Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?
Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?
Elképesztő ez!
"1. Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli."
És akinek a kicsi sem kerül?
"Miért kellene valakinek már huszonéves korában elérnie az életcélját?"
Nem kell, viszont az alapjait el kell érni 35évig legalább. Amikor még lenbe életkedve az embernek.
"Hogy ne lenne egy gyereknek gyerekkora egy sima lakasban?"
Hogy lenne neki? Semmilyen mozgástere nincs.
"Foleg, hogy irtam is, hogy mi elmenyeket akarunk biztositani, ami utazas, programok, kulfoldi ut, stb"
Ez nem élmény, hanem flanc, és a gazdagok táplálása pénzzel... Na emiatt is nyílik a társadalmi olló, mert van aki hitel mellett szórja a pénzt a flancra, támogatva a tőkések gazdagodását. Öngerjesztő folyamat... De van ennél rosszabb is: hitelt vesz föl nyaralásra. Ki jár jól? Persze hogy a gazdag tőkés ráadásul duplán, kamatot is bezsebeli, meg amit nála költenek azt is.
"En is hiaba laktam kertes hazban, sosem voltam otthon, mindig a tobbi gyerekkel voltunk egesz nap a focipalyan 10 eves korunktol kezdve"
Ez a 90-es években így, de ma már a szülő okostelefonon keresztül figyeli a gyereket, meg 20méterre is viszi kocsival nehogy sétálni kelljen. Meg a gyerek is a telefont buzerálja egész nap, nem mennek ezek sehová, megrekedt a négy fal között. Nézd meg a BKV járatokon is, be van dugva az agya, nem száll le a telefonról, nem mennek ezek focizni...
"kesobb pedig 16 eves korunktol Budapesten belul bandaztunk, moziztunk, jatektermeztunk (regi jo westendes tancpadok)"
Akkor még lehetett, ma meg világos nappal leütnek az utcán, multkor is agyoncsaptak valakit egy fejszével...
Miert lenne flanc a kulfoldi ut? Edxig is utaztunk a ferjemmel, ezutan is fogunk a gyerekkel, a gyerek fejlodesehez hozza tartozik, hogy bizonyos kor felett mrgismerhet mas tarsadalmi kulturat, muveszetet, ez anszolut fontos ha a celod rgy nyilt gondolkodasu ember nevelese. Nem hiszem hogy a lakasban ne lenne tere, leven a gyerekszoba 18 negyzetmeter, ezen boven el lehet lehet lenni es ez csak a gyerekszoba. Mas gyerekek egy szaros 6 negyzetmeteres felszobaban nonek fel ketten, az szerintem se egeszseges.
Egyebkent meg 15 percre vagyunk kocsival Szentendretol, heti 2x kijarok a gyerekkel, szeretem a korzon setalva altatni, megnyugtato az egesz Bukkos park, ha nincs kedvem vezetni, akkor lemegyunk a Romai partra, igaz kicsi meg de imadja nezni a kacsakat, illetve a kutyankat amikor a vizbe rohangal. Mellette heti egyszer jarok vele kismama jogara, kesobbiekben pedig meg tobb gyerekprogramra tudom vinni, akar koncertekre, kezmuves foglalkozasokra, amikre lesz affinitasa. En orultem volna neki ha a szuleim egyaltalan elvittek volna kirandulni, de nekik az volt a berogzodesuk hogy ott a kert, minek menni a gyerekkel barhova. Lehet aki lakasban nott fel, annak a kerteshaz a minden en pont a forditottja vagyok, nalunk pont a kerteshaz miatt nem volt semmilyen csaladi program es ez a felnottkori kalcsolatunkon is szepen meglatszik a szuleimmel.
154.# Idézet: "..megszallottnak kell lenni egy szakma irant.."
