Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Párok, hogy lehetséges saját...

Párok, hogy lehetséges saját ingatlant venni Pest megyében, nektek hogy sikerült?

Figyelt kérdés
20 éve dolgozom, 18 éves korom óta albérletben élek, ebből 6,5 éve a férjemmel kettesben. Az albérleti díj évről évre csak emelkedik, jelenleg 250 000Ft+rezsi, amit fizetünk Budapesten. Ez és a megélhetési költségeink elviszik a havi munkabérünket szinte teljesen. Mindössze 1,3 millió Ft-os nagyon apró részletekben összegyűjtött vésztartalénkunk van. Iszonyúan szégyellem az anyagi helyzetünket, azt, hogy ennyi idősen is szinte épp ott tartunk, mint 18 évesen, nem jutunk egyről a kettőre. Szülők sem tudnak segíteni, sajnos. 1 hete voltam egy barátnőm házavató buliján. Gyönyörű házat vettek Pest megyében, közel a Dunához 72 millió Ft-ért. Nekem és s páromnak életem végéig nem lesz ennyi megtakarításunk, konkrétan az önerőhöz szükséges 20% összeszedésére sincs esélyünk a jelenlegi helyzet mellett. Azóta azzal telnek a napjaim, hogy pörgetem az ingatlanos oldalakat, nézem a házakat és szörnyülködöm, hogy mire nem lesz soha pénzünk, pedig nagyon nagy vágyam itthagyni Budapestet és kiköltözni egy közeli, de csendesebb településre. Már az is megfordult a fejemben, amire korábban gondolni sem akartam, hogy felregisztrálok OnlyFansra vagy szexpartnerkeresőre, hogy anyagilag kicsit előrébb legyünk. Esetleg elhagyom a férjem és keresek egy gazdag pasit. Igaz, akkor lelkileg mennék tönkre, de legalább lenne pénzünk/pénzem. Az már tényleg szóra sem érdemes, hogy albérletbe nem akartam szülni, így a gyerekvállalásról is le kellett mondanunk. Esetleg vannak sorstársak, akik szintén ebben a cipőben járnak, vagy a fővárosban tényleg mindenki min. félmillió Ft-ot tisztán megkeres havonta?

2023. máj. 21. 19:22
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Olyan évben felvételiztem, amikor nagyon kevés embert vettek fel államira az adott szakra, így fizetősön jártam végig, ezzel egy jókora hitelt felhalmoztam, amit 3 éve törlesztettem teljesen. Férjemnek van egy elég költséges hobbija, amire szintén sok pénz megy el, bár már egyre jobban visszafogja magát. Nincs saját autónk, neki van egy céges, amit tudunk magáncélra is használni. 7. kerületben lakunk már 5 éve, minden évben emel a tulaj, mi meg tulságosan megszerettük ezt a kis lakást, így mindig elfogadjuk a többletet.
2023. máj. 21. 20:11
 12/37 anonim ***** válasza:
34%

Eszem ágában nincsen Mo-n ingatlant venni, méghozzá okkal. Inkább albérletezünk, de pl egyik barátunk nemrégen vettek, erre odaépült hozzájuk 1 km-re egy szemétégető.

Magyarul többmilliót tettek egy olyan házba, amit töredékért sem tudnak többé eladni, ergo a költözés sem igazán opció.

2023. máj. 21. 20:20
 13/37 anonim ***** válasza:
73%

Hat oke, de korotokbol es munkaviszonyotokbol adodoan lett volna lehetosegetek ingatlant venni mar a CSOK elott is, amikor eszmeletlenul lent voltak az arak es a kamat is. Most valoban extra nehez a helyzet, 2017-ben viszont lehetett egy egyszobas panelt venni 5 misiert. De nyilvan a multon mar kar ragodni.

Tenyleg az az egyetlen lehetoseg, hogy sokkal-sokkal olcsobb lakasba mentek, osszehuzzatok a nadragszijat, koltseges hobbit elhagyjatok, pont ugy, mint a magancelu autokazast es megprobaljatok novelni ugy a beveteleiteket, hogy legalabb egy havi 150-200 ezret elrakjatok.

