Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?
Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?
Elképesztő ez!
190.#. Na itt van megint egy pozitív ember! Te elhiszed a tv-ben mutogatott statisztikákat, hogy az átlagkereset Magyarországon, netto: 450 ezer Ft? Pontos összeget, most hirtelen nem tudok kiírni, de ilyesmit olvastam.
Nem tudom hol élnek ezek? A valós érték, olyan netto 250 ezer Ft körül lehet. A 4 órában bejelentett takarítónéni még kevesebbet keres. Ott a sok hajléktalan, meg a gyári összeszerelő rabszolgák...stb.
Ilyen gyári rabszolgamunkások lehet per-pillanat jól keresnek, de higyjétek el, sok évig nem bírják, annyira kiszipolyozzák őket, annyira bio robot munka, hogy előbb-utóbb otthagyják. A bejelentett pénzt meg jobb ha fel sem hozom, mit gondoltok, mennyi lesz majd egyeseknek a nyugdíja?
"mire a gyerekünk 18 éves lesz, rendelkezésére tudjuk bocsájtani teljeskörűen a 35 négyzetméteres lakást"
Az a baj, hogy olyan sokan így állnak hozzá, hogy a következő generáció pont emiatt már elvárásnak veszi, hogy mindenkinek saját lakása legyen már huszonévesen. Pedig nem halat kellene adni nekik, hanem halászni megtanítani őket.
195.#. Persze!! Gyűjtök én gyűjtök! Örülök, ha hó végén 0-ra kijövök! De, gyűjtök, gyűjtök! 0 Ft-ot.
....és ezzel nem én vagyok csak egyedül, elhiheted!
"80%-ban az dönti el az ember sorsát, hogy a mai világban, ki hova születik!"
Ezzel pont semmit nem mondtál, hiszen ez amióta világ a világ, mindig is így volt, nem csak "a mai világban".
"ha 5-ös tanuló voltál mindig,....de koldus családba születtél, akkor egy idő után olyan anyagi, finanszírozási, családi problémák merülnek fel, hogy az ember, ha nem óvatos, nem lát teszem azt tizenévesen a jövőbe, hogy jó döntést, megoldást keressen, utána a hullámok összecsapnak a feje felett.
...és később már cseszheti az életét!"
Ez az, amiben tévedsz. Vegyél példát olyan pl. romákról, akiknek sikerült kitörniük a szegénységből - a valódi szegénységből, nem az olyanból, amelyikben te élsz.
Kedves kérdező…
Amúgy zseniális, hogy a mások által arra felhozott peldat, hogy igenis lehet jól keresni, egyből kikiáltod propagandának, meg jaj nehogy már mindenki elhiggye, hogy ez az átlag..
aztán közben itt próbálod nyomatékosítani, hogy Magyarországon mélyszegénység van, és neked elhihetjük.. mintha belelátnál minden ember pénztárcájába.. egy gyári munkás, vagy egy Lidl dolgozó nettó bére több, mint 240.. a cseh2-t nézed vagy mi?
Itt kb egyedül te nem vagy tisztában azzal, hogy mi van ma itthon. Minimális energiabefektetéssel (felnőttképzések) havi 30-40.000Ft-os részlettel, olyan szakmáról szerezhetsz papírt 10 hónap alatt, aminek a kezdő fizuja a mostanid másfélszerese lenne.. és ez konkrétan 10 hónap alatt, 2 hetente hétvégén, lofaroknyi tanulással..
Nincs ismerősöm, aki olyan rosszul keres, mint te, pedig nem is budapesti vagyok, és a zömének nincs is érettségije..
És uram bocsáss.. nehogy már sajnáljam a 4 altalanossal rendelkező honfitársaimat, hogy napi 4 óra bejelentéssel, negyed annyi munkával megkeresik a havi nettóm kb harmadát. Mennyit kellene kapniuk? 5x ennyit?
Akkor én amennyit guriztem az elmúlt 5 évben, 3 éven belül jogosan lennék milliárdos.
Ritka eseteket kivéve, a szegény ember általában azért szegény, mert meg sem próbál nem az lenni.
199.#. Nem vagy tisztában, mi is folyik az országban.
Idézet:.."hogy napi 4 óra bejelentéssel, negyed annyi munkával.."
Negyed annyi munkával? Sok ismerősöm, vagyonőr szakmában dolgozik és 4 órában van bejelentve! Havi, 300 órát dolgoznak!
Tehát, negyed annyit dolgoznak, mint te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!