Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Párok, hogy lehetséges saját...

Párok, hogy lehetséges saját ingatlant venni Pest megyében, nektek hogy sikerült?

Figyelt kérdés
20 éve dolgozom, 18 éves korom óta albérletben élek, ebből 6,5 éve a férjemmel kettesben. Az albérleti díj évről évre csak emelkedik, jelenleg 250 000Ft+rezsi, amit fizetünk Budapesten. Ez és a megélhetési költségeink elviszik a havi munkabérünket szinte teljesen. Mindössze 1,3 millió Ft-os nagyon apró részletekben összegyűjtött vésztartalénkunk van. Iszonyúan szégyellem az anyagi helyzetünket, azt, hogy ennyi idősen is szinte épp ott tartunk, mint 18 évesen, nem jutunk egyről a kettőre. Szülők sem tudnak segíteni, sajnos. 1 hete voltam egy barátnőm házavató buliján. Gyönyörű házat vettek Pest megyében, közel a Dunához 72 millió Ft-ért. Nekem és s páromnak életem végéig nem lesz ennyi megtakarításunk, konkrétan az önerőhöz szükséges 20% összeszedésére sincs esélyünk a jelenlegi helyzet mellett. Azóta azzal telnek a napjaim, hogy pörgetem az ingatlanos oldalakat, nézem a házakat és szörnyülködöm, hogy mire nem lesz soha pénzünk, pedig nagyon nagy vágyam itthagyni Budapestet és kiköltözni egy közeli, de csendesebb településre. Már az is megfordult a fejemben, amire korábban gondolni sem akartam, hogy felregisztrálok OnlyFansra vagy szexpartnerkeresőre, hogy anyagilag kicsit előrébb legyünk. Esetleg elhagyom a férjem és keresek egy gazdag pasit. Igaz, akkor lelkileg mennék tönkre, de legalább lenne pénzünk/pénzem. Az már tényleg szóra sem érdemes, hogy albérletbe nem akartam szülni, így a gyerekvállalásról is le kellett mondanunk. Esetleg vannak sorstársak, akik szintén ebben a cipőben járnak, vagy a fővárosban tényleg mindenki min. félmillió Ft-ot tisztán megkeres havonta?

2023. máj. 21. 19:22
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

30.

Igen, abszolút az átlagot képviseljük, de ha annak idején nekem valaki azt mondja, hogy kishíján havi 1 milliós bevétellel csak egy szakadt panelt tudunk venni, akkor lehet sírvafakadtam volna. 😅

29-es voltam

2023. máj. 25. 20:44
 32/37 anonim ***** válasza:
83%
#31 Hát ezaz, és utólag felteszi az ember magának a kérdést, érdemes volt-e az a sok munka amit a tanulásba és a szakterületébe fektet, hogy Budapesten egy jól fizető állása legyen, ámbár ez sem ad átlagon felüli életszinvonalat. Vagy maradt volna az ember egyszerű melós, amiből vidéken (nyugodtabb környezetben) átlagos életszínvonalon, sőt ha jól dolgozik, még picit jobban is eléldegél. Az élet nagy kérdései, amelyekre ma már nem adhatóak bölcs válaszok!
2023. máj. 25. 21:04
 33/37 anonim ***** válasza:
89%

32.

Nem nagyon van választási lehetőségünk sajnos. Igazából, ha külföldre költöztünk volna, egyrészt ahhoz is kellett volna legalább 7 millió megtakarítás, plusz ott sem sokkal könnyebb lakáshoz jutni. Fizetés arányban közel ugyanannyi, egyetlen könnyebbség, hogy a kamat EU-s országokban most jóval alacsonyabb, mint itthon. Mi pont a megszívós korosztály vagyunk, én most töltöm a 29-et, férjem pedig a 31-et. 10 évvel idősebb bátyám simán tudott ingatlant venni, mikor annyi idős volt, mint most én. Békáson vett 15 millióért egy panelt, 5 millió önerőre. Náluk van két gyerek, most jön a harmadik, felvették a CSOK-ot+babavárót és most költöznek agglomerációba kertes házba. A panelt 48 millióért adták el tavaly nyáron. Ezzel nem lehet versenyezni, akármennyit keresel.

2023. máj. 26. 11:41
 34/37 anonim ***** válasza:
83%
#33 Teljesen egyetértek!
2023. máj. 26. 14:15
 35/37 anonim válasza:
82%
Sajnos a csok és társai miatt olyan árak lettek hogy az hihetetlen. Ezzel együtt kell élni, sokan örökre albérletben maradnak sajnos de van ennél rosszabb is
2023. máj. 27. 18:03
 36/37 anonim ***** válasza:
17%
Ja, a CSOK és társai miatt kerülnek 30M helyett 130M-be a házak. Budapesten is és Koppenhágában meg Oszlóban meg Amszterdamban és természetesen a CSOK hatott ki a kanadai ingatlanpiacra is, ugye. Hagyjuk már. Az egész világon iszonyatos ingatlanpiaci bumm van, ez nem a CSOK-nak köszönhető. Ha az, meg az egyéb támogatások nem lennének, akkor 100 helyett csak 95-be kerülnének a házak, wow. Mert pl ha a CSOK és egyéb családtámogatások lennének az indukálói a dolognak, akkor azok az ingatlanok, amikre nem adják meg (mert ugye ennek feltételei vannak ám), azok nem drágultak volna, hiszen tudatosan gyermektelen pár amúgy sem venne 3-4 szobás lakásokat, ami egyértelműen a családoknak alkalmas lakások, aztán ők is ugyanezzel a problémával szembesülnek az 1-1,5 szobás lakások vásárlásánál is. Mert bizony mindennek felment az ára, és nem csak azzal a kemény 10M-val (ja, bocs, babaváróval együtt 20, de ugye annak a fele hitel, még ha kedvezményes is), amivel a CSOK-tól nettóban növekednie kellene.
2023. máj. 27. 18:47
 37/37 anonim válasza:
Jól gondold at
2023. jún. 18. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!