Nem tudom, hogy mennyi a beveteletek es mennyire tudjatok lefaragni a koltsegeket.

Lehet csunya dolog, de a parod mar nem mai gyerek, lehet, hogy nala lassan aktualis lesz az orokles, ha egyke, akkor en elengednem ezt a sajat lakas temat, de a penzt tovabbra is gyujtenem, mert 1,3 misi nem olyan combos, nem tart olyan sokaig, ha veletlenul egyikotok kiesik a munkabol es varatlan kiadasok merulnek fel.

2023. máj. 21. 20:21
 14/37 anonim ***** válasza:
38%

Magyarul a férjed elb...a a pénzt a hülyeségeire.

Kérdés: miért akarsz komolyan tervezni egy ilyen emberrel?

2023. máj. 21. 20:21
 15/37 anonim ***** válasza:
91%

Most sehogy nem veszel ingatlant. A hitel is k.va drága, nem csak a lakások, az infláció és a forint-euró árfolyam az bizony erősen megdobja az egyéb költségeket is. Mi ugyan most költözünk, de már nézegetjük a lehetőségeket az egyéb pénzkeresési opciókra, mert a jelenlegi lakhatásunkkal egyáltalán nem vagyunk megelégedve. Spórolni már nincs min, és egyébként is megy fel az ára mindennek, szóval amúgy sem lehet, így hát a bevételeket kell növelni. Én akarom vagy sem, a gyerek 1 éves korában visszamegyek dolgozni, és keresek egy második munkahelyet is menet közben, mert a max GYED-et kapom ugyan, de az a hitelünket nem fedezi, nemhogy előrelépésre elég legyen, szóval ez van. A férjem már eleve két helyen dolgozik. Áldozatokat hozunk mindannyian, sajnos az ingatlanpiac nem kedvez senkinek sem, szerintem most még a befektetőknek sem az igazi a helyzet. De nem vagyok befektető (bárcsak), szóval nem tudhatom. De azért valaki csak felvásárolja ezeket az ingatlanokat (még a lakáskeresés közben érdeklődtem egyszer egy újépítésű projektre, 2 héttel az értékesítés megkezdése után már a lakások vagy 80%-a le volt foglalózva, és a legolcsóbb lakás is 80M volt- ne mondja nekem senki, hogy 2 évvel ezelőtt még minden átlagjózsinak volt ennyi pénze, vagy akár csak az önerő hozzá, hogy egy másfél szobás lakásért kifizessen ennyit).

Nekünk pont tavaly májusban sikerült megkötnünk a szerződést a bankkal, 1 héttel azelőtt, hogy az MNB növelte volna az alapkamatot, így mi technikailag jól jártunk, de még így is baromi sok hitelt vettünk fel (nem CSOK, 3 gyereket nem akarunk, annál kevesebbért meg nem adnak jelentős pénzt- már ami az ingatlanvásárlás szempontjából értelmezhető). És még így is egy olyan házat sikerült vennünk, ami erősen kompromisszumos, egyáltalán nem erre vágytunk, nem azon a környéken, nem olyan álapotban, de erre tellett. Én nem keresek kimagaslóan, de a férjem igen, és még így is. Nálunk sem volt külső segítség, cserébe anyósom most közel lesz, és ő tud segíteni a gyerekekkel, szóval hurrá. Drága bébiszitter, de legalább lelkes.

2023. máj. 21. 20:40
 16/37 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Akkor el kell dönteni a hobbi a fontosabb vagy a lakás. Másik hogy rohadt drágán béreltek. Ráadásul gondolom akkor olyan sokat se kereshettek nem indokolja hogy Budapesten éljetek. Az meg egész megdöbbentő hogy simán elmennél qrválkodni vagy otthagynád a ferjed egy gazdagabbért. Szép pár lehettek. Van itt saját felelőség is nem csak az állam a hibás mindenért. Vannak párok akik 5-6 évet nélkülöznek és céges munkásszállón élnek fillerekért hogy összeszedjék az önerőt de megcsinálják. Aztán saját ingatlant szereznek.
2023. máj. 21. 20:57
 17/37 anonim ***** válasza:
90%

Most már késő, pedig több lehetőségetek lett volna mint egy mai fiatalnak. 2010 körül 5-6 millió Ft-ért lehetett megvenni azt a garzont amiben most laktok. Akkor kellett volna megvenni, akár úgy hogy az önerőt személyi kölcsönből fedezitek.

