Csornán illetve Győr környékén milyen az élet 2022-2023-ban? Munkalehetőség, fizetés érdekelne.
Sziasztok! Érdeklődnék, negatív, pozitív véleményekre is kíváncsi lennék Csornával illetve Győrrel kapcsolatban. Olvastam régi véleményeket, de a frissek érdekelnének.
Nem feltétel, hogy lehessen bulizni, szórakozni, inkább családot szeretnénk alapítani éveken belül. Én 25, ő 33 éves, kibuliztuk magunkat, igazából már itt Pesten sem járunk már nagyon sehova, maximum félévente 1-1 koncertre elmegyünk, de úgy érezzük, hogy mostmár le szeretnénk telepedni. Saját gépkocsival rendelkezünk, a közlekedés sem hátrány.
Szegeden laktunk ezelőtt 3 éve, de feljöttünk Pestre munka miatt, viszont szívesen mennénk tovább innen mostmár saját házba, valami nyugis kisvárosba/községbe. Munkát valószínűleg Győrben illetve a környéken keresnénk, de az sem kizárt, hogy Csornán találunk.
Nekem van logisztikai, kozmetikus, szempillás végzettségem, illetve még egy kisgyermeggondozó- nevelő tanfolyamot elszeretnék végezni, irodai munkás tapasztalatom van 2-3 év. Párom 5-6 éve tehergépjármű vezető, szállítmányozó, illetve mechatronikai műszerész (autószerelő, autóelektronika), ő ezekben szeretne elhelyezkedni.
Csornán néztünk egy házat, az ipari-lakó övezetben, a Sole-Mizo közelében.
Mennyire hangos, forgalmas ott az az üzem?
Csornán milyen korosztály él? Van ott igény kozmetika, szempillás üzlet kialakítására? Illetve szívesen vállalnék gyermekfelügyeletet családoknál. Az sem hátrány, ha Győrre kéne bejárni.
Válaszotokat előre is köszönöm, jöhet hideg-meleg. :)
Csornát nem ismerem, Győr mellett lakom. Nekem amit Győr tud adni, bőven sok is. Bp után Győrben a legmagasabbak bérek (van némi sejtésem, hogy bizonyos területeken, már túlszárnyalta). Az utak BP-hez képest nagyságrendekkel jobbak, és általában nincsenek dugók, esetleg néhány perces torlódások. A környék biztonságos.
Sok bulizó hely akad, bár én és a baráti köröm sosem voltunk nagy parti arcok, de mindenki megtalálta a neki való helyet.
Érdemes lenne kiterjesztenetek a keresést Győr 15-25 km-es körzetére. Ezek néhány ezer fős csendes faluk, jó közlekedéssel.
Nyúl, Écs, Győrújbarát, Pannonhalma, Töltéstava, Győrzámoly, Abda már nagyon elszálltak az árak. Utolérte őket a városi kivándorlás.
Ami még barátságosak árban: Öttevény, Kunsziget, Vámosszabadi, Dunaszeg, Bőny, Pér, Mezőörs, Győrság, Pázmándfalu, Nyalka, Győrszemere, Koroncó...
Csorna nem rendelkezik túl nagy iparral, ezt a csökkenő népessége is jelentősen jelzi és az elhanyagoltsága. Rábapatonán élek, nyilván kisebb mint Csorna, de itt minden szó szerint fel lett újítva, az összes utca, gyógyszertár, iskola, óvoda és a falu folyamatosan fejlődik. Testvérem Csornára járt középiskolába, tehát már egy évtizede ismerem azt a várost. Semmit nem változott, kb az enyészet eszi meg. Egy-két dolgot újítanak, viszont az utak szörnyűek.
Győr és Győr mellett lévő falvakat tudom ajánlani kitelepedésre, főleg amelyek hozzáféréssel rendelkeznek autópályákhoz. Ilyen például Gyirmót, Ménfőcsanak, bár ezek annyira már nem nyugodtan, mert teljesen beépültek.
Ha nyugodt helyet kerestek, valami igazán falusit, akkor Ikrény, Rábapatona, Enese jó választás lehet. Fejlettek, nyugalmasak, a tömegközlekedés busszal és vonattal is lehetséges Győrbe, Csornára és Sopronba is. Abdát azért nem ajánlom, mert az már inkább egy lebuj, mint nyugalmas község. Akkora forgalom van ott, hogy ha fizetnének sem költöznék oda, főleg nem olyan árak mellett. Több községet már nem nagyon tudok mondani, mert nincs személyes tapasztalatom a felsoroltakon kívül.
Egyébként ez a megye rohamosan fejlődik, és nem nagyon jársz pórul bárhova is mész. A mellettünk lévő Mérges is azt hittük kihal a 80 fős lakosával, most meg már megduplázódott a népesség és lakóparkot terveznek oda, teljesen új utat is kapott. Nagyjából mindegyik települést hasonló állapotok jellemzik, persze a polgármester is sokat tehet annak érdekében hogy ez kialakuljon. Csorna például eléggé elmaradott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!