5-10 millióba került országosan,2016-ban egy panellakás,mi történt azóta?
Ma simán 40-50 milliót is elkérnek egy panellakásért.
Ami 1 millió forint/m2 árat jelent.
Nyílván bizonyos áremelkedés indokolt,de ekkora....?
Különben én mai napig nem adnék többet egy panellakásert 5-10 millió forintnál.
Én 2016-ban Győrben adyvárosban 8,9 millió forintért vettem meg a 44m2 1,5 szobás panellakásomat.
És azt akkor egy reális árnak gondoltam,ma se adnék szívesen ennél többet érte.
Tisztán emlékszem, hogy már 2016 ban tolták ezt a 30M egy garzon szöveget.
Általában ezek rejtett hirdetések. Dunahouse, ingatlan.com, stb
Mert már akkor is csak úgy lehetett eladni, hogy azzal hirdetik, hogy csak a felső 10000-nek lehet panelja.
A 20M t átugrotta. Az nem volt elég szép szám. Egy panelnek soha nem volt 20M az ára. Nem érdekes?
10: Ebben a sztoriban több komoly csúsztatás is lehet!
HA 3 M hitelt vett fel, akkor nem 3-t fizetett vissza, azaz nem 6 M-ért vette a lakást.
Ez lehet panelprogramos lakás, amibe az állam beletolt még 10M Ft-ot (ház felújítása), meg az ismerősöd is felújította belül a lakást, szóval nem, nem 6 M-ja van benne, hanem minimum a duplája. De még úgy sem emelkedett 4,5-szörösére egy lakás még Budapesten se, sehol se 7 év alatt. Kétszeresére maximum.
12. Nana. A kis méretű nagyvárosi, pesti lakások simán mentek ennyit. A panelok bizony 7-10 éve 5-10 millióba kerültek, ma pedig 30-50 millióba. (Pesten és nagyvárosokban.)
"HA 3 M hitelt vett fel, akkor nem 3-t fizetett vissza"
Ezt mindenki tudja, de a világon senki nem szokott így számolni, ezt most csak direkt azért hoztad fel, hogy kötözködhess. A legtöbb ember vesz fel hitelt lakásvásárláshoz, de a vételárat szokta említeni a lakás áraként. Ez az életszerű. Ezt a nyakatekert magyarázatot még senkitől nem hallottam, amit te mondasz, hogy a hitelre kifizetett kamatot is utólag beleszámolja a lakás árába.
Igen felújította a nulláról szépre, de megsúgom akkoriban mondjuk 5-10 éve egy kis lakás teljes felújítása került 2-3 millióba. (Attól függ mennyire újították fel, milyen anyagokból, pontosan melyik évben.) A felújítás az utóbbi kb. 2 évben lett baromi drága, persze megint nem azt mondom nyilván, hogy előtte ingyen volt, de értsd jól, mostanában lett iszonyú drága.
13: "A kis méretű nagyvárosi, pesti lakások simán mentek ennyit."
Hát nem mentek.
Adtunk el és vettünk is 2005 óta folyamatosan.
Az ingatlan.com-mal kelek és fekszem...
"A panelok bizony 7-10 éve 5-10 millióba kerültek, ma pedig 30-50 millióba"
Erre már válaszoltunk az első oldalon.
Komlón és Miskolcon most is van 15 M alatt.
Nem ugyanazokat a lakásokat hasonlítjátok össze.
Történetesen 2015-ben is adtunk el és vettünk is lakásokat.
Nem létezett ez az árkategória semmilyen lakástipusban sem Budapesten.
#13 "A panelok bizony 7-10 éve 5-10 millióba kerültek, ma pedig 30-50 millióba. (Pesten és nagyvárosokban.)"
Nem, nem kerültek ennyibe. Az első válaszok között ott van konkrétan akkori statisztikai adatokkal együtt.
Ez a mese amit elhisztek csak nem értem miért.
Hatalmas volt az árnövekedés így is. Miért akarjátok azt hinni, hogy 3-szor meg 4-szer annyiba kerül most egy lakás, mikor az is durva hogy a duplájába kerül ennyi idő alatt?
A lakások árát MINDIG a kereslet határozza meg. Olyan nincsen hogy drágák a lakások és senki nem tudja megvenni.
Ha senki nem tudja megvenni akkor lemegy az ára egészen addig amíg már lesz rá vevő. Ha nem megy le az ára akkor azért, mert van aki most, ennyiért is meg tudja venni - vagyis nem igaz, hogy senki nem tud lakást venni.
Miért van az, hogy aki szerint 30M egy panel őszerinte mindenki legalább annyiért árulja?
Aki meg azt mondja, hogy 10M ért vett az azt mondja, hogy az az egy volt annyi.
Az ár teljes mértékben attól függ, a vevő mennyire balek, az eladónak mennyire jó a beszélője.
Nincs olyan, hogy bemegyek a boltba és megkérdezem mennyibe kerül.
Egyedül ahhoz lehet viszonyítani, hogy az embereknek mennyi megtakarítása van.
Amúgy nem Budapesten emelkedtek nagyot a lakásárak, hanem a kevesbé elcigósodott kisvárosokban.
Na ott még tenyleg lehetett 4M-ért is jó helyen panellakást venni, ami most 30-35M-ért hirdetgetnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!