Mit szoóljanak azok, akik most 30évesek? Ennek a korosztálynak a legrosszabb, 5-10 éve dolgoznak, 2010 körül még épp nem vehettek semmit, mostanra ha van egy kis megtakarítás alíg elég valamire, a személyi kölcsön meg nem elég önerőre. A mai 30-as korosztály még a 25év alatti adókedvezményből is pont kiesett...

Szóval ti azt tudjátok csinálni, hogy együtt gondolkodtok a mai 30éves korosztállyal, mert nekik ugyanolyan szar mint most nektek.

Mit csinál a mai 30-as?

-"hotel mama" amíg csak lehet, hogy ne kelljen albérletet fizetni; Hotel mamába viszed a barátodat/barátnődet is!

-Spórolni mindenen, és gyűjtögetni, tehát nem ám megvenni minden hónapban az új cipőt, új ruhát, meg kenceficét amiket a tv-ben reklámoznak. Szakadt cipő talpát mi pl. rossz bicikligumi belsővel foltozzuk, csakhogy minnél tovább kihúzza...

-Új dolgokat csak akkor venni, ha a régi bekrepált, javíthatatlan. Tehát nem megvenni a 2méter átlójú lapostévét, jó az a régi képcsöves is amíg még megy... Meg nem ám megvenni a legmodernebb okostelefont, stb. jó abból az egyszerű is.

-Nincs étterem, utazás, nagy nyaralás, drága hobbi, pénzpocsékolás. Nem bedőlni a reklámok marketingdumáinak. Sokminden úgysem jó annyira, mint amennyire reklámozzák.

-Szóval a mai 30-asok jelszava a spórolás, gyűjtögetés, zéró tolerancia a pénzpazarlással szemben.

Na, mi így élünk már 6 éve, és most jutottunk el oda hogy a 0-ról van kb. 30M ft megtakarításunk. A következő lépés a közeljövőben az ingatlan, ennyiből már el lehet indulni. Ha nem is Budapesten, vidéki megyeszékhelyen egész biztosan!

2023. máj. 21. 22:40
 18/37 anonim ***** válasza:
85%

Nem érdemes Budapesttel foglalkozni, boldogabbak lennétek egy nagyvárosban is, külföld után. Miskolc, Debrecen jó hely, csak a városrészt kell megválasztani, nyugi így is okozhat fejtörést a "túl drága" jelző.... Munka pedig van mindkét helyen.

2023. máj. 21. 23:08
 19/37 anonim ***** válasza:
63%

Kitartást és sok erőt nektek!

31 leszek, nekem nem ment a spórolás, motorozni akartam, és a ház is fontos, de az ember nem tudja meddig él, így néha le kell szarni a számolgatást, van aki el sem éri a terveit! Fájó, de ez az igazság.

Valakinek jön minden, és nem tesz érte, más lefogy, nélkülözik, idegeskedik évekig, és mégis kell a szar pár milliós hitel.... Kérdés tudnánk-e élvezni utána?

2023. máj. 21. 23:14
 20/37 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Tökömben béreltek lakást 250e forintért?

Haverom a belvárosban bérel egy 90nm-es lakást 190ért (igaz még 2 másik emberrel, így mégolcsóbb).

Béreljetek egy lyukat 150e forintért, máris nyertek évi 1.2 milliót.

Bocsi, de pénzügyileg kb 0 érzéketek van, ez nem a lakáspiac nem a kormány nem senki más hibája.

Havi 250e ft az albi, és 20 év alatt bírtatok összeszedni 1 millió forint “”megtakarítást””…

2023. máj. 22. 06:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!