Először albérlet majd álláskeresés, ha vidékről költözöl fel a városba. Vagy először munkakeresés majd albérlet?
"Milyen területen próbálkozol?"
Érettségivel szerinted milyen home officeból végezhető pozíciókra van esélye? Netán az Európai Űrügynökség remote kutató pozícióira pont ilyen remek jelentkezőket várnak vagy egy nemzetközi tőzsde kibervédelmi csapatába?
Először albérlet, mert meló van bárhol!
Érettségivel, technikummal, meg jópár szakmával is rendelkezem, de ha kell számlaképes is vagyok...
"De kellene összeg, hogy tanulni tudjak menni és kitanuljak valamit."
Ez nem igy működik :D
1 Nem minden piacképes amit tanitanak (sok a megélhetési tanfolyam / képzés / egyetem stb) kész iparág sőt hitelező rendszer (diákhitel) van erre, és rengetegen élnek naiv tanulni vágyókból.
2 Nem mindenhez kell tanfolyam / képesités amiből közbe marhajól meg lehet élni!
Ha biztos vagyok benne, hogy adott, új településen belül 1-2 hónapon belül találnék munkát, míg a jelenlegin nem, akkor kivennék egy lakást, igen. Lehet, hogy rövid távon pazarlásnak tűnik, pedig már rövid távon is nyereség, hogy könnyebben tudsz interjúkra járkálni. Utána meg méginkább, hiszen simán el lehet puskázni lehetőségeket már akkor ha fáradt, kialvatlan az ember vagy épp nem áll azonnal rendelkezésre. Most is épp ezt játszom, felmondási idő, majd alkalmi munkák alatt próbálok új helyet találni, 3-3 körből biztosan van mindig 1 ahol ezen múlt és nem sikerült. A Teams és a Zoom miatt viszont helyileg irreleváns, hogy hol ülök. Egy levelezési címet bármilyen másik városban be tudok kamuzni és ráírni a CV-re. De ez egy speciális helyzet, van ahol vannak még személyes interjúk is, az én szektoromban kb. 0. Szóval lakás a valóságban akkor lesz, ha lesz munka is, addig marad a képzelt albérlet.
Egyébként egyszer már jártam úgy hogy előbb volt meg a lakás mint a munka és nem bántam meg. Ha nem a szomszédból járkálok interjúzni, ki tudja meddig húzódott volna még a munkanélküli időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!