Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan van a fiataloknak...

Honnan van a fiataloknak 100-150 milliója egy új házra?

Figyelt kérdés
Sopronhoz közeli faluban élünk, Ausztriában dolgozunk a párommal évek óta, de az ingatlan nem saját, a szülői házat feleztük el. Gyűjtünk, spórolunk, de ami itt megy az hihetetlen. Ami pár éve kb 50 volt, az most 115 millió. Ha messzebb megyünk, ott lenne ugyanilyen 70-ért, de akkor mindketten napi 2-2 órát ingáznánk oda vissza. Sima telek 25-40 millió, bontandó putri pedig 29-40. Kapnánk nagy hitelt, de akkor 20-25 évig 700ezret törlesztenénk havonta, ki bírja ezt ki? Mégis gombamód szaporodnak a házak és velünk egykorúak költöznek be. Nekünk nem volt soha szülői segítségünk, nem adtak pénzt soha, örökség sincs (még ne is legyen, mert ők is fiatalok és szeretjük őket). Mit tudnak ők amit mi nem?
2023. ápr. 24. 22:12
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

#28: az enyémből ugyan semmit nem fizetsz.

Havi 1M-t fizetek be adóba én es a munkáltatóm, szerintem ebből inkább én fizetlek téged.

2023. ápr. 26. 17:48
 32/35 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nincs munkáltatóm. Viszont ezek szerint egyedül többet fizetek, mint amennyit te életedben fogsz.
2023. ápr. 26. 18:34
 33/35 anonim ***** válasza:
28%

"60 millióból Pest megyében maximum egy éppen rád nem szakadó Kádár kockát tudsz venni"

Mi tudtunk venni Pest megyében házat 50 millióért, de 60 millióért is voltak már jók.

Amúgy az az igazi pucér segg amikor nagyi örökségét nem te kapod hanem a szüleid elitalozzák. Ugye az már eleve nem pucér segg ha a szülők átengedik neked az örökségüket, legalább ennyivel tudtak téged segíteni.

2023. ápr. 27. 10:02
 34/35 anonim ***** válasza:
41%
Az orokseget azert kaptam meg mert a nagyanyam nem volt jo kapcsolatban anyammal, igy a teljes tulajdon vegrendeletben az en nevemre volt iratva mint kizatolagos orokos. Ilyen esetben a szuloknek semmi beleszolasa nincs, ok nem is tamogattak soha semmivel.
2023. ápr. 27. 13:11
 35/35 anonim ***** válasza:
60%

Nem örököltem semmit, nem is fogok, diákhitel miatt adóssággal indultam.

Hiába volt jó szakmám, csak 6 év után találtam olyan munkát ahol jól kerestem, és azóta is itt vagyok. Előtte sem nyomorogtam, csak nem tudtam annyi megtakarítást képezni, hogy saját házam legyen.

Szóval 35 éves koromra összejött egy ~50 milliós ház ~50% hitellel.

10 évig biztosan megmarad, mert zop hiteles szerencsémre. 10 év elidegenítési tilalom van rajta.

Utánna nem tudom mi lesz, de addig is folyamatossan költök rá. Előbb utóbb minden elkészül.

Valószínütlennek tartam, hogy 10 év alatt vissza vizetném a hitelt, mert az idelyi meg még min 2-3 év megtakarítását biztosan elviszi a befejezése.

2023. ápr. 27. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!