Eladtam az ingatlanomat, megteheti a biztosító, hogy kéri
a szerződést a felmondáshoz?
11/18 A kérdező kommentje:
Igen, az adás-vételit kéri!
Lehet én vagyok a hülye, de ez felháborít!
Miért nem lehet igazolni az eladás tényét egy földhivatali bejegyzéssel, / tulajdoni lappal, amit 1000.- forintért, (ha annyira meg akarnak róla győződni, hogy az ügyfelük nem notórius hazudozó)ők is lekérhetnek a Takarnetről...
Nos miért van nekik szükségük tudni, hogy milyen kondíciókkal, feltételekkel adta el valaki az ingatlanát? Mi közük hozzá?
Eszem f szom megáll!
#10 Neked ez miért így természetes?
De miért verte ki a biztosítékot? Beküldöd a szerződést e-mailben és letudva a dolog.
Kivéve persze ha mutyizás miatt nem akarod, akkor persze van miért háborogni. Más kérdés, hogy nem érdemes
2020. okt. 7. 11:43
13/18 A kérdező kommentje:
# 12 Nem is az enyém az ingatlan, mutyizásról szó nincs, meghatalmazott voltam.
Nem bírálatra voltam kíváncsi, hanem logikus magyarázatra. Azt persze nem tudtál adni.
A lakásbiztosítást, kgfbt általában fordulókor lehet megszüntetni, átkötni. Ha ettől el akarsz térni pl itt érdekmúlás miatt, azt igazolni kell. Ezt pedig az adásvételivel tudod megtenni, ezért kéri a biztosító. Nem kell agysebésznek lenni, hogy lássa az ember, hogy ezen nincs, ami kiverje a biztosítékot.
2020. okt. 7. 12:38
#13: Nagyon sokszor megkaptad a magyarázatot az első oldalon, azokat tudom ismételni csak. Arra hívtam fel a figyelmed, hogy se nem erőfeszítés, se nem hátrány nem keletkezik belőle (sem neked, sem az eladónak), innentől kezdve feháborodni sincs igazán miért.
2020. okt. 7. 13:32
Ennyi marhaság ami pár ember fejében van. Látszik hogy a szerződés elolvasása vagy a ptk, biz legalapvetőbb alapjait se ismerik páran. Szép is lenne ha bemondásra lehetne felmondogatni össze vissza. Igenis kell az időszak (1 év) alatti felmondáshoz a papír. A szerződés kétoldalú a biztosítónak is vannak jogai, ahogy az ügyfélnek kötelezettségei. Lehet hogy nem adod be, ha nem fizeted 60 vagy 90 nap után megszűnik. De arra a 2-3 hónapra bekérhetik a díjat mert fedezet az volt ezalatt is. Ha meg nem fizet eleget kell pótszemlét kérni, számlát benyújtani. Ha első alapszemle alapján elfogadod a pénzt ne már a biztosító legyen a hibás.
2020. okt. 7. 13:58
Hidd el a biztosítót pont nem érdekli hogy mennyiért lett eladva a ház.Ha ez olyan nagy titok,akkor szépen kisatírozod.Volt már ilyen.Őket az érdekli hogy melyik év,hányadik hónap hányadik napján került más birtokába az ingatlan.Így tudja érdekmúlással megszüntetni,és innen tudja hogy mennyi pénz jár vissza neked törvényesen még a befizetésből,amennyiben jár.Mi ebben a felháborító?Nem értem a gondodat....Ezt a szőrszálhasogatást.Ráadásul minden ami a biztosító bírtokába kerül ezzel kapcsolatban,az biztosítási titoknak minősül.
2020. okt. 13. 12:36
Olvassátok el az ÁSZF-et az eladóval, és benne van, hogy kérheti a biztosító. Az AV mellett a birtokbaadási jegyzőkönyvet is.. de a rinyálás helyett felhívhatnád a biztosítót, aki megmondta volna, hogy írj egy szar nyilatkozatot, hogy mikor adtátok el.. azt írja alá a szerződő, és az eladó ha külön ember, és le van tudva az egész.
2020. nov. 25. 20:12
Kapcsolódó kérdések: