Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nagyvárosból falura költözők,...

Nagyvárosból falura költözők, milyen tapasztalataitok vannak?

Figyelt kérdés

Kedves Olvasók!

Budapesten születtem, itt is élek lassan ötven éve. Ugyan én mindig szép zöld helyeken laktam, életem felét Hűvösvölgyben, másikat és jelenleg a Széchenyi-hegyen, de azt hiszem elegem lett a városból. Észak Pest megyében gondolkodom, mert nagyon tetszik a Börzsöny, Kismaros és Börzsönyliget, Kóspallag, Szokolya, Márianosztra, Nagybörzsöny, esetleg még pár kis település.

Arra vagyok kíváncsi, hogy akik nagyvárosból ilyen helyre költöztek, mi az, amit nagyon megszerettek, mi az, amit nem tudtak megszokni? Munkába járás nekem nem gond, otthon fogok dolgozni. Vásárolni hetente egyszer-kétszer fogok. Család, gyerek nincs. De mennyire nehéz ilyen dolgok, hogy elromlik egy alkatrész a számítógépben, vagy a háztartásban, és beszerezni azt. Házhoz rendelni nem élelmiszer, hanem mondjuk bútort, nagygépet. Minden vélemény érdekel, nincsenek rossz válaszok.

Köszönöm!

ma 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Én panelból költöztem falura és imádom. Itt vannak alaphangok, fűkasza, flex, fűrész, akár vasárnap este 9kor, akit ez zavar annak nem ajánlom a falusi létet. Pl. A szomszédom egyedül csinálja a betonkerítését, kb. 2 éve folyamatosan megy a betonkeverője. Bár szerintem még így is halkabb mint a panelom volt.
ma 12:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Kutya, és más állat hang nem zavar, kifejezetten szeretem. Az építkezés, barkácsolás talán már jobban, de ez itt a XII. kerületben is van. Próbálok azért elszigeteltebb ingatlant nézni. Most olvasom viszont, hogy a falusi élet pletykás, bár nem tudom, mennyire lehet Pest megyét klasszikus vidéknek tekinteni. Ugyan nem vagyok alternatív nemi beállítottságú, de a párkapcsolat című dolog nem érdekel. Volt több is, elég lett belőle. Ilyen miatt vajon nem beszélik ki, nem utálják ki az embert?
ma 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Kibeszélni csak az őslakospk tudják. A sok beköltöző kb ismerős nélküli a falvakban, így a pletyka is kevesebb.

A börzsönyi falvakban meg sok az időszakosan lakott, csak nyaraló ház is. Ott nyaralásunkkor a szállásadó sorolta, hogy szembe ház szegedieké, másik pestieké, amazt szobiak vették meg. Szval kár izgulni.

ma 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Nyáron fűkasza, télen láncfűrész állandóan megy, esténként gomolyog a füst a házak között. Nekünk eddig csalódás.
ma 16:03
 5/9 anonim ***** válasza:
4# sajna aki a csenddel és haláli nyugalommal azonosítja a falusi életet, annak ez van.
ma 16:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Télen már közel olyan tiszta a levegő mint pesten a belvásorban amióta bevezették a 50 forintos üveg visszaváltási díjat, szóval ez pozitívum.
ma 16:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Kicsi az ország. Beszerezni falun sem nehéz dolgokat. Hidd el a netes rendelés falun is ugyanúgy működik, mint Bp-n, kiszállítanak bármit. Bútort, műszaki cikket, ruhát, alkatrészt. A csend az már más kérdés, nekem jobb a kisváros ebből szempontból. Ami más lesz az eü. ellátás minden szintje. Jó persze van háziorvos. De ügyelet az messze van ha nem tudsz várni rendelési időig. Fogorvos is van, de elég kevés a rendelési idő vidéken ha államiba akarsz menni, gyakorlatilag ebből a magán marad a közelebbi városban. Személyes ügyintézést igényló bármiért (kormányablak, NAV, Földhivatal, Bíróság stb.) utaznod kell, és nem egy vállrántás és apró bosszúság, ha éppen rosszul tudtad az ügyfélfogadási időt. Nincs legtöbb helyen kábeltévé, mindenből a műholdast tudod igényelni. Nem tudsz leugrani egy normális boltba sima kis bevásárláshoz, minden jóval drágább kisebb településen. Legtöbb helyen a helyi boltban délutánra még sima kenyér is alig akad, bosszantó lehet ha alapvetőnek gondolt árucikket nem találsz helyi vegyesboltban és elfelejtetted megvenni és estére kellene a kajába. A kisboltok jóval drágábbak, mint a nagy hálózatok. Gyógyszerár jó ha van a településen, kisebb falvakban ez nincs. Persze ha van, akkor a vényre írt gyógyszer rendelik, legtöbb esetben nem azonnal tudnak kiszolgálni. Az lényeges hogy csatornázott-e a településrész? Mivel fűtesz? Van-e vezetékes gáz, vagy sem? Sok tényezős a kényelmed. Autód mindenképpen legyen, sokkal fontosabb mint a városban. Az sem árt ha van vasútja a településnek, vagy legalább sűrű volán közlekedése.
ma 17:38
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es válasz tökéletes képet ad. + szakembert nehezen találsz. Nálunk már villanyszerelő,víz-gáz,dugulás, csak a közeli városból, autószerelő egy,méregdrága.
ma 19:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Ugyan úgy tudsz mindent házhoz rendelni falura is. Jobb is mert ha bent a városban megveszed akkor neked kell elszállítani vagy szállításért fizetni, majd bevinni a házba. A nagy webáruházak ingyen kiviszik X összegű rendelés után és a futár egy kis borravalóért még akár helyére is teszi neked az új hűtőt például.

Ha van autód akkor megéri falun lakni. A szüleim helyben nem is vesznek szinte semmit mert a faluban minden drágább, vannak dolgok amik dupla annyiba kerülnek. Inkább bemennek a városba vásárolni heti 1-2 alkalommal.

ma 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!