Eladtam az ingatlanomat, megteheti a biztosító, hogy kéri a szerződést a felmondáshoz?
Elméletileg akkor mondod fel, amikor akarod. Gyakorlatilag lehetséges felmondási idő. Tehát mondjuk ha eladtad a házat/lakást/akármit szeptember 5-én, a biztosítás meg három hónap felmondási időt tartalmaz, te a biztosítónak szeptember 6-an mondtad, hogy felmondod, akkor megtehetik, hogy további három hónapot kiszámláznak neked. Lehet, hogy jó fejek akarnak lenni, és eltekintenek ettől a három hónaptól, ha bebizonyítod nekik, hogy azért mondod le a biztosítást, mert eladtad a házat.
Olvass át a biztosítási szerződésedet.
Hát jobb volna az őserdőben egy kunyhóban. A KGFB -nál tudtam hogy így van, de hogy itt is?...
Bezzeg amikor egyszer a saját házamnál volt egy viharkárom és persze nem fizettek, (17.000.- forint kárt állapítottak meg) azt ők azonnali hatállyal egyoldalúan felmondhatták, mondván, hogy számukra nem előnyös gazdaságilag a szerződés. Addig persze amíg 10 éven keresztül fizettem káresemény nélkül addig az volt... Logikus. Menjenek ezek a jó durva édes anyjukba!
Szia!
Természetes dolog hogy a biztosító kéri az adás-vételi papírt, hiszen azzal igazolod, hogy eladtad az ingatlanodat, másképp csak évfordulóra tudod felmondani, vagy nem fizeted tovább a díjat és megszűnik díjnemfizetéssel. Ha beadod az adásvételi papírt akkor megszűnik a biztosításod és visszautalják a maradék napokra eső díjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!