A jelenlegi érthetetlen ingatlanárakat, mégis kik fizetik meg? Felújítandó, 70-80 éves nyugdíjasok után maradt házakban mi ér 27-35M forintot?
Elképzelni sem tudom hogy egy melós, aki vállal 3 gyereket rendelkezik 10-20millióval, majd kap valamennyit az államtól, és abból lesz a palotája. Pont hogy a legtöbb család kinyögi a vételárat, majd sok évre nullára kerül.
Ahol lakunk, mondhatni drágább városrész, a nagyszülő jelenlegi háza 25M-től megy felfelé valamennyit, és ha kockaházból modern kéglit akar az ember, falakig vissza kell bontani, átépíteni, bővíteni(60 akárhány nm) Tehát fene tudja mibe kerülne a vételáron felül a megálmodott elképzelés....
Várostól 25-35 percnyi autó úttal még ki lennék békülve, de idegenkedek a vidéktől, hiába szép tégla házakat kínálnak épeszű áron, viszont lehet nekem városiként az álom, ők meg szabadulnak tőle... na most akkor mi az igazság?
Én azt számolgattam amikor vettem, hogy a felújítás gyakorlatilag többe fog kerülni, mint amennyiért a már felújítottak mennek.
21-ért vettem ami alapvetően áron aluli volt, 5-6 milliót bele öltem, kell még vagy 2 + bútorozás. 28-30 lesz mire kész lesz. Ennyiért mentek nagyjából a felújítottak.
Ha lett volna pénzem, a tököm se vett volna egy lepukkant szart, hanem vettem volna már készen még akkor is ha némileg többe kerül, mert csomó idegeskedéstől megkíméli magát az ember.
Nyilván az egy másik téma, hogy mostanra 30 milliótól indulnak a felújítandóak és vannak már 40 közeli hirdetések is.
9# Nyilván nem csak ez a két véglet van és nem is lehet egy falusi parasztházat egy rózsadombi villához hasonlítani, de egyrészt igen, időben ne csúszkáljunk, másrészt hogy példázzam mire gondoltam: MOST 40-45 millió egy lepukkant kádár kocka ott, ahol nézelődtünk, mamaburkolatokkal, régi nyílászárókkal, abszolút praktikátlan beosztással, nincs szigetelés, jobb esetben még teljes tetőcserét is igényel, bár tény, akkor akár 36-37-ért is meg lehet egy ilyet kaparintani...
Amikor megtaláltuk a miénket 71-ért, a hátsómat a földhöz vertem örömömben. Az előző tulaj lekapta a tetőt, szétverte az egészet, csak a négy fal maradt. Új elosztás, új külső és belső nyílászárók, burkolatok, vezetékek, új tetőszerkezet, cserepek, szigetelés, padlőfűtés, radiátorok, hőszivattyú, napelemek, stb.
Ez mind ma nem jön ki 30 millióból... És ha nekem benne is kell laknom mondjuk, mert nem parkoltathatom a pénzem a lakásomban, vagy egy albiban, amíg felújítok, akkor egy vagyont költök rá, megzabál az ideg mire kész lesz és jó ideig abszolút komfortzónán kívül élek. Mindenki döntse el maga kinek mi éri meg jobban. Megvan a varázsa a felújításnak, de megértem ha valaki ezt ma nem vállalja be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!