Komolyan mondom,aki ma nulláról indul. Nem örököl se ingatlant,se vagyont,az hogyan tud ma 2023.június 22-én saját otthont teremteni? Egyszerűen fel nem fogom,hogy mi történik. Ide milliós fizetés sem elég....
90 előtt várhattál 10 évig, míg a tanács kiutalt egy tanácsi bérlakást, vagy OTP öröklakást, amit fizettél huszonévig. Egy garzon a 11. kerületben 440 ezer Ft volt 1978-ban. Beugró 40.000,-Ft. 2005-ben járt le a részletfizetés. 92-ben eladtuk, ezért a fennmaradó csekkeket egyben kellett kifizetnünk. Nem volt büntetőkamat, hogy előbb fizetted ki, mint manapság lenne.
Nem voltak plusz ingatlanjaik az embereknek, hogy ki tudják adni bérletbe.
Nagyon ritka volt, hogy egyeseknek igen.
Reszket a hold a tó vizén
Sehogy.
Pár apró gondolat:
1. Aki azzal dobálózik 5-7 éve tudott házat venni az vak, ugyanis kb azt a pénzt keresem ma, mint 3 éve egy másik cégnél, csak a boltban 2x annyit hagyok ott. Magyarul az infláció és a béred nem követte egymást, nem is fogja mert mindig utólag tolnak hozzá, közben meg nyáron már 10-15% körül van azaz az év felétől te már ennyivel rosszabbul élsz és majd januárban kapsz béremelést :) Evidens hogy jelenleg az ingatlanoknak köze nincsa valóságos árakhoz.
2. Ma nem lehet házat venni anélkül hogy nem adósítanád el magadat. (CSOK, babaváró, etc) mivel az állam pénzt öntött erre a szektorra, ezért azt érte el aki dolgozik és kétkezi munkával szeretne önerőt félrerakni az is rákényszerül ha akar venni ingatlant hogy vegye fel a sok hülyeséget.
Mikor lesz ennek vége? Amikor 2025-ben megszűnik ez a marhaság valamint tudná stabilizálni a forintot. Amíg ez nincs meg addig hiába maszekolsz. Ha évente 1mFt-ot félreteszel, jövőre szted mennyit fog érni? Számold ki ha CSAK 20% az infláció (átlag és ne az élelmiszert nézzük ami drasztikusabb) akkor mennyit fog érni a pénzed? És a legjobb benne nem 1 év mire összeteszed a 30mFt-os kádárkockára az önerőt hanem vagy 4-5.
Mi a megoldás ha abban a cipőben vagy mint én?
Tanulj szakmát, és külföld. Az euró nem veszíti az értékét annyira és többet keresel kint még minimálbérrel is. Én kint havi 400-450eFt ot tudok félretenni (vendéglátás) így 2-3 év alatt összerakom amit kell. Ha nem tudsz már nyelvet tanulni akkor dolgozz itthon, maszekolj de a pénzed fektessed be ahogy mások is javasolták már itt.
Azért az élet nem ennyire fekete és fehér... A tanulás olyan dolog nem mindenki tud maradni egyetemen, nincs családi háttér ezért munka mellett nem egyszerű. Persze tudom ez a csodák országa és vki 2 munkahellyel elvégzi az egyetemet mellette párkapcsolata is van... de az átlag nem ez. A levelezőn a fele kibukik legalább. Én is 26 vagyok, amint megszedtem magam kint elkezdem az egyetemet de leszek 32-33 mire végzek vele kb addig meg élni kell.
A másik meg sok diplomás keveset keres nem mindenki mérnök. Feleségem közgazdászként nem talált munkát multinál 1 évig, szval ez is hogy tanulj és sokat keresel nem mindig jön ám be. A keserű valóság az ha nincs protekciód lehúzhatod magad a wc-n, ezért egyszerűbb egy b2-es nyelvtudást összevakarni oszt lépni innen elfele, mert kint a "paraszt" jobban él mint itt az aksigyárakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!