Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 35 felett ha valakinek nincs...

35 felett ha valakinek nincs saját lakása az annyit is ér?

Figyelt kérdés
2023. febr. 4. 08:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:
40-as sajnos vagy nem sajnos, de veled tudok egyetéretni..
2023. febr. 17. 12:15
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

41.

Köszönöm.

Na de innen szép nyerni.

:)

Ha rám hallgatsz, akkor felhagysz a munkának nevezett "nem pénzt kereső időtöltéseiddel".

Pl. menj el zöldségesnek, 100-200 %-os haszonkulccsal dolgoznak. (Csináltam.)

Vagy végezzél el egy klímaszerelő tanfolyamot, napi 100-200ezret tudsz keresni vele és 1-2 éven belül már berendezett lakásod/házad lehet.

(Majd jössz 1 üveg Whiskyvel.)

2023. febr. 17. 12:47
 43/64 anonim ***** válasza:
95%

Én valamit nem értek, segítsetek. Ha 35 éves vagy, akkor legalább 10 éve dolgozol, ugye? Ha nem, mégis miért nem?

Tehát ha 10 éve dolgozol, és tegyük fel, hogy a budapesti átlagkeresetet keresed (szóval nem tesszük különösebben magasra a lécet), akkor megkerestél nagyjából 28 millió forintot, ennyi pénzt utaltak el a számládra. Hova lett ez a pénz? Mire költötted el, ha semmi sem maradt belőle?

Azt ne mondd, hogy alébrletre, mert mi a francért laktál volna önálló albérletben huszonpárévesen, amikor teljesen egyértelmű volt, hogy így nem lesz saját lakásod 35 éves korodra?

És akkor arról ne beszéljünk, hogy mi lett volna ha 15 éve dolgozol, ha átlag felett keresel, ha befektetsz, stb.

2023. febr. 17. 13:26
 44/64 anonim ***** válasza:
96%

Voltam mindkét cipőben, ezt nőként írom.

Szobát béreltem, mellette minden pénzt próbáltam önerőre félretenni. Nem büfé szakos diplomával rendelkezem, de a kezdő éveimben azért így is csekély módon honorálták a munkámat, tekintettel arra is, hogy a gyengébbik nemhez tartoztam. Mára már 32 éves vagyok, normális egzisztenciával, sajnálatos módon a nagymamám elhunyt covid alatt, így megörököltem a lakását. Nincsen párom és amiből igazán elegem van, hogy amint az ismerkedés fázisába lépek, egyből megtalálnak a nincstelen, saját vagyonomon felkapaszkodni próbáló 35-38-as korosztály, akik értelmesen még 2 havi bért sem voltak képesek félretenni, pedig több éve dolgoznak jobb esetben mint én.

A helyzetem egy fokkal jobb így, hogy örököltem, viszont a dolgon nem változtat, mert ha nem tehermentes ingatlanom lenne, akkor mostanra már a saját lakásom törlesztőjét fizetném. Szóval nekem ne mondja senki, hogyha valaki olyan háttérrel jön, hogy nem kell hitelt fizetnie a szülei után, vagy maga után a diákhitelt, akkor 35 éves korára egy garzonra való önerőt nem képes összeszedni. VIII. kerületben most is lehet kapni 19 millió körül garzont, 9 millió forintot pedig félre lehet tenni 7-8 év alatt különös erőfeszítés nélkül. 10 millió forintnak a törlesztője pedig nem több, mint egy garzon bérleti díja.

2023. febr. 17. 17:45
 45/64 anonim ***** válasza:
95%

És ha valaki azzal jön, hogy ki költözik a 8. kerületbe... Arra csak azt tudom mondani, hogy a családom generációk óta Budán élt, én is ott nőttem fel, majd kiköltöztünk az északi agglomerációja, mégsem derogált volna számomra egy lesajnáltabb kerületben lakást venni, ha csak arra van keretem és minél kevesebb hitelben gondolkodom. Onnan pedig lehet tovább haladni, amint az életeddel is további lépcsőket érsz el. De a 300 ezres fizuból a rózsadombon akarok lakást venni de 3 havi tartalékot nem bírok félretenni, az a nevetség tárgya.

44-es voltam

2023. febr. 17. 17:51
 46/64 anonim ***** válasza:
80%
A legtobb esetben 35 evesen az embernek van egy komoly kapcsolata. Ha ketten vagytok akkor egyszerubb egy lakast venni.
2023. márc. 15. 01:33
 47/64 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy újabb kiírások helyett jobb ha belehúzol, mert lehet, hogy nyugdíjasként már nem fogod tudni kifizetni majd az akkori albérletárakat. Se a gyógyszereket.

(Feltéve, hogy egyáltalán lesz nyugdíjad.)

2023. márc. 15. 16:59
 48/64 anonim ***** válasza:
100%

8: Hol?

És mért kell "lakható"? - Isten tudja csak, mi neked erre a szubjektív definíciód...

És mért kell pont panel?

3300-nél több találat van 20 M alatt.

Első találat Miskolc, 19,9 M irányár, 55 nm, 3 szoba.

[link]

15 M alatt csak 1200 találat van, de itt is az első találat egy 14,9 M-s, 55 nm-es 3 szobás miskolci ugyanott.

Ha beikszelem, hogy csak jó állapottól fölfele legyen, akkor is van 500-nál több találat 15 M alatt.

2023. ápr. 19. 07:42
 49/64 anonim ***** válasza:
100%
43: 10 év alatt 28 millió, van 10 millió megtakarítása, 18-at felélt (1,8 M/év, az havi 150 000 Ft). Persze lehet kevesebb jövedelme is, és dolgozhat mondjuk csak 9 éve.
2023. ápr. 19. 07:47
 50/64 A kérdező kommentje:
48-as ki a pics@ akarna Miskolcra költözni de most komolyan? :D Ennyi erővel mehetnénk Ózdra vagy Salgótarjánba is. Aztán mit csinálnék ott? Tehenet őriznék?
2023. ápr. 19. 07:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!