Komolyan mondom,aki ma nulláról indul. Nem örököl se ingatlant,se vagyont,az hogyan tud ma 2023.június 22-én saját otthont teremteni? Egyszerűen fel nem fogom,hogy mi történik. Ide milliós fizetés sem elég....
Már nettó 500 ezret is nehezen fizetnek as cégek, nem lehet mindenki informatikus. Ha abból egy albérletre, meg élelmiszerre, tisztítószerekre elkölt 200 ezret, máris csak 300 ezer marad és nem ment még fogorvoshoz, nem vett új cipőt stb. 20 millióért is nehéz már egy minigarzont venni, pedig az nem egy nagy élettér. Tehát még egy 500 ezres fizetésből is 66 hónapig kéne 300 ezret félretenni csak hogy egy garzont megvegyen valaki kp-ra. A hitelkamatok meg jelenleg az egekben vannak, szóval egyáltalán nem könnyű jelenleg lakáshoz jutni. Nem akar mindenki 30 évre hiteleket felvenni.
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó helyen a nettó 300 ezret sem éri el a fizetés, abból végképp nem lesz lakása valakinek.
"Én Solution Architektként keresek 2,8 - 3,2 millió forint között egy hónapban"
Ez tök jó, de úgy látszik 3 milliós fizuval, solution architektként sem tudtad értelmezni se a kérdést, se arra nem vagy képes, hogy belegondolj abba, hogy a te bérezésed még IT-n belül is igencsak kiemelkedő, az országos átlaghoz meg nagyjából köze sincs, de még külföldön is egy rohadt jó fizetésed van.
Ha lesz gyereked és nem lesz olyan ügyes/okos mint te, vagy épp nem nyúl bele a tutiba véletlenül, akkor majd neki is mondogassad, hogy édes fiam, miért nem viszed haza az átlagbér 6-7x-esét, úgy sokkal könnyebb lenne.
(Bár nem is tudom minek írom, valószínűleg tényleg egy büdös nagy troll vagy, ennyire kevés ésszel nem sokáig élveznéd a munkád gyümölcsét, mert nagyjából 2 perc alatt leesne mindenkinek, hogy üres a fejed.)
Nem kell informatikusnak lenni mindenkinek. Én is CNC-sként dolgozom, és van saját házam, amit még jó kis svajci frankos hitellel törlesztettem, úgy hogy nemsok mindenre futotta mellette.
Én se tanultam, még érettségim sincs, de van egy jó szakmám. Viszont sok fiatalnál meg azt látom, hogy csak a mának él, nem tanul, pedig sok jólfizető szakma van, főleg most az építőiparban, és keresik is a jó szakikat. De inkább nem tanulnak, amit keresnek,azt is elvetik hülyeségekre, pl minek 500 ezres mobil, ha mellette a fizetésüket be se tudják osztani? Sokkszor hallottam, hogy neki,hogy lesz ennyiből otthona,de közben szórják a pénzt hülyeségre.
Üdv:18
Mindig lehet olcsóbban lakni, tudjátok a már említett takaró…
Ha nincs családi hátteres de gyűjteni akarsz a gyári fizuból, akkor nyilván nem ésszerű dolog 150+rezsiért albérelni…
Nem csak budapesten vagy megyeszékhelyeken lehet élni, ahogy dolgozni sem csak ott lehet… túl kell kicsit látni a korlátainkon.
Én pl soha életemben nem dolgoztam munkahelyen…
Világ életemben falusi voltam, diák koromban füvetnyírtam sokkal jobb pénzekért mint amiért a városi haverok gyárakban szoptak, ráadásul én délre otthon voltam… az volt a diákmelóm.
Most is vállalkozóként rengeteg mindent csinálok, kétkezi dolgokat, vannak kertészeti, földmunka gépeim, sokmindent meg tudok csinálni ház körül és kb 3hónapra előre be vagyok táblázva… soha nem értem meg azokat akik 8órában rabszolgák és rinyálnak, hogy nekik nincs semmi… a semmiből nem is lesz semmi…
"soha nem értem meg azokat akik 8órában rabszolgák és rinyálnak, hogy nekik nincs semmi… a semmiből nem is lesz semmi…"
Nem mintha én rinyálnék vagy rabszolga lennék 8 órában, de azt azért be kell látni, hogy valaki azért lehet vállalkozó, mert más hajlandó 8 órában neki dolgozni. (Mondjuk te gondolom pont egyedül dolgozol, de érted...)
Nem lehet mindenki kiemelkedően okos vagy ügyes. Amiről te beszélsz, az mondjuk a lakosság 5-10%-a, vagy még annyi sem. Meg akkor erre van még 10-20%, aki valamilyen fogyatékos, vagy kórnikus betegsége van, a többi meg az "átlag". Ez jól működő országban és társadalomban nem kéne gondot okozzon széles néptömegeknek a lakhatás. Nem csak az ügyes/okos felső töredéknek kellene természetesnek lennie, hogy lesz hol laknia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!