Mi lesz ezzel a sok fiatallal? Hogy lesz saját lakásuk, egzisztenciájuk?A lakáshitelek az egekben! Aki nem gazdag családba születik, mi lesz vele?
Az olló egyre nyílik, a tehetősek és a szegények között. Hogy lesz saját lakásuk? Mindenki albérletbe megy talán? Vagy marad a MAMAHOTEL?
Elképesztő ez!
Ami a fizetést illeti: Nagyságrendileg ettől többet nemigen lehet keresni.
Lehet keresni több pénzt ígérő céget, pl., ahol, 50-60 ezerrel adnak többet...és? Ezzel meg lenne oldva ez az egész kérdés? Aligha.
Max, vehetek még 1 pólót rajta, uram bocsá 1 pár cipőt és kétszer elmehetek vele az állatkertbe és kész!
Lakás, egzisztencia változatlanul nem lesz!
Amúgy is, munkahelyváltás velejárója a teljes új hely, bizonytalanság, beilleszkedés és számtalan ismeretlen bizonytalan tényező!
Utána meg lehet a két szék közül a földre ülnék!
Ha valaki itt 5-ről a hatra akarna lépni, akkor havi netto, 4-5-600 ezerre lenne szükség!
De, lehet a mamahotelesek ezt nehezen tudják megérteni! Vagy gazdagabb családba születők, akik nem úgy nőttek fel, mint én, hogy télen a hó alól kapartuk ki a tüzelőt és éjszaka fűttetlen szobában aludtunk vidéken!
Szóval nekünk mamahoteleseknek nem kell karriert építeni, hogy előrébb jussunk? Számodra a pénznek nagyobb az értéke, mint számunkra?
Kicsit fordítva ülsz a lovon már ne is haragudj.
Gyorsan kapd össze magad fejben mert így csak a lejtő jön.
Mindenki pénzből él ezt ne felejtsd.
Neked az a +60000 ft, +25% béremelést jelet! Mikor kaptál utoljára ennyit??
"Amúgy is, munkahelyváltás velejárója a teljes új hely, bizonytalanság, beilleszkedés és számtalan ismeretlen bizonytalan tényező!"
Mégis hogy akarsz te elérni bármit is mikor még a legalapvető döntéseket sem tudod meghozni???
Szarabb helyre kerültél, akkor tovább állsz...
"Ha valaki itt 5-ről a hatra akarna lépni, akkor havi netto, 4-5-600 ezerre lenne szükség!"
Ahhoz tenni kéne valamit, hogy ennyit keress! A lépcsőfokokat egyesével szokás megmászni, vagy kimenni külföldre... A válszaidalapján te utóbbira képtelen vagy!
"De, lehet a mamahotelesek ezt nehezen tudják megérteni!"
Vagy elég eszük van ahhoz, hogy megalapozzák pár év otthon maradással a jövőjüket!
"télen a hó alól kapartuk ki a tüzelőt és éjszaka fűttetlen szobában aludtunk vidéken!"
jah, a kájhás vagy vegyes kazános fűtés esetén éjjel nem szokták rakni a tüzet, én is így nőttem fel, meg rajtam kívűl több 1000 család.
Mikor kiírtad a kérdést, biztosan azt vártad, majd megértjük a döntés képtelenségedet, és támogatunk az aktuális rendszer szidásában.
102.#. Nézd! Szerény véleményem szerint az összes mamahoteles azért dolgozik valahol. Pénzt keres, még lehet, hogy tőlem jobban is keres!
Akkor pedig, ha nekem sikerült a különköltözés az önálló élet, akkor nekik is sikerülne. Csak egy kis erőfeszítést kellene tenniük, elszántsággal, tudatossággal, bátorsággal! ..és lássanak csodát, mindjárt nem lennének mamahotelesek. Máshogy látnák a világot!
Meg lehet magyarázni, hogy miért laknak a szüleiknél...meg lehet. De, ha így állnak hozzá, még 2-3 sőt, 4-5 év múlva is otthon lesznek, még 30-as korukban is! ....és, ahogy telik-múlik az idő, egyre nehezebb lesz elkezdeni a különköltözést! Nincs igazam?
"nem vagyok MAMAHOTELES"
Lehet hogy nem vagy az és most büszke is vagy rá, csak amíg te az önálló eléteddel büszkélkedve épphogy kijössz hó végére, addig én "mamahotelesként" összespórolok annyit hogy mondjuk 30 évesen vehessek egy saját lakást, te pedig életed végéig valaki mást fogsz gazdagítani a lakbérrel.
106,#. Idézet: "összespórolok annyit hogy mondjuk 30 évesen..".
Ha ez valóban így van, maximálisan igazat adok neked! Ezt elismerem és jó döntésnek tartom!
DE!! Valljuk be, a valóság más, ezt nem minden mamahoteles mondhatja el magáról, hogy 30 éves korára, 30-40 milkóval a zsebben vesz egy saját lakást és kész!!
Sőt, ez az opció olyan ritka, mint a fehér holló! Nincs igazam?
Inkább az jellemző, hogy nem mernek a mamahotelesek kilépni az életbe, nem mernek lépni, kiállni saját magukért és ha mást nem egy albérleti szobát nem mernek keresni!
Jól van az úgy a szülői házban, saját szobájukban a mama főz! Ők meg férfinak, fotelhuszárnak képzelik magukat és osszák az észt a neten!
De, mégis szerintetek mit gondolnak a nők az ilyen pasikról, ha társkeresésre kerülne a sor? Hol laksz? Hááááát,....az anyáméknál külön szobában! Szerinted, hogy néznek a nők az ilyen pasikra?
"DE!! Valljuk be, a valóság más, ezt nem minden mamahoteles mondhatja el magáról, hogy 30 éves korára, 30-40 milkóval a zsebben vesz egy saját lakást és kész!!"
Átlagos ember önerővel + hitelből vesz lakást, nem kpra.
"Inkább az jellemző, hogy nem mernek a mamahotelesek kilépni az életbe, nem mernek lépni, kiállni saját magukért és ha mást nem egy albérleti szobát nem mernek keresni!"
Te munkahelyet se mersz váltani!
"De, mégis szerintetek mit gondolnak a nők az ilyen pasikról, ha társkeresésre kerülne a sor? Hol laksz? Hááááát,....az anyáméknál külön szobában! Szerinted, hogy néznek a nők az ilyen pasikra?"
És az mivel jobb, ha te meg még egy kávéra sem tudod meghívni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!