Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?
Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?
Elképesztő ez!
"nem értem a sok MAMAHOTEL-est! 24 évesen...27évesen....30évesen...32évesen is sokan még otthon laknak szüleiknél! De, meddig?"
Mit érdekel az téged? Irigykedsz rájuk? Egyébként itt is írták egyesek, hogy igen, otthon laktak, pont így tudtak spórolni saját lakásra (a többi mellett: munka, ha kellett, munkahelyváltás, stb.) - amikor pedig már volt, akivel, akkor különköltöztek, gyereket vállaltak.
"éppen az ellenkezőjére gondoltál, hogy nem ismerem Bp-et?"
Igen, erre gondoltam, mert azt írtad:
"nehogy már bepenészedjek Budapesten".
Budapesten nem lehet bepenészedni! Bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Mindig van mit csinálni, tele a város mindenféle programokkal, köztük ingyenesekkel is, úgyhogy itt csak az penészedik be, aki bárhol máshol is bepenészedne.
"a gyári összeszerelő rabszolgák...stb. Ilyen gyári rabszolgamunkások lehet per-pillanat jól keresnek, de higyjétek el, sok évig nem bírják"
Nem is arról van szó, hogy egy életre ilyet válassz. De ha többet akarsz keresni, hogy el tudj indulni a saját lakás irányába, akár ezt is érdemes meggondolni, utánanézni, hogy pontosan mit is kéne csinálni mennyiért - és esetleg meg is próbálni. Legfeljebb ott hagyod és kész. Van, akinek bejön. Meg azért szalag és szalag között is van különbség.
34 éves koromig mama hotelben laktam, volt saját szobám, mindennek fizettem a rám eső részét. Végül építettem egyedül egy átlagos házat ránézésre, ami belül inkább a prémium kategóriába tartozik. A mama hotel volt a szülői támogatás, de én 26 éves koromig egyetemre jártam, és nem azért, mert több évet ismételtem. Így 8 évet maradtam pluszban otthon, közben karriert építettem. 50 millió volt a költségvetésem 1,5 éve, most valószinűleg jóval többe kerülne.
Lehet most már 36 vagyok, de megvan mindenem. A kocsi meg itt áll az udvarba, jövő ilyenkor lecserélem 3-4 éves Golf 7-re. Volt motor is, de azt feláldoztam a ház javára. Bár motort valószínűleg többet nem veszek, mert csak a helyett foglalta utolsó szezonba is kb 1600 km-et mentem vele.
Sosem ért hátrányként, hogy anyámmal laktam. Sőt miután megtudta az egyén miért van ez így, egyből céltudatos voltam a szemében.
Bár a te szemedben gondolom életképtelen vagyok. Kiváncsi lennek hova jutsz 36 éves korodra. Persze ez nem verseny, és azt sem tudom most mennyi idős vagy. Ami biztos, eddig még nem értél semmit!
205.#. Gratula a sikeredhez!
A motor az Riga12-es? Vagy Riga14-es? Egy rokonom most újjít fel ilyen motort, az egyik 68-as kiadású. Szépen lefestette, most akarja a blokkját felújíttatni.
Nem vagyok meggyőzve, hogy milyen könnyű egyeseknek lakást venni, szerezni. Kivételek akadnak, de főleg a gazdag családba születőknek adatik ez meg.
Mama hotelesekre jellemző az, hogy 30 éves korukra, 30 millio van a zsebükben, hiába írják itt egyesek.
Egyszerűen én nem tudom elképzelni a sok mamahotelest, aki már teszem azt 32 éves is elmúlt, hogy hogy fog kilépni az életbe? Lesz-e benne elég spiritusz?
Nagyon vad, anyagias világban élünk, elhiszem egyes mamahotelesek, 30-as korukra kisebb társaságba járnak, még bizakodnak, komoly barátnőjük szerintem keveseknek van.
Egy szóval, ha külön kellene költözniük, egy egyszerű pesti albérlet szoba bérlése is nehézség lenne számukra!
Na, most ezzel nem akarom ledegradálni, lenézni a sok mamahotelest, csak féltem őket, sajnálom!
Ha eljön az az idő, pl. 34 éves korukra, hogy elszánják magukat a különköltözésre a szülőktől, lesz-e bennük kellő erő, bátorság, "gyilkolóképesség", hogy megvédjék magukat a lelketlen, kegyetlen világ nyűgétől-bajától!?
105 vagyok.
Ilyen rigám volt, még a színe ispasszol: [link]
"Nem vagyok meggyőzve, hogy milyen könnyű egyeseknek lakást venni, szerezni. "
Nem egyszerű, mert akarni kell, és tenni is kell érte.
"Kivételek akadnak, de főleg a gazdag családba születőknek adatik ez meg."
