresett minket Facebookon,én voltam vele kint 3*, így megegyeztünk, jövőhét végén megyünk ügyvédhez. Ingatlanosnak gondolom holnap kellene szólnom
De felháborítónak tartom, hogy gyakorlatilag a semmire ki kell fizetnem neki 500 ezret??? Ezt megtehetik jogosan??
Utánakérdeztem, és azért csinálja, csinálják ezt, mert így 0 munkával megkapja előbb utóbb a pénzt, és jobban jár, mintha ő adná el, mert akkor a nagyrésze pénz az irodáé. Nem tudom, ez igaz e?
Az ingatlanosnak szólnok kel
Irodavezetővel sem mentem semmire.
Azt állítják de ő hirdette, havi 20 ezer forint a hirdetés díja neki, meg volt ott kint párszor, szóval neki ez már 120 ezerbe van eddig és még betegen is kiment oda állítólag meg ő mindenkit kedvesen tájékoztatott, esélyem nincs ellenük, mert nyilván nem tudok semmit bizonyítani..
9-es vagyok, írod: állítják "volt ott kint párszor". Meg is mutatta az összes megtekintési nyilatkozatot? Ezzel bizonyítaná, hogy az ő közreműködése által talált rád az érdeklődő.
Ha a szerződés felmondása részedről a megbízott szerződésszegése miatt kerülne sor, akkor nem jár nekik semmi.
PTK 6:278. § [Felmondás] [link]
Ha úgy érzed, hogy a szerz. feltételek tisztességtelenek, akkor szintén a PTK-ban tudsz utánanézni mi vonatkozik a felekre ebben a részben: 6:102. § [Tisztességtelen általános szerződési feltétel]
12-es amit írsz az áldozathibáztatás.
A kérdező joggal számított arra, hogy tisztességes szolgáltatást kap. Nem tudhatta, hogy a neves XY cég "elhajtja" az érdeklődőket, könyörögni kell a tábláért.
Hibáztatás helyett most a megoldásra és a Gyakori kérdésekhez híven a közösségi "együtt gondolkodásra" kell koncentrálni, a kérdezőnek segíteni.
17
Hiába sajna, nem tudom igazolni. Nincs hangfelvételem.
Hiába mondja el a vevő, hogy mit mondott neki, mondhatják, hogy mi vettük rá őket a hazudásra.
Erre célzott az iroda vezetője, azt mondta neki az ingatlanos nem ezt mondta, hanem hogy ő nagyon kedves és segítőkész volt, szó nincs ilyenről, hogy bárkit elhajtott volna. Mikor megkérdeztem, hogy ha így van, akkor mégis miért mi adtuk el nekik is miért minket kerestek meg arra nem tudott normális választ adni, csak azt hogy ne vádaskodjunk, mert ezek nem igazak, még betegen is odajárt az ingatlanos nő, attól hogy mi nem tudunk róla hogy járt ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!