Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság egy átlagos ember...

Manapság egy átlagos ember hogy tud egy házat/lakást venni akár vidéken is HITEL nélkül?

Figyelt kérdés

Egy átlagos munka mellett átlag fizetéssel, tegyük fel jelenleg albérletben vagy szülőknék lakik. Hogy tud összegyüjteni annyi pénzt, hogy egy olcsóbb házat vegyen? Vidéken is nézegettem és 20-30 millió minimum. Ennyit lehetetlen összespórolni.

Azt nem értem hogy ezt hogy tudják megvenni az emberek kölcsön és hitel nélkül

jan. 10. 15:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
63%

Most Németországban 300.000 euro egy átlagos kertvárosi ház, a szakmunkás bér kb 3000 euro.

Havi 1000 félretéve, az 300 hónap durván. A kamatok miatt talán kicsit kevesebb.

Az emberek 20%-a lakik sajátban. Itthon meg inkább 80%

jan. 11. 15:47
 42/65 anonim ***** válasza:
18%
#41 Félre tud(na) tenni havi 2000 eurót is simán, azért annyival nem drágább ott az élelmiszer, rezsi meg üzemanyag, stb. ott mint nálunk.
jan. 11. 16:14
 43/65 anonim ***** válasza:
100%
Átlag ember hitellel vesz lakást. Nem is értem hogy gondoltad hitel nelkul
jan. 11. 16:27
 44/65 anonim ***** válasza:
100%

Így van, az élelmiszer és a ruha ugyan annyi mint itthon, minden más 2-3x dragább.

Kérdés, hogy ki akar úgy élni, hogy munka után csak eszik meg alszik. Busszal jár mindenhova, telefont nyomkod pihenésként a helyi parkban.

jan. 11. 16:42
 45/65 anonim ***** válasza:
72%
Ismerek olyat, aki Németországban gürcöl, hogy legyen itthon háza, legalább 10 év az életedből 12 órázva, minden nap meló, semmi életed…csinálná ezt a fene, inkább elvagyok albiban, amíg nem öröklök majd.
jan. 12. 22:59
 46/65 anonim ***** válasza:
100%
#45: de 10 év alatt itthon is összegyűjthetné, ha ugyanúgy élne, mint kint.
jan. 12. 23:02
 47/65 anonim ***** válasza:
100%
#45, #46 pláne úgy, hogyha csak az önerőt kell összegyűjteni, és utána már csak a havi törlesztőket kell fizetni, ami kb annyi, mint az albi (attól függően nyilván,hogy ki mennyi ésszel megáldva veszi föl a hitelt)
jan. 13. 09:56
 48/65 anonim ***** válasza:
50%
Nem kpra kell házat venni, akkor 2-4 év is elegendő!
jan. 13. 10:02
 49/65 anonim ***** válasza:
48%

Az a baj a hitellel hogy 20-25 évre utánna kivagy téve mindennek is.

Lásd a Covid/betegség nem fizetsz párszor a banknak azt mehetsz ahová akarsz.

A nyugalomnak mássa nincs.

jan. 13. 10:06
 50/65 anonim ***** válasza:
33%

Én 32 évesen is mama hotelos vagyok, sose szégyelltem,sose tagadtam.

Van munkahelyem,de nem szakadok meg a munkától,sose túlórázok, sose dolgozok hétvégén.A fizetésem nagy részét minden hónapban megtakarítom

A szüleimmel egy nagy házban élek,és kényelmes Úri életem van.

Főznek,sütnek,mosnak rám,elém teszik az ételt.

Most ezt a kényelmet azért áldozzam be, azért dolgozzam ki a belemet 10x évig keményen akár 2 munkahelyen is,hogy majd egy panel garzon önerejét megszerezzem,és utána 20-25 évig fizessem a törlesztőrészletet.

Nem gondoljátok komolyan

jan. 13. 10:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!