Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi lesz ezzel a sok fiatallal?...

Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?

Figyelt kérdés

Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?

Elképesztő ez!

2023. máj. 27. 21:59
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/242 anonim ***** válasza:
15%
Miert kene panelnel leakadni? Elso lakasunknak vettuk, boven elferunk benne a gyerek kamaszkoraig. Mivel mindketten dolgozunk, amugy sem lenne idonk a kerttel foglalkozni, napi 2 orat autozni agglobol, inkabb forditjuk ezt az idot egymasra. A hitelt 10 ev alatt akarjuk vegtorleszteni es utana menni tovabb. Inkabb az a fura, hogy ti gondolkodtok vegletekben, hogy egybol a fullos hazat kell megvenni, ami egyebkent is egy penznyelo es sokkal kevesbe koltseghatekonyabb mint egy felujitott, panelprogramos lakas. Kertes hazban nottem fel, tudom mirol beszelek. Azt a penzt amit folyamatosan a hazra kell kolteni, inkabb elkoltjuk elmenyekre es nyaralasra. Ami peldaul az en gyerekkorombol kimaradt, mert a szuleimnek inkabb nagyobb prior volt, fenntartsanak egy 3 szintes kerteshazat, 3 fonek. Netto penzpocsekolas.
2023. máj. 30. 21:55
 142/242 A kérdező kommentje:

139.#. De, jót nevettem a posztodon! :))))

Végül is igazad van. De, hidd el, sokaknak ez lehet egy életcél, még nekem is! Jelenleg ez elérhetetlen számomra is!

...és azt hiszem, nem vagyok ezzel egyedül!

2023. máj. 30. 21:55
 143/242 anonim ***** válasza:
30%
Amugy meg nem hiszem hogy 60 negyzetmeteren olyan egetveroen szar elni. Vagy hagytuk volna a 25 millankat elinflalodni ami az oneronk volt a babavaroval egyutt?Igy befektettuk a penzt egy lakasba, amit 10 ev mulva ugyanugy el tudunk adni 40-50 milla korul ha igy alakul az inflacio. Az a hulye aki meglevo onero mellett inkabb alberletben marad, ahelyett hogy inkabb hitelt torlesztene, ami kozel ugyanannyi vagy esetleg kevesebb is mint egy atlag budapesti alberlet. De ti tudjatok hogy bantok a penzetekkel, bar a kerdesbol es a valaszok nagy reszebol kiindulva itt vajmi keves embernek van penzugyi tudatossaga.
2023. máj. 30. 21:59
 144/242 A kérdező kommentje:

143.#. Akinek nincs önerője? Aki csak a létfenntartásáért küzd, az mit csináljon? Hogy lesz saját lakása? Lakni addig is kell valahol.

Aki, hó végére örül, ha 0 Ft-nál van és nem lesz mínuszba, az hogy spórol, mit rak félre?

2023. máj. 30. 22:09
 145/242 anonim ***** válasza:
32%

"egy 40milliós ócska panelhez ... Ez egy életcél? Összezsúfolva néhány 10nm-en leélni egy teljes életet?"

1. Ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.

2. Miért kellene valakinek már huszonéves korában elérnie az életcélját? Akkor miről szólna a további 80-100 éve?

2023. máj. 30. 22:12
 146/242 anonim ***** válasza:
0%

"De, hidd el, sokaknak ez lehet egy életcél, még nekem is! Jelenleg ez elérhetetlen számomra is!"

Na, pont erről beszélek, hogy ez a borzasztó. #141-nek is ott lesz a kamasz gyereke, nulla gyerekkor, mert egy panelban nem lehet csinálni semmit. Tovább lépni meg valószínűleg úgy tud, hogy a 3 szintes szülei házát megörökli. De mire ez bekövetkezik, 60éves lesz, azután meg már minek fejlődni, a gyerek úgyis elakar majd költözni, minek a kertesház. Gyerekeinek már jobb lehet, szebb jövőben nőhet fel, de amint látjuk, ehhez egy generációnak ki kell halni...

És aki nem örököl semmit? Na ott két generációnak kell kihalni, és mindkettőnek jól kell keresnie. Ha egyik nem teljesül, megszakad a fejlődési kör és kezdődik minden előről, a nyomorból...

2023. máj. 30. 22:12
 147/242 anonim ***** válasza:
50%

"Hogy lesz saját lakása? Lakni addig is kell valahol."

De lakni nem csak sajátban lehet. Huszonéves korban pl. koleszban is lehet évekig, ha a huszonéves nem csak ül és kesereg, hanem képzi magát.

2023. máj. 30. 22:20
 148/242 anonim ***** válasza:
64%
Hogy ne lenne egy gyereknek gyerekkora egy sima lakasban? :D Foleg ugy hogy Budapesten lakik. Szerinted amugy a gyerek ugy mukodik mint egy kerti torpe hogy van kerted es kirakod es ott majd boldog gyerekkora lesz? Van baj a toronyban. Foleg, hogy irtam is, hogy mi elmenyeket akarunk biztositani, ami utazas, programok, kulfoldi ut, stb. 12 eves koratol meg ugyis ciki lesz otthon lenni es ugyanugy a haverjaival fog logni. En is hiaba laktam kertes hazban, sosem voltam otthon, mindig a tobbi gyerekkel voltunk egesz nap a focipalyan 10 eves korunktol kezdve, kesobb pedig 16 eves korunktol Budapesten belul bandaztunk, moziztunk, jatektermeztunk (regi jo westendes tancpadok)
2023. máj. 30. 22:21
 149/242 anonim ***** válasza:
20%
Es miert ne tudnal tovabb lepni ha van egy 50 milliot ero vegtorlesztett lakasod, amit onerobe tudsz forgatni? :D 10 ev mulva en 38 leszek, kozel sem fogom surolni a 60 evemet es meg boven belefer az eletkoromba hogy utana megint felvegyunk egy 20 millas hitelt peldaul... :D
2023. máj. 30. 22:22
 150/242 anonim ***** válasza:
24%

"Aki, hó végére örül, ha 0 Ft-nál van és nem lesz mínuszba, az hogy spórol, mit rak félre?"

Még mindig nem merted leírni, hogy heti hány órában dolgozol...

2023. máj. 30. 22:24
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!