Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Sosem jártam nagyvárosban ha...

Sosem jártam nagyvárosban ha oda költözöm hogy kell tájékozódni? mennyi idő mire meg tanulja az ember?

Figyelt kérdés
2023. dec. 16. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden ki van írva, az emberek szívesen segítenek (mégha látszólag mindig morcosok is).

Ha jól tájékozódsz, akkor hamar.

2023. dec. 16. 13:13
 2/5 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Jó használni elsőre a google térképet. Azon van útvonal tervező és felajánlja a járatokat. Meg látod térképen és műholdason is érdemes ránézni a helyre.

A tájékozódás nem annyira nehéz:

- térkép alapvetően kell az elején

- főutak, széles utak (itt több a tömegközlekedés)

- busz, villamos, trolibusz, metró a választék

- érdemes havi bérletet venni ahol van ilyen

- mobilban legyen offline trékép (van belőle választék)

- és kérdezz eleinte mint írták is

- a neked fontos helyekkel kezdjél (lakóhely, munkahely, ahol bevásárolsz)

2023. dec. 16. 15:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Így van, térképpel kezdd, aztán gyorsan belerázódsz, csak alkalmazkodj jól az új helyzethez. Esetleg használd ki a szabadidődet a város felfedezésére, "tévedj el". Az is sokat segíthet, hogy megtanulj tájékozódni. Illetve nem árt átolvasnod az általad használt tömegközlekedési eszközök egyes megállóit, jó ha tudod, hogy hol tudsz esetleg felszállni. Budapestet például évek alatt sem fogod tökéletesen kiismerni, egyszerűen túl nagy hozzá. Viszont ha tudod, hogy például melyik metró honnan-hova közlekedik, és esetleg hol tudsz átszállni, az már félsiker.
2023. dec. 16. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Térkép/gps van, szemed és szád szintén. Útbaigazításkor a legtöbb ember kedves. Nem harapnak.

Az, hogy ki milyen gyorsan tud megjegyezni dolgokat, tájékozódni a térben az pedig a képességeitől függ.

Nekem elég 1x látni, tapasztalni a helyet és megjegyzem. Vagy egyszer csekkolom a térképet és megjegyzem.

Mindegy, hogy hol vagyok. Ezért is hagyatkoznak rám olykor.

Pl családi nyaraláskor a family.

A szobrászathoz és modellezésekhez, háztervekhez is kellenek ezen motoros képességek.

Jómagam pedig mindegyikben tevékenykedek.

Aki ezen képességhalmaza gyenge, annak hetek, hónapok is lehetnek.

A legtöbb embernek 1-2hét és a környékét már minimum ismeri.

De ismerek olyat, akit kísérgetni kell, mert hajlamos eltévedni egy ügyintézés alatt is. Pedig nem egyszer volt ezen helyeken. Neki átlagon aluli ezen képességei, viszont más téren a szakmájában például elismert.

Ezért se hittem el, amikor mondta mi a helyzet s felkért, hogy kísérjem el. Akkor viszont megtapasztaltam kísérőjeként.

Aranyos volt, mert elpoénkodta, de nem lehet egyszerű az élete ezen téren így.

2023. dec. 17. 01:20
 5/5 TappancsMancs ***** válasza:
Dehogy is nem harapnak. Múltkor a városban kérdeztem valakitől valamit és megharapott. 🤪
2023. dec. 17. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!