Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?
Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?
Elképesztő ez!
209 és 210 hozzászólónak!
Először is egy kiegészítéssel kezdenem, mert véletlen kihagytam egy "nem" szót: "Mama hotelesekre "nem" az a jellemző", hogy 30-40 milliót összegyűjtenek. Mert tényleg nem ez a jellemző! Gondolom, pár 100 ezer Ft van a bankszámlájukon, oszt jó napot!
Na, de hogy pontosítsam, érthetőbbé tegyem az utóbbi pár posztomat:
Az, hogy valaki MAMAHOTELES, ekkor lelki szemeim előtt megjelenik egy sacc, 28 éves vagy 31 éves otthon lakó, szüleivel vagy egyik szülőjével együtt lakó kicsit nyurga, szemüveges, egy alap diplomával, középfokú angol nyelvvizsgával rendelkező kezdő hapek! Elhiszem, hogy borzasztó udvariasak, borzasztó billentyűnyomogatók, angolul is el hebegnek-habognak, de ebben kemény világban ez nem minden esetben elég! A való világ, realisztikája, többet kíván!
Na, most ezeket a hapikat féltem az élettől, a vad világtól, ami teszem azt Budapesten várna vagy vár rájuk!
Azt megint félreértettétek, hogy "problémát jelent nekik kivenni egy szobát", ezt főleg nem anyagi értelemben értettem, mert az csak pont pénz kérdése lenne, hanem pl. arra az kiadó szobára van 15 fő jelentkező és tud-e harcba szállni az a mamahoteles a többi jelentkezővel, van-e benne kellő erő, agresszió, tudatosság, hogy a 15 fő közül ő kerüljön ki győztesen??!
VAGY, pl. egy vállalkozás indításakor, kellő leleményesség, csibészség, törekvés, akaraterő, hogy a kellő kiskapukat, megtalálják, illetve lesöpörje a színről a konkurenciát...stb??!
Vagy teszem azt, eddig a mamahoteles a szülői ház védőburkából, kényszeredve kikerülve, pl. 34 évesen a 8.kerületben éjfél után végig mer-e menni a sötét utcákon? Kezében egy boxerrel, hogy eltiporja, ha valaki esetlegesen belekötne?
Azt hiszem, most már kicsit érthetőbb voltam!
Szerény véleményem szerint, azért nem ártana majdnem mindenkinek kivennie egy szobát és a sarkára állnia sokaknak és megtapasztalni eme könyörtelen világ, hogy működik a gyakorlatban, kiszabadulni a képernyő mellől és szülő segítség nélkül, mit tud elérni az ember!
"Az, hogy valaki MAMAHOTELES, ekkor lelki szemeim előtt megjelenik egy sacc, 28 éves vagy 31 éves otthon lakó, szüleivel vagy egyik szülőjével együtt lakó kicsit nyurga, szemüveges, egy alap diplomával, középfokú angol nyelvvizsgával rendelkező kezdő hapek!"
Ez csak azt mutatja, hogy tele vagy előítéletekkel.
"ezeket a hapikat féltem az élettől, a vad világtól, ami teszem azt Budapesten várna vagy vár rájuk!"
Nagy részük budapesti. :)
Kezdjük azzal, hogy borzasztóan előítéletes vagy.. de akkor már ennél maradva... én meg téged a leírtak alapján egy tök átlagos, de magát nagyon sokra tartó, középszerű szájhősnek tartalak.. jól esik?
Az, hogy valaki karakán személyiség e, nem függ attól, hogy hol lakik.. az meg, hogy keres e kiskapukat a törvények stb kijátszására, sokkal inkább lelkiismeret kérdése. Pl én is tudnék találni, de szándékosan nem akarok.
Nem Bronxban, vagy Detroitban élünk, hogy éjszaka rettegni kelljen az utcán. Nem is mindenki lakik Budapesten, szóval a "mindenkinek ki kellene vennie" egy nagy butaság. Egyébként meg annyira ismered Budapestet, kicsit visszakanyarodva egy előző lommenthez, hogy a híres neves 8. kerületed hőn rettegett Hős utcájában pl simán végig sétáltam már nem 1x, tök egyedül, pedig aztán se egy vastag ember nem vagyok, se zord, hogy félni kelljen tőlem.
Hiába költöztél el otthonról, fogalmad sincs arról, hogy mi történik a világban. Élsz a saját képzeleteidnek, próbálod bizonygatni, hogy neked van igazad. Őszintén remélem, hogy a jövő generációinak csak csekély százaléka lesz olyan tudatlan, mint te... különben nagyon nagy bajban leszünk.
"pl. arra az kiadó szobára van 15 fő jelentkező és tud-e harcba szállni az a mamahoteles a többi jelentkezővel, van-e benne kellő erő, agresszió, tudatosság, hogy a 15 fő közül ő kerüljön ki győztesen??!"
