Milyen házvásárlási lehetőség van most fiataloknak?
Egyedülállóként, gyerek vagy gyerek ígérete nélkül gyakorlatilag semmilyen lehetőséged nincs. A lakástakarèk után járó állami támogatás volt, tavaly őszig.
Most semmi, gyűjtsd a pénzt és kész. Állampapírokba rakhatod ha akarod, de ez legfeljebb az inflációt fogja követni, nem olyan nagy segítség.
Meg nyilván hitelt is kaphatsz megfelelő önerő és háttér esetén.
30 milliós házhoz, még ha össze is rakod a 10mFt önerőt, 20 mFt-ot hitelre nagy merészség, és ha 20 évre veszed fel, akkor legalább 100 ezer forint a törlesztője. Keresel annyit, hogy éljél is belőle még mellette, családod eltartsd, még ha párod is keres...? Nagyon jó fizu kell hozzá.
És Békéscsaba... hírből csupa jót hallottam róla (...), ott pont nem lesz meg az a fizetés amiből fizetni lehet ezt a magas törlesztőt. De még ha 10mFt-ot veszel is fel... az is bőven 60 ezer forint. Na mindegy.
Nyíregyházán pl. gombamód nőnek ki a földből az újépítésűek, csak tudnám miből, elvégre keleten vagyunk.
lépj be a fideszbe
és ha jól helyezkedsz akkor nem lesz anyagi gondod
Viszonyítás végett: a panellakásom 4 éve kb. 6 millió forint, volt, most adnának érte (nagy valószínűséggel) 15 milliót.
Ekkora lufit fújtak 4 év alatt.
6# az enyém 8 millió volt 5 éve, most 30-ért rögtön elvinnék. Kifestettem és az egyik szoba kapott laminált padlót. Ennyi történt vele az utóbbi 5 évben. Nevetséges. Nyilván nekem ez jó, de megszakad a szívem az összes fiatalért, aki vagy eladósítja most magát 30 évre, vagy bérbe adja a méhét, vagy feldolgozza, hogy sosem lesz ingatlanja... Tragédia tényleg, semmi segítséget nem adnak, ha nincs és nem lesz gyereked a következő 5 évben.. Inkább hátráltatnak sajnos.
Spórolni, félre tenni van értelme és várni, hogy jöjjön a válság. Szerintem nincs értelme túlárazva hitelre venni ingatlant, mert semmi garancia rá, hogy akár 5 év múlva nem lesz rajta sokkal több hiteled, mint amennyit ér.
Nálunk is keleten folyamatosan épülnek az új házak.. Fogalmam sincs kinek van pénze ezekre. De a 30 milliós panelek viszik tényleg a csúcsot, én a 8 milliót is sokkaltam pár éve, 35 éves panelhez képest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!