Lakásvásárlásnál hogyan zajlik az ajánlattétel?
Figyelt kérdés
Első lakásomat szeretném megvásárolni és nem tudom pontosan mi a menete vagy jó stratégiája ennek. Amikor odamegyek megnézni, akkor már rögtön is mondjam azt, hogy xy összegért hajlandó vagyok megvenni vagy kicsit azért vezessem fel valahogy a dolgokat reagálva az eladó élethelyzetére? Arra gondolok, hogy próbáljam kipuhatolni miért akarja eladni, mennyire sürgős neki és akkor erre hivatkozzak majd alkunál. Amúgy ahogy nézem most eléggé befagyott a piac, hónapok óta fent vannak a lakások, amiket néztem, a vevők vannak jobb helyzetben. Az amúgy számít, hogy írásban vagy szóban tesz valaki ajánlatot? Tudnátok adni pár jó tanácsot mielőtt belevágok?2023. okt. 20. 15:08
21/22 anonim válasza:
20. Ez természetes része a vevő előre tájékoztatásnak hogy mikor birtokba vehető az ingatlan, sőt sok hirdetésben már eleve benne van a szövegezésben ez is sok hirdetőnél.
(Nekem már ment így el vásárlási szándékom, hogy a vevő 6 hónapot akart kikötni, nekem meg baromi sürgős volt a költözés, aztán csak lesett amikor mondtam, hogy tetszik a lakás, ár oké, kp rendelkezésre áll, árulja a lakást már 1 éve, akkor oldja meg hogy 2 max 3 hónapon belül kiköltözzön. Nem jött össze így kerestem másik lakást.
De ez nem indokolás része hogy miért adom el, mi késztet erre, ahhoz semmi köze egy vevőnek.
22/22 anonim válasza:
Egyetértek előzővel, a szerződésben benne kell hogy legyen hogy mikortól vehető birtokba a lakás, tehat ez teljesen más kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!