Nagyvárosból falura költözők, milyen tapasztalataitok vannak?
Kedves Olvasók!
Budapesten születtem, itt is élek lassan ötven éve. Ugyan én mindig szép zöld helyeken laktam, életem felét Hűvösvölgyben, másikat és jelenleg a Széchenyi-hegyen, de azt hiszem elegem lett a városból. Észak Pest megyében gondolkodom, mert nagyon tetszik a Börzsöny, Kismaros és Börzsönyliget, Kóspallag, Szokolya, Márianosztra, Nagybörzsöny, esetleg még pár kis település.
Arra vagyok kíváncsi, hogy akik nagyvárosból ilyen helyre költöztek, mi az, amit nagyon megszerettek, mi az, amit nem tudtak megszokni? Munkába járás nekem nem gond, otthon fogok dolgozni. Vásárolni hetente egyszer-kétszer fogok. Család, gyerek nincs. De mennyire nehéz ilyen dolgok, hogy elromlik egy alkatrész a számítógépben, vagy a háztartásban, és beszerezni azt. Házhoz rendelni nem élelmiszer, hanem mondjuk bútort, nagygépet. Minden vélemény érdekel, nincsenek rossz válaszok.
Köszönöm!

Kibeszélni csak az őslakospk tudják. A sok beköltöző kb ismerős nélküli a falvakban, így a pletyka is kevesebb.
A börzsönyi falvakban meg sok az időszakosan lakott, csak nyaraló ház is. Ott nyaralásunkkor a szállásadó sorolta, hogy szembe ház szegedieké, másik pestieké, amazt szobiak vették meg. Szval kár izgulni.

Ugyan úgy tudsz mindent házhoz rendelni falura is. Jobb is mert ha bent a városban megveszed akkor neked kell elszállítani vagy szállításért fizetni, majd bevinni a házba. A nagy webáruházak ingyen kiviszik X összegű rendelés után és a futár egy kis borravalóért még akár helyére is teszi neked az új hűtőt például.
Ha van autód akkor megéri falun lakni. A szüleim helyben nem is vesznek szinte semmit mert a faluban minden drágább, vannak dolgok amik dupla annyiba kerülnek. Inkább bemennek a városba vásárolni heti 1-2 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!