Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság egy átlagos ember...

Manapság egy átlagos ember hogy tud egy házat/lakást venni akár vidéken is HITEL nélkül?

Figyelt kérdés

Egy átlagos munka mellett átlag fizetéssel, tegyük fel jelenleg albérletben vagy szülőknék lakik. Hogy tud összegyüjteni annyi pénzt, hogy egy olcsóbb házat vegyen? Vidéken is nézegettem és 20-30 millió minimum. Ennyit lehetetlen összespórolni.

Azt nem értem hogy ezt hogy tudják megvenni az emberek kölcsön és hitel nélkül

jan. 10. 15:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
80%
Mondjuk dolgozok.
jan. 10. 19:04
 12/65 A kérdező kommentje:
Igen? Drága #11 válaszoló! Mint irtam de lehet szövegértelmezési problémákkal küzdesz, de én is dolgozok sajnos nem mindenki keres annyit hogy lazán félretegyen megfelelő összeget
jan. 10. 19:15
 13/65 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon kevés ember tud hitel nélkül lakást vásárolni. Aki mégis azt anyagilag támogatják a szülők vagy megöröklik a nagyszülők házát.

De ez mindig is így volt. Semmi újdonság nincs benne.

Havi 300 nagyon kevés manapság. Vagy munkahelyet vagy szakmát válts.

60F

jan. 10. 19:19
 14/65 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken, kis faluban lehet venni azért 20M alatt is felújítandót, ami szerkezetileg megfelelő. Én is így tettem, 8 évig spóroltam, aztán folyamatosan felújítom, ahogy idő meg pénz engedi.

Igaz, sok munka mindent jól megcsinálni, egy lakásfelújítással össze sem mérhető, de nem bántam meg, és úgy voltam vele, hogy legalább nagy terek vannak, közepes méretű kert, amit beültetek majd, esetleg néhány állatot is tartok majd, és ami fontos nekem hogy nyugodt környék.

Persze aki a nyüzsgést szereti, vagy hogy minden nap a plázákba járjon annak ez nem való.

Az én gondolkodásomban lakást ma nagyon nem éri meg venni, a terület méretéhez képest aránytalanul drága, és végülis felújítás után is csak egy "kis lyuk" marad, ahol nem lehet csinálni semmit, hiába is van a szomszédba a meki vagy a tesco.

De hangsúlyozom, ez a saját felfogásom (biztos sokan látják még így) de nem mindenki gondolja ezt így.

Annyi bizonyos Kérdező, neked kell látnod hogy milyen környezetet képzelsz el magad körül, és ezt hogyan tudod összekapcsolni az anyagi lehetőségekkel a mai nehéz és kiszámíthatatlan világban.

jan. 10. 20:21
 15/65 anonim ***** válasza:
80%
Árverésen vettem.
jan. 10. 20:33
 16/65 anonim ***** válasza:
90%

2012-ben 220000 nettót kerestem és ~12 millió volt egy panel, ami tűrhető állapotú.

Most keresek 800 nettó körül és ugyanott, ugyanakkora, hasonló állapotú 35-től indul.

12m/220000= 54,54 havi keresetem

35m/800000=43,75 havi keresetem

Én ezek szerint jobban élek mint 12 éve, de végül is sokat tettem érte.

2012-ben ~61000 volt a nettó minimálbér --> 196,7 hónap

2024-ben ~178000 nettó --> 196,62 hónap

Szóval idén pont ugyanakkora szopás panelt venni, mint 12 évvel ezelőtt, a THM-ek pedig nagyon hasonlóak.

Az átlag ember pedig hitelből vásárol!

jan. 10. 20:52
 17/65 nemaRendőrség ***** válasza:
76%

300e ft, két emberre az már 600e forint.

Albérletre elmegy 100, minden másra elmegy még 150. Marad 450, az évi 5 millió forint.

4 év alatt megvan a 20 millió, 6 év alatt a 30.

A házasság okkal vagyonközösség is.

De a hitel egy eszköz, amit ha jól használsz akkor megéri neked is

jan. 10. 20:57
 18/65 anonim ***** válasza:
57%
Aki leszavazott az írja már meg, hogy akkor miért van sokadik ketharmad ?? Nem ezért mert a nép érzi, hogy a Fidesz segit ???
jan. 10. 21:33
 19/65 anonim ***** válasza:
92%

Olyan nincs, hogy valaki alacsony keresetből, hitel és segítség nélkül EGYEDÜL csodákat műveljen.

Más megoldás nincsen, vagy hitel kell, vagy kell egy párt keresni akivel közösen viselik a terheket illetve a hitel terheit, vagy örökölni kell.

jan. 10. 23:05
 20/65 anonim ***** válasza:
100%
#19 vagyok, illetve ha nincs más akkor bizony meg kell oldani, hogy magasabb keresetünk legyen.
jan. 10. 23:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!