Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság egy átlagos ember...

Manapság egy átlagos ember hogy tud egy házat/lakást venni akár vidéken is HITEL nélkül?

Figyelt kérdés

Egy átlagos munka mellett átlag fizetéssel, tegyük fel jelenleg albérletben vagy szülőknék lakik. Hogy tud összegyüjteni annyi pénzt, hogy egy olcsóbb házat vegyen? Vidéken is nézegettem és 20-30 millió minimum. Ennyit lehetetlen összespórolni.

Azt nem értem hogy ezt hogy tudják megvenni az emberek kölcsön és hitel nélkül

jan. 10. 15:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
100%
Itt a gyakorin minden huszonéves minimálbéres hitel nélkül akar újépítésűt a pesti belvárosban. És ha ez nem megy, az az ország hibája.
jan. 11. 07:35
 22/65 anonim ***** válasza:
84%

Átlag felett keresünk, ráadásul ketten, mégsem ment volna hitel nélkül.

2017-ben elkezdtek kilőni az árak. Úgy voltunk vele, hogy ugyan csak minimális önerőnk van, ami erős hazárdírozás, de ugorjunk bele. És milyen jól tettük. Ha várunk a csodára (hogy összegyűljön egy lakásnyi pénz), jobban jártunk volna? 16 millió forintért vettük meg a lakásunkat, amit tavaly 39-ért adtunk el. Semmit nem nyertünk rajta, mert a különbözetet betettük a családi házunkba többszörösen, de a példa is jól mutatja, hogy a hitel nem ördögtől való. Segít elérni a céljaidat. Kicsit művelődj e téren.

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a pénzügyi tudással és tudatossággal nem rendelkezők utasítják el a hitelt, vagy éppen vesznek fel többet, mint ami ésszerű lenne és buknak bele. Az emberek legnagyobb százalékának nem lenne saját ingatlana, ha nem vettek volna fel hitelt.

jan. 11. 09:23
 23/65 nemaRendőrség ***** válasza:
24%

Az a baj, hogy a saját luk igénye nagyon elrontotta az embereket.

Gyereknevelés nagyon nehéz lett mióta a nagymama egyrészt dolgozik, másrészt messze van.

Régen többgenerációs házak voltak, vagy esetleg többgenerációs porták. Mindenkinek kényelmes volt az élet. Könnyű volt a háztartást vezetnie a két+ nőnek a gyerekek mellett is.

A polgárok beköltöztek/építettek hatalmas lakásokat (100+ négyzetméter volt az összes a szovjetek előtt) esetleg fenntartottak egy városi nyaralót ami tényleg pici volt. Aztán a népességrobbanás miatt az egyszerű emberek megkapták ezeknek a lakásoknak a negyedét.

Szép lassan eltávolodnak a családok egymástól

jan. 11. 09:43
 24/65 anonim ***** válasza:
100%
23# Azért azzal is számolj, hogy nem mindenkinek jó a viszonya a családdal. Én pl. előbb vágnék eret, minthogy anyósommal egy településen éljek (nem hogy egy házban). Ha megkérdezel valakit, pl. szülőt, nagyszülőt, aki még így élt, én senkitől nem hallottam, hogy ez mekkora királyság volt. Ha jó volt a viszony, akkor könnyebbség volt mondjuk gyermek érkezésekor, igen. De nem ez volt a kérdés.
jan. 11. 09:53
 25/65 anonim ***** válasza:
22%
#16 Mondjuk elég rosszul is csinálnál valamit, ha 10-12 év alatt nem nőtt volna a béred reálértéke. Ez max a minimálbéres rétegre jellemző, akik semmit nem fejlődnek és örökre olcsó biorobotok maradnak. Szóval ez az összehasonlítás nem a legjobb. Esetleg az akkori és a mostani átlag/medián bérrel összehasonlítva lenne ésszerű a számítás.
jan. 11. 10:01
 26/65 anonim ***** válasza:
100%

#24: igen, nyilván rengeteg konfliktus forrása volt ez, de abban igaza van a #23-nak, hogy a gyereknevelés mai nehézségeinek nagyrésze így megoldott volt.

Sosem volt az probléma, hogy kire bízd a gyereket, a fél rokonság ott élt a faluban.

Krvanehéz ám úgy logisztikázni, hogy semmi segítseged nincs.

jan. 11. 10:06
 27/65 anonim ***** válasza:
67%
Amit a falusi vénasszonyoktól kaptak azok a gyerekek, az esetek többségében nem nevezhető gyereknevelésnek, legfeljebb csak gyerekmegőrzésnek.
jan. 11. 10:15
 28/65 anonim ***** válasza:
100%
#27: A bébiszitterek, bölcsödék, ovodák, napközik többsége is pont ennyit nyújt.
jan. 11. 10:29
 29/65 anonim ***** válasza:

26# Tudom, van gyerekünk és 200 km-re él mindkettőnk családja. A szüleim jó lenne, ha közelebb lennének, de ők is dolgoznak, így napközben nem tudnának segíteni akkor sem, ha egy fedél alatt élnénk, mint írtam, az anyósommal való közös élettől pedig a jó isten mentsen meg... Ő inkább hátráltató tényező lenne, mint segítség. De a kérdés abszolút nem erről szólt, így nem is értem, hogy keveredett ez ide.

A segítségben az a jó, hogy azt meg is lehet fizetni akár takarító, akár bébiszitter, vagy bármi egyéb formában és jobb esetben azt nyújtja, amit kérsz. Míg egy "jobb" család simán elintézi annyival, hogy az "én házam, én szabályaim", ha érted mit akarok kihozni ebből.

jan. 11. 10:47
 30/65 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

@29

Azért hoztam ide, mert furcsálják az emberek, hogy pályakezdők nem tudnak saját lakást/házat venni.

De nem is tudtak soha, igazából nem is volt igény rá soha.

A nem tud segíteni a család pedig szintén modern dolog, hogy a nőnek is dolgoznia kell, különben nem működik a háztartás pénzhiány miszt

jan. 11. 10:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!