Anyám egyedül álló szűlő volt, és minimál bért keresett, minden szombaton túlórázott 10 éven keresztűl. Apám a gyerektartást sem fizette inkább feketén dolgozott. A gazdagabb csakóládoknál meg ki tud maradni a mamhoteles rész, ha a szülök meg tudják dobni a gyereket 10-20 millióval.
"Egyszerűen én nem tudom elképzelni a sok mamahotelest, aki már teszem azt 32 éves is elmúlt, hogy hogy fog kilépni az életbe? Lesz-e benne elég spiritusz?"
Ezek az emberek nem hátrányos helyzetű fogyatékkal élők, ahogy te gondolod, és hazaérve a munkából nem csak az xboxot, messengert, tiktokot nyomják egésznap. Éppen úgy kiveszik a részüket a házimunkából... Csak az a fő külömbség, hogy nekik megvan a különálló élet idításához szükséges pénzük. + megtanulhatsz főzni, sütni a szülőktől, megtanulsz a pénzzel bánni. Utóbbit magantól tanultam meg, mert hónapról hónapra éltünk és a nagyszülök etettek minket hétvégén sokszor hétköznap is.
"Egy szóval, ha külön kellene költözniük, egy egyszerű pesti albérlet szoba bérlése is nehézség lenne számukra!"
Szerinted a lakáshitelt miből fizetik? Ez általában annyi, mint egy albérlet ára. Nem 1 szobáé, hanem egy komplett lakásé.
A te gondolkodás módodnál, igen nagyok a problémák.
"én nem tudom elképzelni a sok mamahotelest, aki már teszem azt 32 éves is elmúlt, hogy hogy fog kilépni az életbe? Lesz-e benne elég spiritusz?"
Már rég kint vannak az életben. Pont ott, ahol te. Csak ők nem egy albiba járnak aludni, hanem abba a házba/lakásba, amelyikben felnőttek. Nem attól felnőtt egy felnőtt, hogy hol van a pizsamája.
"Nagyon vad, anyagias világban élünk, elhiszem egyes mamahotelesek, 30-as korukra kisebb társaságba járnak, még bizakodnak, komoly barátnőjük szerintem keveseknek van."
Mi köze a (szerinted) nagyon vad, anyagias világnak ahhoz, hogy valakinek van-e komoly barátnője vagy kisebb vagy nagyobb társaságba jár-e?
"Egy szóval, ha külön kellene költözniük, egy egyszerű pesti albérlet szoba bérlése is nehézség lenne számukra!"
Talán pont ezért maradnak otthon, ameddig ott jobb nekik: hogy ne nehezítsék meg fölöslegesen a saját életüket. Szerintem egy felnőtt embertől ez várható el, nem pedig a kamaszos csakazértiselköltözömhabeledöglömiscsakneszóljanakbeleazéletembeaszüleim.
Egyébként meg van, akinek pont az nehezítené meg az életét, ha el kellene viselnie saját magán kívül még két embert egy fedél alatt, pl. a szüleit, ezért laknak albiban. És akkor mi van?
Aki már felnőtt, felelősséget vállal a döntéseiért. Úgy él, ahogy neki jobb. Átgondolja, hogy mik a lehetőségei, és nem azt választja, amelyik direkt kiszúrás saját magával, hogy aztán telepanaszkodhassa a világot a sirámaival, hanem azt, amelyik jobb lesz számára - és akkor nem lesz miért panaszkodnia, mint neked, hanem tudja, hogy jól döntött, hiszen a lehetőségek közül a legjobbat választotta.
"Na, most ezzel nem akarom ledegradálni, lenézni a sok mamahotelest, csak féltem őket, sajnálom!"
Nincs miért, ha ők maguk elégedetten élnek és nem kényszerből laknak otthon.
"Ha eljön az az idő, pl. 34 éves korukra, hogy elszánják magukat a különköltözésre a szülőktől, lesz-e bennük kellő erő, bátorság, "gyilkolóképesség", hogy megvédjék magukat a lelketlen, kegyetlen világ nyűgétől-bajától!?"
:DD
Nem, az élet nem csupa szenvedés. És nem kell mindent izomból csinálni, főleg nem az elköltözést. Aki alig várja, hogy 18 legyen, hogy végre dobbanthasson, az izomból lép. Aki viszont ésszel teszi, jól előkészítve az elköltözést, annak nem kell hozzá "gyilkolóképesség", hanem örömmel lép, mert tudja, hogy nem szenvedés következik. Egyébként meg azt is tudja rég, hogy milyen a világ, mert addig sem a világtól elzárva élt, amíg otthon lakott, hanem ugyanúgy részt vett benne, mint te, tehát mire saját háztartást kell majd fenntartania, sokkal tapasztaltabb lesz, mint az, aki menekülve költözött el otthonról túl fiatalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!