Ahhoz képest, hogy 30 éve milliók bírták megvenni fillérekért kótya-vetye áron a tanácsi lakást, amiben laktak és ezzel (ha több ilyen lakás vételére volt lehetősége a családnak vagy az az egy nagyon jó helyen volt) a családjuk jövőjét is megalapozhatták generációkra, ahhoz képest igen.
Szargyarországon sem lehet már ugyanúgy lakást szerezni innestől kezdve az átlag dolgozónak, mint nyugaton sem. Nem éri meg itt maradni. Ha kimész nyugatra ott sem lesz lakásod, mint ahogy itt sem, de ott legalább jobban lehet élni.
2023. máj. 26. 15:17
2/15 anonim válasza:
Nyilván azok. A nevetséges minimálbérhez képest...sőt, sok helyen trükköznek a bejelentéssel, és még annyit se adnak.
Egy 0-t le kéne venni az árak végéből, vagy minimum dupla ennyi fizetést adni.
2023. máj. 26. 18:26
3/15 anonim válasza:
#2-vel értek egyet, csak a duplázást ki se ejteném a számon. :) A rezsid és a zabálnivaló után fennmaradó pénz "a pénzed". Ha ez nulla, akkor nincstelen vagy, hiába van, aki még szegényebb, és nem is zabál rendesen. Nyilván ők durván mélyszegények, rabszolgánál sokkal rosszabbul élnek, de akinek nulla a "költőpénze" a rendes munkája után, az még mindig csak rabszolga, semmije sincs. Lehet öröklött vagy szerzett vagyonkád, kunyhó, öreg autó, vagy lehet rendes ház és kellemesebb kocsi, de ha nulla a likvid, akkor szia rabszolga, üdvözöllek G3(1országon! Tedd a pénzed kétharmadát a kétharmad zsebébe, bravo! Ilyen emberekre van szükség! Nehogy azzal fájdítsd a szívedet, hogy egy utolsó rabszolga vagy! Még a végén észbe kapnál, ne csinálj má hülyeséget! Nyomd azt a gombot a bal lábaddal is!
2023. máj. 26. 19:03
4/15 anonim válasza:
Lehet itt siránkozni, de nektek is lehetne lakásotok.
Talán kérdezzétek meg a szüleiteket, hogy takarékoskodás helyett miért a kocsmába hordták fizetésüket, és miért cigarettára költötték a többit?!
Egy kis számolás után kijön, hogy hány lakás ára jön ki ezeknek az árából mondjuk 30-40 év alatt?!!
2023. máj. 26. 21:03
5/15 anonim válasza:
4. Az első válaszoló vagyok. Nekem van lakásom, mert a szüleim örökségből odaadták egy lakás árának az 50%-át, a többit pedig saját megtakarításból és hitelből kipótoltam. De attól még szar a helyzet az országban nagyon is. Már bocs, de szerinted csak azok láthatják rosszul a lakhatási helyzetet, akiknek nincs saját lakásuk? Valami az országban jelenlevő probléma csak akkor zavarhat téged, ha te is közvetlenül érintett vagy benne? Nem.
2023. máj. 26. 21:16
6/15 anonim válasza:
4. Én meg a második vagyok. Nekem kertes házam van. Nem a szülők vették, hanem a párom és én. A csok berobbanása előtt nagyon olcsón. Mindkettőnknek volt pénze, mert 18 éves korunk óta dolgoztunk és félre tettünk.
Amúgy meg nem a szülő dolga házat venni a gyereknek. Tartsa már el a szerencsétlent élete végéig, mi? Ne cigizzen (mekkora spórolás, van aki egy szál cigit szív egy nap) , de még csak ne is egyen. Dolgozzon 3 munkahelyen, hogy a 'ZONOKÁNAK is vegyen házat.
2023. máj. 26. 21:30
7/15 anonim válasza:
7. Ennek akkor van értelme, ha ez így folytatódik generációról generációra. Tehát én kaptam a szüleimtől ingatlant, akkor én is adok a saját gyerekemnek, meg ő is majd a sajátjának. De nyilván senki nem várja el, hogy a szülők még maguknak is, meg erőn felül a gyerekeiknek is vegyenek ingatlant.
2023. máj. 26. 21:44
8/15 anonim válasza:
Az biztos, hogy az itt siránkozó (de)generáció még magának sem tud lakást venni nem, hogy majd a gyerekeinek.
Itt mindegyik lúzer csak sírni tud, mert az egész napi telefonnyomogatásból meg a 24 órás zenehallgatásból nem telik saját lakásra.
Persze a saját kortársaik között nem kevesen vannak akik fel tudnak mutatni saját ingatlant, sőt vannak aki többet is. Ők azok akik akkor is dolgoztak amíg az itt siránkozók szétdrogozták ill. bulizták magukat.
Ki pénzt keres, ki meg siránkozik...
2023. máj. 26. 22:28
9/15 anonim válasza:
Nem tom irrealisak-e de nekem ilyen aron jó eséllyel nem kell. Mernok vagyok, itthon egy jó kis onreszem lenne , joval több mint a minimális elvart hitellel. Simán bele tudnék ugrani de jelenleg meg gondolkozom. Nekem egyszeruen egy kelet európai ingatlan ennyit nem ér meg sajnálok ennyit kiadni rá. Lehet inkább rakok meg félre aztan inkább veszel fel hitelt németeknél vagy akárhol máshol nyugat Európában. Inkabb azert törlesztek sztem.
2023. máj. 27. 11:24
10/15 anonim válasza:
Egyáltalán nem reális, még jó fizetés mellett sem az. Ha valaki albérletet fizet, akkor kb lehetetlen így az önerőt összeszedni, főleg ha egy normális, szoba-konyhás lakást bérel valaki. Én egy pici garzont bérlek és ez is elviszi a fizetésem nagy részét. Persze lehet szobákban nyomorogni, én is évekig úgy laktam, de minden percét utáltam. Aztán rájöttem, hogy úgy sem lesz lakásom, szóval inkább nem teszem tönkre a mentális egészségem ezért, már egy romos, szuterén garzont sem tudnék venni. Évek munkájával és spórolásávam összeszedtem kb 5 milliót, ebből sem tudok hitelre sem venni semmit, pedig nagyon küzdelmes volt ezt az összeget összegyűjteni. Ráadásul nekem a szüleimnek sincs háza, lakása, ők sem voltak jómódúak, így esélytelenh, hogy valaha legyen bármim is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!