Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A jelenlegi érthetetlen...

A jelenlegi érthetetlen ingatlanárakat, mégis kik fizetik meg? Felújítandó, 70-80 éves nyugdíjasok után maradt házakban mi ér 27-35M forintot?

Figyelt kérdés

Elképzelni sem tudom hogy egy melós, aki vállal 3 gyereket rendelkezik 10-20millióval, majd kap valamennyit az államtól, és abból lesz a palotája. Pont hogy a legtöbb család kinyögi a vételárat, majd sok évre nullára kerül.

Ahol lakunk, mondhatni drágább városrész, a nagyszülő jelenlegi háza 25M-től megy felfelé valamennyit, és ha kockaházból modern kéglit akar az ember, falakig vissza kell bontani, átépíteni, bővíteni(60 akárhány nm) Tehát fene tudja mibe kerülne a vételáron felül a megálmodott elképzelés....

Várostól 25-35 percnyi autó úttal még ki lennék békülve, de idegenkedek a vidéktől, hiába szép tégla házakat kínálnak épeszű áron, viszont lehet nekem városiként az álom, ők meg szabadulnak tőle... na most akkor mi az igazság?

2022. aug. 31. 20:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha van benne biznisz, akkor megveszi egy befektető, felújítja, és eladja a lusta fiataloknak.
2022. aug. 31. 22:29
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Ingatlanosok vásárolják fel, akik kiadják túristáknak és külföldieknek. Komplett ingatlanos banda van már, ami erre specializálódott. Sok esetben meg eleve külföldiek veszik meg. Mégis mit gondolsz, miért van az, hogy a dolgozó nép kikényszerül a városból az agglomerációba vagy még kijjebb?!
2022. aug. 31. 22:54
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
A legtöbben nem úgy indítják az életet, hogy a semmiből vesznek egy családi házat, hanem jellemzően lakásból költöznek házba. Ilyenkor sokszor eladják a lakásukat és annak az árát is beforgatják a házba
2022. szept. 1. 04:13
 4/13 anonim ***** válasza:
13%

" a nagyszülő jelenlegi háza 25M-től megy felfelé valamennyit"

Ez a mondat mit jelent? Nem értek egy kukkot se. Hova megy kinek a nagyiháza?

2022. szept. 1. 07:24
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

#4 tanulj meg értelmezni.

Idősek lakta - korabeli - házak (gyengébbek kedvéért: a ma idős korúak építették fiatalon, anno domini) árai valamivel 25 millió forint felett indulnak. Ennyit akart írni.

2022. szept. 1. 08:08
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem, csak megtakarítással és állami támogatással már nem nagyon jön össze. Adj hozzá még egy házastárs esetén 2 oldalról jövő örökséget, és máris megvan.

Nos, nem mindenki örököl, köztük én sem, az szívás. Így be kellett érnem egy nem-palotával, de nincs ezzel baj, ennek is megy fel az értéke, profittal tudom eladni, és újabbat venni ha befizettem a hitelt rajta.

2022. szept. 1. 10:15
 7/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem csak azok léteznek akik nulláról indulva egész életükben nullán vannak.

Sok esetben ott van a szülői segítség, örökség, nagyszülők háza, lakása, vagy kisebb lakást vettek aminek az árát beforgatják, stb.

2022. szept. 1. 15:03
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Hát igen. Kb. ez az opció. Vagy megveszed a drága felújított házat, vagy megveszed az olcsó, lepukkant vityillót és ráköltesz annyit, mintha megvetted volna a drága felújítottat...
2022. szept. 1. 16:29
 9/13 anonim ***** válasza:
38%
#8, azért ez nem igaz. Én 16-ért vettem tavaly agglomerációban, kívülről okádék volt, ráköltöttem 10-et, most 45-öt ér. Szomszéd telken újépítésű kisebb lakás 52 M.. Szóval nem ez a két véglet van.
2022. szept. 1. 17:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
#9 Oké, hogy 16-ért vetted, de most nem 16-ért vennéd...
2022. szept. 1. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!