Lakásvásárlásnál hogyan zajlik az ajánlattétel?
"Arra gondolok, hogy próbáljam kipuhatolni miért akarja eladni, mennyire sürgős neki és akkor erre hivatkozzak majd alkunál."
Az első: Igen, egy irányárat jó lenne tudni.
Második: Erre felesleges rákérdezni. Úgyis mindenki azt mondja, hogy napi húsz embernek megmutatja, csak ma reggel volt öt komoly érdeklődő, blablabla.
"Az amúgy számít, hogy írásban vagy szóban tesz valaki ajánlatot?"
Úgyis az lesz a végleges és hivatalos, amit az ügyvédnél aláírtok. Szerintem elég szóban.
Fentieken kívül ajánlott még a szomszédságot is kipuhatolni, kik laknak, milyenek. Nehogy kifogj valami elmeroggyantat, vagy ordibálós szomszédot.
A környéken is érdemes körülnézni.
Szóbeli alku elégséges, az fog számítani, hogy a szerződésbe mit írtok.
Megkérdezheted miért eladó, mi van a környéken, kik a szomszédok, stb., de végső soron úgyis az eladón múlik mennyiért hajlandó eladni.
2-3 nézés az szokásos, de ha nagyon gyors a piac, akkor erre nincs idő, mert elviszik az orrod elől.
Ez ugye nem most van, hónapok is lehet eladni egy lakást.
Szóval aludjatok rá és nézzétek meg mndannyian nyugodtan.
Én írásban szoktam ajánlatot adni az összes személyes adattal, helyrajzi szám, ügyvéd neve és már időpontot is szoktam kérni, és azt is felírom az Eladónak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!