Ilyen feltételekkel tudok felvenni lakáshitelt?
Szóval 3 éve diplomáztam, azóta dolgozom. Lakást szeretnék venni a fővárosban. Sajnos önerőm egyáltalán nincs. :/ Anyukáméknak van egy nagyobb háza, nem tudom ez jelent e bármit, vagy ez valahogy segíteni tudna e a hitelképességhez.
Pár százezer forint félretett pénzem van,de az 1 milliót sem éri el. Van diákhitelem is sajnos, amit fizetek, de még pár év mire teljesen visszafizetésre kerül.
Nem szeretnék tovább albérletben lakni, mert kiszolgáltatottnak érzem magam (pl. most is eladták és költözhetek, nem érzem magam biztonságban)és olyan mintha minden hónapban fekete lyukba dobnám a pénzem, sose lesz az enyém. Akkor már inkább hiteltörlesztőt fizetnék a saját lakásomhoz.
Ilyen kondíciók mellett, amiket írtam, egyáltalán van lehetőségem lakáshitellel lakást venni? Bármilyen ötletet,tippet szívesen fogadok.
Én a saját házamat senkinek a kedvéért sem jelzálogosítanám el. Még a gyerekeimnek sem, én nem fogok 50-60 évesen albérletbe kerülni, mert e gyerek nem fizette a hitelét... A szembe szomszédom is így járt, meg egy ismerősöm is. Én tanulok mások hibájából is!
Kezdj el spórolni, vagy költözz haza a gyűjtés idejére. 20% önerővel tudsz lakást venni, bár ezt nem ajánlom. Jobb venni 30-35%al a hitel törlesztő miatt. + 4,5-5% egyéb költségek.
Jelenleg ott tartasz, megvan az egyéb költségek ára (talán).
Hazamész, meghúzod magadat, aztán havi min 350000et félre teszel, aztán 3 év múlva lesz egy jobb lakásod.
A törlesztő sokkal több lesz, mint az albérlet, főleg, ha kevés az önerőd.
Vagy most laksz valami nagyon extra helyen laksz.
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha lenne párod.
Fele albérlet, vagy hozzá költözni, vagy, ha úgy alakul, akkor közös hitel.
Pár hónapja lett vége egy kapcsolatomnak, ami nagyon megviselt. Nem éltünk együtt.
Egy ideig most boztos nem szeretnék kapcsolatot, csak lakás miatt meg főleg nem:D
Budai oldalon lakom, itt azért drágábbak a lakások.
#14 "13 ugyan már. A befolyt összeget nézik."
Te adnál olyannak hitelt aki kap havi 1 milliót és ebből elkölt 980 ezret? Vagy inkább olyannak, aki havi 500 ezret kap és elkölt 200 ezret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!