Mit gondoltok a jelenlegi pesti ingatlan piacról? Megeri most belefektetni? Vagy megy egy picit lejjebb? Esetleg par ev mulva megugrik megint?
Utobbi evekben nagyon felmentek az arak ugye. Elorejelzes alapjan most stagnalni fog 1-2 evig?!
Szerintetek megeri most belefektetni egy ingatlanba vagy meg mehet lejjeb?
Van 15 millio onerom es meg 15ot felvennek hitelre, kiadnam es abbol fizetnem a hitelt, addig pedig kulfoldre mennek vagy vissza haza a szuleimhez. Vagy alberlet helyett fizetem a hitelt..Tudom,hogy 30 misiert nem lehet komoly lakast venni, de 1-2 azert akad. 5-10eves tavlatra nezve nem tudom mennyire eri meg. Mert az,hogy csak ulok a penzen semmi ertelme ahogy mennek felfele az arak. Kerdes h 5-10ev mulva mennyit erne az ingatlan..ha ugyanennyit mint most akkor lehet nem valositanam meg. Meg kitudja mit hoz a jovo es hitelt felvenni azert eleg kockazatos.
Szerintetek?
Ami lakást vettem 10 éve olcsón, azt úgy hogy a kiadás fedezte a lakás és a felújítás árát is, hatszoros áron adtam el tavaly.
Amit 5 éve vettem olcsón Győrben, mert már akkor Pesten magasak voltak az árak, azt tavaly dupla áron adtam el.
A tendenciát nézve már erősen csökken a haszon.
2. Adtál el most hogy így tudod?
Én adtam el, és rohadtul nincs sok készpénzes vevő.
Sose volt sok, csak a hitelesek tűntek el.
Igen, biztos, rohadt sok lehet a keszpenzes vevo, ha az emberek mar hitelt se tudnak felvenni lassan...🤣🤣
Ezt annyiszor olvastam itt gyakorin, hogy a hitelesek kiestek, de a keszpenzesek megszaporodtak. Ok. Hogy? Magyarazd mar meg, ha ez ennyire biztos. Es ha ilyen jol allunk, minek sir mindig mindenki a bolti arak miatt? 😂😂
Budapest az ország fővárosa. A környező országok fővárosaihoz hasonlítva is kiemelkedő. Rengeteg fejlesztés zajlik, illetve sok tervezés alatt van.
Szerintem hosszú távon bőven fognak még feljebb menni az árak, rengetegen országon belül Budapesten tudják elképzelni magukat, így kiadó lakásra is lesz igény. Jelenlegi albérlet árak sem fognak csökkenni, mert nincs alternatív lehetőség.
Szerintem hitelt már nem sokan mernek felvenni, mert a kamatok is nőttek. Csok-babaváró még 2024-ig lesz.
Ha 15 millió van ERRE, akkor még nézelődnék olyan városban is, ahol könnyű kiadni. Budapesten lehet csak rosszabb környéken lesz 30 millióért lakás, de megyeszékhelyen lehet jobb helyen is. Vagy egy garázs 6-7 millió Ft vidéken, és azt is ki lehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!