Ilyen feltételekkel tudok felvenni lakáshitelt?
Szóval 3 éve diplomáztam, azóta dolgozom. Lakást szeretnék venni a fővárosban. Sajnos önerőm egyáltalán nincs. :/ Anyukáméknak van egy nagyobb háza, nem tudom ez jelent e bármit, vagy ez valahogy segíteni tudna e a hitelképességhez.
Pár százezer forint félretett pénzem van,de az 1 milliót sem éri el. Van diákhitelem is sajnos, amit fizetek, de még pár év mire teljesen visszafizetésre kerül.
Nem szeretnék tovább albérletben lakni, mert kiszolgáltatottnak érzem magam (pl. most is eladták és költözhetek, nem érzem magam biztonságban)és olyan mintha minden hónapban fekete lyukba dobnám a pénzem, sose lesz az enyém. Akkor már inkább hiteltörlesztőt fizetnék a saját lakásomhoz.
Ilyen kondíciók mellett, amiket írtam, egyáltalán van lehetőségem lakáshitellel lakást venni? Bármilyen ötletet,tippet szívesen fogadok.
Megoldható.
Pótfedezetként be lehet vonni mások házát ha belemennek és nincs rajta hitel.
Ezzel kipipálod önerőt.
Kell még, hogy az elmúlt 3 hónapban ugyanott dolgozz és tudj igazolást kérni.(fekete meló nem játszik)
Havi lakáshitel törlesztőd+diákhitel együtt nem haladhatja meg a fizud 50-60%-át.
Ennyi fizu kintebb eső garzonra vagy másfélszobás panelre elég.
1,5 szobás vagy amerikai konyha+ szoba is teljesen megfelelne.
Utánanézek,köszi! Nem tudtam, hogy van ilyen lehetőség is.
1: 3 éve ezt megkeresed és nincs önerőd?
A bank pont arra kiváncsi, hogy ki tudod-e spórolni a törlesztőt havonta, mert aki erre nem képes, annak nem ad kölcsön.
Ez akkor olyan 200 000/hó lenne.
A feltétele pedig az, hogy felmutasd, 36 hónapon át ezt meg is tetted.
Azt tudnám javasolni, hogy olyan lakást bérelj, amit lízingelni tudsz, és akkor idővel a te tulajdonodba kerül.
A mienket tudnád, csak kellene készíttetned egy banki konstrukciót rá.
Viszont a mienk 72 milliós lakás, 1,8 M/nm, Astoriánál.
Valószínűleg lízingelni havi 350-400 000-ért lehetne.
Szerintem így Anyukádék tudnak hitelt felvenni...
Azért ennyiből egyedülállóként simán félre lehet rakni elég sokat és meglenne az önerő hamar. Költözz addig haza vagy bérelj csak szobát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!