Párok, hogy lehetséges saját ingatlant venni Pest megyében, nektek hogy sikerült?
9&13-as vagyok, mi 25 es 27 evesek vagyunk, es nalunk is az a terv korulbelul, mint amit a 17-es felvazolt, annyiban mas csak, hogy szivessegi lakashasznalokkent nem kell a szuleinknel lenni es iden elmehetunk egy szereny horvatorszagi nyaralasra. De ja, nekem megeri. Havi kb. 400-at rakunk el, a kinezett lakasert 15 misit kell fizetnunk, az 3 ev sporolas. Eredetileg 20 misi, de edesanyamnak lesz bemme 1/4-ed resze, amit nekem ad ez baromi nagy segitseg, de ha nem adna is full elerhetonek ereznem a lakast igy ketten meg a szar feltetelek mellett is, csak akkor 4 ev lenne a sporolas. De utana le lenne tudva ez a lakhatasi mizeria, akkora, hogy meg egy gyerek is elfer benne. Aztan kesobb majd vagy kerteshazra sporolunk vagy a gyereknek,vagy nyugdijra, de nyilvan mar nem ilyen eroltetett tempoban. Sokkal inkabb ez, minthogy oda jussak mint a kerdezoek. Mi lesz veluk, ha nyugdijasok lesznek? Hogy tudjak majd fenntartani az albit, ha igy sem tudnak sporolni a fizubol?
Es kerdesedre a valasz: igen, fogom tudni elvezni a nyugalmat meg a biztonsagot, a lemondasok ellenere is :D De attol, hogy meghuzzuk a gatyaszijst meg engedhetunk magunknal szorakozast es szerencsere mindkettonk hobbija/kikapcsolodasa kihozhato havi 10 ezerbol.
Az én válaszom nem fog tetszeni.
Én 29 évesen vettem meg a lakásomat hitel nélkül egyedül.
Önkormányzati lakásban éltem
9 évig a XIV kerületben.
A bérleti szerződésemet
3 évente hosszabitották
3x3
Majd a 9.év után az önkormányzat felajánlotta megvételre,mivel én béreltem egyedül ezért elővásárlási jogom volt rá.
( gondolom nem volt pénze az önkormányzatnak és önkormányzati lakások eladásával akart bevételhez jutni)
A lakás vétele akkor 2015-ben 6,5 millióba került.
Egy 34 m2 1,5 szobás erkélyes lakásról van szó.
Annyi,hogy volt a szerződésemben egy olyan rész,hogy 5 évig nem adhatom el az ingatlant.
2021-ben(tavalyelőtt)ahogy lejárt a szerződés szerint ez az idő,eladtam a lakást majd abból a pénzből vettem egy családi házat vidéken Zalában
( Zalaegerszegen).
Azóta is ott élek
#22 Igen, de magad is már 37éves vagy, annak a korosztálynak egyszerűbb volt, önkormányzati lakástól függetlenül. A mai 30-asok,akik 0-ról indulnak/indultak, nekik igazi kihívás az önálló ingatlan.
Mellesleg Zalában elég olcsóak a házak, 2015-ben a megyeszékhelyen egy lakható de felújítandó Kádár kocka kb. 15millióba került. Aztán faluban most is kapni 10millió körül lakható állapotút pl. Zalaegerszeg-Nagykanizsa vonalon. Cserébe Zalában munka kb. semmi értelmes nincs, bár meglátjuk a Zalazone program mit hoz majd...
Abszolút egyetértek veled a mai fiataloknak 20-32 éveseknek tényleg 0-ról indulva nagyon nehéz.
Igazából a munka miatt is könyebb itt,mert online dolgozok egy bécsi
( osztrák cégnek) havonta 1-2 megyek be a munkahelyre
De nem a munka miatt választottam Zala megyét
Egyszerűen beleszerettem,imádom a Zalai tájat.
Zalaegerszeg kisváros igaz,de minden van itt meki,kfc mozi,éttermek,nagy boltok, kormányablak,posta stb.
Emlékszem mikor 21-ben zuglóban eladtam a lakásomat,abból a pénzből tudtam venni egy 75m2 házat Zalaegerszegen
amerikai konyhás nagy nappali,
2 hálószoba,fürdő benne egy
wc-vel és azon kívül van még egy külön wc.
