Tavaly december elején egy horzsolásnyi kárt okoztam egy másik autóban, amit elismertem. Most, kvázi 11 hónappal később 87 ezret kérnek tőlem. Milyen jogon?
Nem azért fizeti az ember a kötelező biztosítást, hogy majd AZ fizeti ki a kárt és nem a károkozó?
Már eleve többet is kell fizetnem nekik a megváltozott besorolás miatt.
Alianz biztosító egyébként.
Ezen felül a kiszámolt összeget sem értem. Egy régi Volvóról van szó, amibe horpadás sem keletkezett. A primer festékrétegig ment le egy kb tenyérnyi méretű felületen a hátsó lökhárítóról. Ezt egy karosszériás legszélsőségesebb esetben is 30-50 ezerből megcsinálja. (Tudom, mert nekem ettől nagyobb kárt csináltak meg kevesebbért) Mi ez a közel 100.000 Ft-os összeg és 11 hónapos csúszás?
Ki kéri a pénzt?
Gondolom nem a biztosító, mert azt írod emelkedett a köteleződ, így volt kárbejelentő ésa biztosító fizetett a károsultnak.
Szóval ha a másik autós kér bármit is, hajtsd el nyugodtan
De miért izgat a kifizetett összeg?
Neked azt nem kell fizetned, a következő évben 2 fokozattal hátrébb leszel.
Sőt, sok biztinél, ha fizeted a kárösszeget, akkor is bukod a balesetmentességi bónuszt, ugyanott van biztosítási díjban!
Elkövettem azt a hibát, hogy nem olvastam el jól a levelet.
Szóval a biztosító kéri és azért cserébe, hogy ne növekedjen a kötelezőm.
Aki hülye...
Egyébként nem vagy köteles kifizetni a biztosító felé.
Két opciód van, kifizeted és a bonus-malus marad, vagy nem fizeted ki, és növekszik a biztosításod
Érdekes, hogy ezért mindenhol lepontoznak, ha leírom. Pedig a gyakorlatban így működik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!