Mindig is arra vágytam, hogy kizsákmányoljanak tescos árufeltőltőkén! Mindig ezt akartam, hogy ne fizessék ki a túlórákat! Megszállott vagyok, elértem életem végcélját, a társadalom legalján vagyok, sokan 4 órás bejelentéssel.
Végre, révbe értem! Soha nem lesz saját lakásom! Örülök, ha hó végén 0-án vagyok. De, sebaj, ha bármi rossz történik, ott az aluljáró, ott nem esik az eső és nézhetem az embereket!
157.
Erre mondhatom azt is, hogy tanulni kellett volna es akkor nem kene tescos arufeltoltokent dolgozni. Ja hogy abba elozetes befektetett energia kellett volna. Hat szarugy. Ingyen nem adjak a joletet, plane ha diakkorodban meg leszartad a tanulast. Valahol az lenne az igazsagtalan, ha ez forditva lenne igy azokkal szemben, akik meg komoly eveket es ejszakazasokat aldoztak be azert hogy kitanuljanak egy piackepes szakmat.
"Miert lenne flanc a kulfoldi ut?"
Rengeteg szép táj és látnivaló van hazánkban is. Lefogadom hogy ezek közül rengeteget nem jártatok még be. Akkor meg minek a külföld? Gazdagítani a külföldöt értelmetlen és egyben nagy flanc!
A kultúrához, a művészethez meg fel kell nőni, de leginkább először a saját, tehát a magyar kultúrát kell megismertetni. Százfelé viheted külföldre, később úgysem emlékszik belőle semmire a gyerek, még talán a Frohnauer Hammer-re sem (ami mellesleg egy látványos, ősi, DDR-es gőzkalapács).
"heti 2x kijarok a gyerekkel, szeretem a korzon setalva altatni, megnyugtato az egesz Bukkos park, ha nincs kedvem vezetni, akkor lemegyunk a Romai partra, igaz kicsi meg de imadja nezni a kacsakat, illetve a kutyankat amikor a vizbe rohangal. Mellette heti egyszer jarok vele kismama jogara, kesobbiekben pedig meg tobb gyerekprogramra tudom vinni, akar koncertekre, kezmuves foglalkozasokra, amikre lesz affinitasa."
Arra azért figyelni kell hogy a feltételezett élmény hamar átlendülhet kényszerbe és túlterhelésbe. De inkább még mindig ez minthogy elkallódjon vagy visszabutuljon a telefontól. Mellesleg kutya a panelban... tiszta állatkinzás...
" Tudjal jol egy nyelvet es tudd eladni magad. Onnantol kezdve pedig minden azon mulik, hogy egy cegen belul mennyire vagy agilis es tanulekony."
Ma már ez sem elegendő. Komoly, egyetemi végzettséget igénylő pozíciókban is, akár műszaki területen, nem ritka a továbblépési lehetőségek elfojtottsága. Lehet neked kitüntetéses diplomád, lehetsz szakmai zseni, beszélhetsz több nyelven (beleértve a műszaki nyelvet is) ha a hazai lehetőségeid gazdasági és politikai okokból korlátozottak. Említetted a kapitalizmust: látni kell hogy ez a tőkén és a profitmaximalizáláson alapul. Mi ennek a hazai vonatkozása? A külföldről behozott munka itthoni elvégzését töredék bérrel jutalmazzák mintha ugyanezt külföldön végeznék el.
Számos iparágban, szakmaterületen egyeduralkodóvá vált metodika ez, a gyári melóstól kezdve a középvezetői beosztásokig, amely hazánkat kiszolgáltatottá, a benne élő dolgozókat kizsákmányolt bérrabszolgává tette.
Szóval a régi mondás miszerint "Senki nem lehet proféta saját hazájában" vagy "Tisztes munkából meggazdagodni nem lehet" még ma is igaz, de talán lassacskán túlzás nélkül azt is elmondhatjuk hogy tisztes munkából megélni sem lehet rendesen, legalábbis hazánk határain belülről származő bérezésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!