500m2 körbekerített kert szép városra néző kilátással
Szerintem nagyon jó vétel volt.
@23
27 éves vagyok, van a feleségemmel egy 90nm-es lakásunk Miskolc belvárosában.
Van gyerkőc is, 2 kocsi, baba előtt évi 2-3 alkalommal nyaraltunk külföldön, 2-3x belföldön.
25 évesen párommal ketten kerestünk 200e nettot.
Ebből 100 elment az albira és rezsire, 40 kajára, többit elraktuk/elköltöttük.
Felvettük a babavárót mikor 400e volt a nettónk, és 10 misi hitellel vettünk egy lakást.
Most 1.1 a nettonk, ha kedvem tartaná 2 év alatt visszafizetnénk a lakáshitelt 6 helyett.
@kérdező
Szerinted ki a tököm kiváncsi egy 40 éves idős nőre? Senki nem fog onlyfansen fizetni neked, prostiként meg ha kapsz egy 20ast néha napján akkor örülhetsz.
Gazdag férfiakat sem érdekel egy 40 éves nő
25#
Nehogy azt hidd
Egyszer kíváncsiságból felnéztem egy ilyen oldalra,nem az onlyfans volt az,de...
Azt hiszem az...
omegle ( adult site)oldala volt
De konkrétan az volt,hogy nők ültek a saját szobájukban a laptop elött,webcamoztak.
És az emberek,felnőtt emberek neten keresztül nézték és küldték nekik a pénzt.
Volt egy csaj aki lényegében csak webcamozás közben a lábát borotválta és folyamatosan küldték érte a nézők pénzt 50 dollárokat
bocs, de ha nem vagytok hajlandóak olcsóbb lakást nézni és a férjed sem mond le a drága hobbiról akkor mit akartok?
lehet fognátok havi 200e-t is ezzel.
Nem leszek népszerű, én 6 éve dolgozom a férjem 8 éve, szintén albérletben lakunk Budapesten belvárosban, igaz nem fancy albi, de nem is szoci bútoros, olyan kis művészlakás, 50 négyzetméter, 2 szoba 130+rezsiért. Így, hogy a belvárosban vagyunk és kb. mindenhova eljutunk gyorsan bkk-val, nincs kocsink, ha le kell menni vidékre akkor autót bérlünk, sokkal olcsóbb, pláne ha kutyát is visszük magunkkal.
Lényeg a lényeg, 6 éve spórolunk, azóta volt egy 3 milliós esküvőnk, aminek az ára visszajött, de nem lettünk pluszban, tovább spóroltunk, azóta van 12 millió forintunk. Olyan szempontból szerencsénk van, hogy a szülőknek van Szigligeten egy nyaralója, így oda szoktunk lejárni, valamint évi 1x elmegyünk 1 hétre Horvátországba vagy Görögországba. Közben várandós lettem, így felvettük a 10 millió babavárót és egy gyerekre a 600 ezres CSOK-ot (több gyerkőcöt bem szeretnénk), ezáltal a vásárolt ingatlanért nem kell illetékwt fizetni. Az onerőnkből félreraktunk 3 millió forintot vésztartaléknak, így a 17 millióra még felvettünk 15 millió forint hitelt és most vásároltunk külsőbb, de normális kerületben 30 millióért egy felújítandó 45 négyzetméteres panelt. 2 milliónk maradt így felújításra, ebből most megcsináljuk a pvc padlózást és a festést (nem szakemberrel, hanem mi magunk, szerencsére van már benne tapasztalat, sokbarátnak újítottunk az utóbbi években, valamint apukám ebben dolgozik). A törlesztő kb. havi 135 ezer lesz úgy, hogy a babavárót most 3 évre befagyasztottuk. Bútorainkat visszük az albiból, és szépen apránként újítgatjuk majd, ahogy lesz rá keretünk. Panelt azért egyszerűbb kipofozni, mint például egy régi polgári lakást. De ehhez az kellett, hogy olcsó albiban lakjunk, viszonlyag normális keresetünk legyen, bónuszokkal együtt havi nettó 950 ezer a bevételünk, de így, hogy jön a pici evidens kevesebb lesz. Soha senkinek nem fizetnék albiért 250 ezret...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!