Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanos bármit megtehet?

Ingatlanos bármit megtehet?

Figyelt kérdés

Örököltem egy 40 milliót érő ingatlant. Mivel távol élek haza megbíztam egy D betűs ingatlaniroda ingatlanosát, kizárolagos szerződést írtunk alá, 3.8%+áfa vagy ha én adom el 500.000 ft

Egyáltalán nem vagyunk vele megelégedve, fél év alatt. A táblát sem rakta ki a házra csak sokadik felszólításra, elérhetetlen kb, napokig nem hív vissza, semmiről nem szólt ki volt ott ki nem. Aztán mint kiderült el is hajtja az embereket, egy ismerős mondta, hogy ő meg akarta venni, de elhajtotta az ingatlanos, nem tudta hogy az én házam, de mire megtudta már lefoglalózott egy másikat. Most lett végül egy vevő, aki szintén elmondta, hogy elhajtotta az ingatlanos, bunkón beszélt vele meg le akarta róla beszélni, de őt annyira érdekelte, hogy utána járt kinek a háza és megkeresett minket Facebookon,én voltam vele kint 3*, így megegyeztünk, jövőhét végén megyünk ügyvédhez. Ingatlanosnak gondolom holnap kellene szólnom

De felháborítónak tartom, hogy gyakorlatilag a semmire ki kell fizetnem neki 500 ezret??? Ezt megtehetik jogosan??

Utánakérdeztem, és azért csinálja, csinálják ezt, mert így 0 munkával megkapja előbb utóbb a pénzt, és jobban jár, mintha ő adná el, mert akkor a nagyrésze pénz az irodáé. Nem tudom, ez igaz e?

Az ingatlanosnak szólnok kel

febr. 11. 18:45
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:

Utolsó mondat:

Az ingatlanosnak szólnom kell gondolom, de mi van ha én erre nem vagyok hajlandó fizetni? Beperel?

febr. 11. 18:48
 2/29 anonim ***** válasza:
95%
Bonts szerződést, csak van rá mód!
febr. 11. 18:49
 3/29 A kérdező kommentje:

Hát törvényesen nincs. Utánakérdeztem.

Mert ha felbontom pl kamu indokkal hogy mégsem adom el és eladom, azért is beperelhet.

febr. 11. 18:50
 4/29 anonim ***** válasza:
86%

Én biztos nem fizetném ki az 500ezret. A leírásod alapján az ingatlanos nem hírdette a házat, tehát megszegte a szerződést, így az érvénytelen. Plusz a helyedben még be is perelném őket.

Persze a te döntésed, hogy lenyeled -e a békát (ahogy sokan mások is) vagy nem. Ha mindenki lenyeli, akkor ugye nem történik semmi, röhögnek rajtad, és azért lesz olyan az ország amilyen...

febr. 11. 18:55
 5/29 A kérdező kommentje:
Most olvasom a szerződésben van valami olyan, hogy fel lehet bontani indoklás nélkül.
febr. 11. 19:05
 6/29 A kérdező kommentje:
De a kizárolagossági szerződésben meg olyan is van, hogy ennek aláírásával vállalja a megbízó, hogy 12 hónapig nem mondja fel egyoldalúan
febr. 11. 19:15
 7/29 anonim ***** válasza:
93%
Hívja fel egy ismerős, vegye fel a beszélgetést. Meg is van.
febr. 11. 19:57
 8/29 anonim ***** válasza:
93%
A szerződés szerint kell eljárni. Mielőtt te megszegnéd a szerződést, feljelentheted őt, de nem valószínű, hogy tudod bizonyítani, még ha igazak is a vádak.
febr. 11. 21:14
 9/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, hogy ha nem kell a szolgáltatásuk, akkor mondd fel a szerződést az irodában, csakis írásban. Írásban vetesd át velük 2 tanúval.

Indoklás: nem csináltak semmit "elérhetetlen kb, napokig nem hív vissza" ahogy írod. Az irodavezetőt kérd.

Arra figyelj, hogy védd le magad, mert ha a vevőjelölted aláírt valamit az ingatlanosnak (pl. azt, hogy rajta keresztül ismerte meg az ingatlant), akkor mondhatják, hogy az ő zseniális hálózati "szaktudásuk" által került eladásra.

Úgy védd le magad, hogy a vevőjelöltet megnyilatkoztatod, hogy nem írt alá semmit, ÉS ha mégis akkor vállalja a teljes anyagi felelősséget.

Emellett még írjátok le, hogy ha mégis kell az irodának fizetni, akkor azt mondjuk felesben fizetitek.

Olvasni való: döntött a bíróság: kizárólagos megbízásnál is értékesítheti ingatlanát a tulajdonos

[link]

febr. 11. 23:00
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

9-es!

Jó hír!

Az én értelmezésem szerint a kizárólagos azt jelenti, hogy más ügynökséggel nem szerződöm, de én elállhatok, vagy eladhatom.

febr. 12. 03:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!