Manapság mennyiért lehet felépíteni egy átlagos házat?
Közepes igényekkel, közepes minőségű anyagokkal. ~100nm, egy szint + az alagsorban két állásos garázs.
Vidéki megyeszékhely, ami tapasztalatom szerint nem teszi olcsóbbá Budapesthez képest, mert kisebb az árverseny, kevesebb a szakember, drágább a szállítás...
Ha már a közműves telek megvan és van ezen felül 40 millió kp-tek, bele mernétek vágni?
Nettó 350.000/m2.
40 misivel a zsebben bele, de valamennyi hitel lenne B tervben.
Én ezt kaptam legjobb árnak:
300000 ft/m2 bruttóban, de a ház nettó alapterületét szorozzák fel. Ez így emelt szintű fűtés kész.
Innen már csak igényeken múlik, de amit mondtam az kb +50000 ft/m2 kulcsrakészen.
Így 85x350000= 29750000 Ft bruttó.
2 szobás ház, gázkazánnal padló+radiátor fűtéssel, 200 literes meleg víz tárolóval és meleg víz cirkulációs körrel. Alu kombi redőnyök rolós szúnyoghálóval.
Bútorok, és telek rendezés nélkül.
telek nincs benne az árba
100m² épület (országrésztől függően) 300-350 EFt/m². Alagsor/pince 150-180 EFt/m². Két autónak 25-30m² hely kell.
Ha javasolhatom...
Ennyi tőke mellett én elengedném a 100m² földszintet és a "mélygarázst" is.
Egy földszint+tetőtér beépítéses elrendezéssel a fajlagos m² ár leszorítható jóval 300EFt alá.
Ha a telekadottságok engedik akkor a garázst inkább az épület mellé (lehetőleg északról). Ez olcsóbb jobb megoldás. Ráadásul a pince vízszigetelés kivitelezési hibáitól is megmenekülhetsz. Ami szinte kötelező hiba a magyar kivitelezéseknél.
Így marad tőke kerítésre, tereprendezésre, közlekedő utakra, és csillárra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!