Hát én fix, hogy pont nem egy agresszívnak akarnám kiadni a lakásomat, úgyhogy eleve a kis szemüveges indulna előnnyel. :)
"pl. egy vállalkozás indításakor, kellő leleményesség, csibészség, törekvés, akaraterő, hogy a kellő kiskapukat, megtalálják, illetve lesöpörje a színről a konkurenciát...stb??!"
Hogy kinek való a vállalkozás, mint műfaj és kinek nem, az nem attól függ, hogy felnőtt-e vagy nem. Attól, hogy valaki felnőtt, még lehet olyan típusú személyiség, aki jobban jár, ha alkalmazottként keresi meg a kenyerét, nem vállalkozóként. Attól még nagyon is felnőtt lehet.
"Gondolom, pár 100 ezer Ft van a bankszámlájukon, oszt jó napot!"
Neked még ennyi sincs, nyomorogsz...
"A való világ, realisztikája, többet kíván!"
Mire gondolsz? Te munka helyet sem mersz váltani +60000-ért...
"Na, most ezeket a hapikat féltem az élettől, a vad világtól, ami teszem azt Budapesten várna vagy vár rájuk!"
Szerintem a saját problémáiddal foglalkoz nemáséval! Én kifejezetten nem szeretem a fővárost, de hát nem vagyunk egyformák.
"pl. arra az kiadó szobára van 15 fő jelentkező és tud-e harcba szállni az a mamahoteles a többi jelentkezővel, van-e benne kellő erő, agresszió, tudatosság, hogy a 15 fő közül ő kerüljön ki győztesen??!"
Nincs kiadó lakásom, de, ha lenne és oda jönnél arcoskodva, elküldenélek melegebb égtájakra. Szerintem túl sok filmet nézel...
"VAGY, pl. egy vállalkozás indításakor, kellő leleményesség, csibészség, törekvés, akaraterő, hogy a kellő kiskapukat, megtalálják, illetve lesöpörje a színről a konkurenciát...stb??!"
Munkahelyet sem mesz váltani, tehát ezen tulajdonságok nagy része hiányzik belőled...
"Vagy teszem azt, eddig a mamahoteles a szülői ház védőburkából, kényszeredve kikerülve, pl. 34 évesen a 8.kerületben éjfél után végig mer-e menni a sötét utcákon?Kezében egy boxerrel, hogy eltiporja, ha valaki esetlegesen belekötne? "
Én 10 évig Ju-Jitsustam, igaz 8 éve abba hagytam, de valószínűleg az átlag emberhez képest nagyobb esélyekkel rendelkezem. Még mindig túl sok filmet nézel...
"Szerény véleményem szerint, azért nem ártana majdnem mindenkinek kivennie egy szobát és a sarkára állnia sokaknak és megtapasztalni eme könyörtelen világ,"
Te már csak tudod, 0 ft-t megtakarítással, semmire sincs pénzed, szinte már élőben nyomod a survivert...
"a mamahoteles a szülői ház védőburkából, kényszeredve kikerülve"
Nem kényszeredve, hanem saját elhatározásából.
"pl. 34 évesen a 8.kerületben éjfél után végig mer-e menni a sötét utcákon?"
Miért kéne?
"nem ártana majdnem mindenkinek kivennie egy szobát és a sarkára állnia sokaknak és megtapasztalni eme könyörtelen világ, hogy működik a gyakorlatban, kiszabadulni a képernyő mellől és szülő segítség nélkül, mit tud elérni az ember!"
1. Nem a sarkára állnia, hanem megállni a saját lábán. Nem ugyanaz.
2. Mindenki megáll a saját lábán előbb-utóbb. De miért kéne bárkit sürgetni ezügyben? Azért, hogy aztán úgy járjon, mint te, hogy csak hónapról hónapra éljen és elégedetlen legyen mindennel? Annak mi értelme lenne ahelyett, hogy elégedetten, boldogan, kiegyensúlyozottan éljen a szülői házban addig, amíg már ő maga is elérkezettnek nem látja, hogy elköltözzön?
218.#. Idézet: "elégedetten, boldogan, kiegyensúlyozottan éljen a szülői házban addig, amíg már ő maga is elérkezettnek nem látja, hogy elköltözzön?.."
Hidd el, sok mamahoteles, ha magába néz a lelke mélyén tudja, hogy itt a szüleinél, 28-30-32 évesen nem igazán lehet boldog. Azért szeretne ő is, dugni. Szeretne komoly állandó barátnőt is, meg saját lakást.
De, ezt kevesen tehetik meg, ha nem tehetős családba születtek.
Ahhoz, hogy saját lábára álljon, egy alapdiploma üres zsebbel édes kevés. A nők is felszínesek, meglátnak egy 28 éves nyurga szemüveges hapit, hidd el a szemükbe az ilyen nem igazán férfi, nem jó parti. (ha meg véletlen megtudja, hogy szüleinél lakik, megerősíti benne az ítélkezést..).
Elkel a diploma a tarsolyban, de ha nincs protekcio, uram-bátyám ismerettség, info és egyebek, meg persze pár millio ft sincs, úgy ezek a hapik belesüppednek a megalkuvásba, lemondásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!