Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 280-300 ezres nettóval hány...

280-300 ezres nettóval hány millió ft lakáshitelt kaphatok max 20 éves futamidőre?

Figyelt kérdés

a gyakorlatra lennék kiváncsi, nem az online kalkulátorokra.

Elsősorban Erste bank, ahol most 107 ezer ft egy 19 éves lakáshitel.

Erre kaptam ajánlatot a munkáltatói alapján , de kiváncsi vagyok meg is adják-e később, vagy nagyon határeset?

ma 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
En ennyire keves nettoval nem adositanam el nagam. Keress egy jobban fizeto munkat!
ma 14:35
 2/10 A kérdező kommentje:

igazad van. sajnos 3 éve is ennyit kerestem, vagy többet. valszeg váltani is fogok és ennél biztos,hogy többet fogok keresni, viszont itt már elég régóta dolgozom és nem akarok váltani, hogy kaphassak hitelt most és végre legyen lakás.

jól tudok spórolni amúgy nem költök sokat, tehátvezt ki tudom gazdálkodni simán. kérdés a bankok hogy gondolják.

a kérdésem továbbra is áll.

ma 15:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A legalább 10 éves kamatperiódusú kölcsönöknél a 600 ezer forint alatti fizetések fele, míg a 600 ezer forintot elérő jövedelmek 60 százaléka lehet a törlesztőrészlet összege.

2023-as rendelet. Lehet, hogy azóta változott.

ma 15:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, ha barmi tortenik ennyi fizubol mit fogsz csinalni?
ma 15:56
 5/10 A kérdező kommentje:

a szüleimnél lakom jelenleg. az első 1 év lesz a nehezebb, amikor az illetéket kifizetem.összesen a kettő úgy 180 ezer utána már 107ezret ki tudok gazdálkodni plusz rezsi. spórolós vagyok.

az önerőn kivül van még kb 1 millió, amiből, akár az illetéket is ki tudom fizetni egyben és akkor már kezdetben is csak a hitelt kell fizetni.

ha a bank nem ad 14et ,hanem csak 13at,akkor az illetéket nem fizetm ki előre és így vészelem át az első évet.

valójában megéri most venni ingatlant ,mivel nem várható visszaesés és idővel úgy 10 év alatt ki is termeli a hitel nagy részét az áremelkedés, vagy úgy 6-7 év után végtörleszteni is tudom.

ennél csak többet fogok keresni ,csak most van egy ilyen hullámvölgy sajnos. úgy gondolom 300 ezernél már mindnehol többet tudok keresni és ha el is vesztem a munkahelyem, van bőven más munka, nincs általánso válság. akár postásnak is elmegyek, akárminek,nem vagyok finnyás, sokat kibírtam már elhiheted.

ma 16:15
 6/10 A kérdező kommentje:
10 év fix hitellel a 107E ft pár év múlva könynen fizethető lesz, mert a bérek folyamatosan nőnek. egy pár százalékos reálbér emelkedés is sokat számít . 300ezernél egy 5% is 15 ezer Ft csak évente. a világgazdaság tovább nő, ahogy az elmúlt 100 évben is folyamatosan nőtt egyre gyorsuló ütemben.
ma 16:35
 7/10 anonim ***** válasza:
Nyugi, menni fog.
ma 16:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Elhiszem. :) Akkor a szüleid is tudnak átmenetileg támogatni ha gond van. Nem lebeszelni akarlak, nekunk is van, de 19 évig azert ott logott a levegoben..jovore jar le szerencsere. Nekunk kozel 50 e a torleszto, es en mar nem veszek fel hitelt.
ma 16:53
 9/10 anonim ***** válasza:
48%
Most nem a legjobb a munkaerőpiac, de ha talpraesett vagy, úgy tűnik az írásodból, akkor hajra!:)
ma 16:55
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatást, bár nem az volt a cél, hogy lelki támaszt keressek :D

#8 van, amikor a hitel a jobb megoldás, mint gyüjtögetni a pénzt.

egyrészt inflációs évek vannak és a megtakarítások értéktelenednek, viszont az ingatlan értékálló.

ha nincs saját ingatlanod megvan az esély, hogy elmegy melletted a piac és már nagyon nehezen veszel később. ez van most is.

másrészt ,ha fizetned kell havonta az extra motívációt ad . legalábbis én így műkődöm :)

ma 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!