Párok, hogy lehetséges saját ingatlant venni Pest megyében, nektek hogy sikerült?
Ma szinte sehogy nem lesz saját házad de még lakásod sem főleg Budapesten.
Kivéve ha van gazdag férjed vagy gazdag szüleid akik tudnak segíteni.
Ha 3 gyereket nem szeretnél vállalni akkor kb el is felejtheted a fővárosi saját ingatlant mert olyan árak vannak amiket átlag ember nem tud megfizetni.
2 lehetséges módot látok az önerő összeszedésére.
Az egyik, hogy jóval kisebb lakásba költöztek ami olcsóbb, q másik, hogy elfelejtitek Budapestet és egy távolabbi vidéki kisvárosban vagy faluban nézelődtök ingatlanok után.
Vagy ha minden kötél szakad akkor külföldi munka.
Esetetekben vendéglátás mondanám mert ott van szállás is amivel sokat meg lehet takarítani.
Lehúztok együtt egy jópár szezont és meg van az önerő vagy az az feletti pénz. Erre már lehet hitelt felvenni.
Átérzem a helyzeteket 34 vagyok és mi is albérletben vagyunk a párommal csak mi Németországban.
Annyival könnyebb itt, hogy ha megkapjukba végleges szerződést akkor már van annyi önerőnk amivel egy kisvárosban tudunk venni egy házat 15 éves hitellel.
Kitartást és sok sikert !
Ne haragudj, de valamit szarul csinaltok, ha egy 32 nm-es lakasert fizettek 250 ezer forintot. 130-150 ezerert is lehet berelni es maris sporoltok evi 1,2M forintot. De ha ennyire rosszul alltok, akkor lehet, hogy a helyetekben inkabb csak egy nagy szobat berelnek,sot, oszinten ezen a ponton elgondolkoznek azon is, hogy 1-2 evre visszakoltoznenk a szulokhoz.
Viszont ha mar most hajlandoak vagytok Budapestrol lekoltozni, akkor Cegleen pl 100 ezerert tudtok lakast berelni, 53 percre van a Nyugati, a Koki, Zuglo meg ertelemszeruen kicsit kevesebbre. Egyertelmu, hogy Pesten nem fogtok egyrol a kettore jutni sajnos ilyen 300 ezres fizukkal, baromi draga a fovaros. Nem tudom, hogy mit dolgoztok, de ha olyan munkakorben, ahol lehet tulorazni es hetvegen dolgozni akkor szerintem menjetek el, ha meg nincs erre lehetoseg es raadadul rossz is a fizu, akkor valtsatok, ha tudtok. Maradok a cegledes peldanal (azert ennel a varosnal mert ezt ismerem), onnan akar lehet ingazni a Mercibe, ami rossz melo, mert 3 muszak van, de talan ezt is jobb par evig csinalni minthogy 40-50 evesen kettotok megtakaritasa legyen osszesen 1,3 M. Cegleden most raneztem az elado lakasokra, mivel gyereketek mar ugysem lesz, eleg nektek egy 42nm-es lakas is, amit talaltam tok szep, 22,5M. A vesztartalekot meg a havi megtakaritast azonnal allampapirba vagy DKJ-ba kell tenni.
Egyebkent minden rosszindulat nelkul kerdezem, hogy ezt hogy sikerult igy osszehozni? Ha meg gyerek sem volt, akire kolteni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!