Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 35 felett ha valakinek nincs...

35 felett ha valakinek nincs saját lakása az annyit is ér?

Figyelt kérdés
2023. febr. 4. 08:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
26%

#29: mostani 30-asként baszhatom a CSOK-ot, gyakorlatilag zsebpénz az ingatlanárakhoz képest.

babavárót felvettük, mikor jött a gyerek, hogy majd jól veszünk családi házat. hát azóta is "vesszük".

köszönjük a kormánynak, krvanagy segítség volt az építőiparba beletolni több többszázmilliárd forintot. pont a saját ingatlan reményét vették el a többségtől. és akkor most még erre jött az infláció...

2023. febr. 5. 21:38
 32/64 anonim ***** válasza:
20%

30. Hagyjuk már! Olyan cégnél dolgozom, ahol a mostani 35-40 éves munkatársaim legtöbbjének van saját lakása, amiket késő huszon és kora harminc évesen vettek 2012-2017 környékén. És nem milliókat kereső informatikusok, hanem jelenleg is 300-350 körül kereső könyvelők és hasonlók. "Egyszerű" diplomás alkalmazottak olyan értelemben, hogy nincsenek agyonfizetve, de azért szörnyen rosszul sem keresnek egy kényelmes irodai munkában. (300-at vidéken kell érteni, nem Pesten.) Ezt még meg lehetett tenni néhány évvel ezelőttig nekik is, most meg már nem. Mindnek van legalább egy 2-3 szobás panellakása, mert a fizetésekhez és minden máshoz képest olcsón tudtak venni 5-8 éve. Meg felvettek az akkor 10 milliót érő lakásra 5-8 millió hitelt, azóta a lakás már ér 30 milliót (itt vidéken), ami nevetséges, a törlesztő pedig ugyanannyi, miközben a fizu is szépen emelkedett.

Szerinted aki most vesz egy panelt Pesten 40 millióért, az a panel fog 100 milliót érni 7 év múlva? (Vagy ha nem szar inflálódó forintban akarjuk nézni, akkor euróban fogja a 2-2,5-szeresét?)

31. Nem az összes mostani harmincas vs. az összes mostani huszonéves összeugrasztása volt a célom. Inkább az volt a lényeg, hogy aki 3-5 éve felvette ezeket, az jól járt, mert akkor az árak még lentebb voltak, az összegek viszont fixek és nem változtak. A 10+10 millió 5 éve még Budapest környékén is ért valamit, ma már semmit, akár lakásról, akár házról van szó. Csak azért említettem a harmincasokat inkább, mert közülük többen voltak gyerekvállalási korban és időben pár éve, mint a mostani huszonévesek. De értem, hogy ott is van, aki néhány évvel előbb vagy később dönt gyerekvállalásról, ott sem mindenki egyforma. Meg én is mindjárt harmincas leszek, mert 28 vagyok, szóval nem ezen volt a hangsúly, csak valami mentén akartam egy vonalat húzni, mert nem lehet mindent aztán még tíz sorban megmagyarázni.

2023. febr. 5. 22:07
 33/64 anonim ***** válasza:
36%

A CSOK pont nem a gyerekvállalási kedvet segítette elő, szerintem. Vagyis nem a mostani harmincasok, akkori huszas évei közepén/végén járók körében. Én legalábbis a saját környezetemben ezt láttam és pont ez a korosztály vagyok.

Jött ez a lehetőség és ott álltunk fiatal, friss diplomás párként egy szál bőrönddel amikor kijött a csok, hogy most ez komoly? Ház = 3 gyerekre elköteleződés? Akinek egy sem volt, ellenben esze igen, az nem írt alá a semmire, felelőtlenül. Viszont akinek már megvolt a 3 gyereke, vagy éppen csak kettő, de már hajlott a három felé, az rohant felvenni és sorra vásárolták fel az újépítésű házakat. Ezek jellemzően azok a családok, akik előtte a devizával besz*pták.

Közvetlen ismerős története: Fiatal párként, családalapítás előtt devizahitel, újépítésű lakás, tök királyság. Aztán jött a három gyerek, boldogság, majd kishíján bebuktak, amikor jött a válság. Annyira megemelkedett a törlesztőjük, hogy alig tudták fizetni, hónapról hónapra sakkoztak most éppen mit nem fognak kifizetni, hogy törleszteni azért még tudjanak. Ők, amikor bejött a csok, eladták a lakásukat, aminek az árából alig láttak valamit. Felvették a 10+10 millió csokot, plusz 8 millió piaci hitelt és vettek egy újépítésű házat Budapest agglomerációjában. Azóta gondolták jöhet mégegy gyerek... Felvették a babavárót, kiváltották a piaci hitelt, meg a kedvezményes csokos hitel egy részét, kihasználták a nagycsaládos autó támogatást, meg anyuka ugye egy életre szja mentes lett.

Na... ha ezzel a rendszerrel valaki jól járt, akkor azok az ilyen családok. És ma ki gondolná, hogy ők a kishíján bebukott devizások?

2023. febr. 5. 22:29
 34/64 anonim ***** válasza:
91%

Nem lehet egy kalap alá venni a 35+os korosztályt /nemtől függetlenül/.

Nagyon nem mindegy,hogy támogatják-e a fiatalt vagy sem, hol szeretne lakást venni/hová köti a munkája, mennyi a havi jövedelme.

Ha valaki totálisan nulláról indul, semmi támogatást nem kap,középbéres kategóriába tartozik, városhoz, esetleg fővároshoz köti a munkája,esetleg albérletet is fizet, teljesen érthető ha nem tud ennyi idős korára lakást venni.

Ha valakit a család támogat, jól fizető állása van, albérletet sem fizet, esetleg helyben dolgozik, közelről jár be és a szülők azzal támogatják hogy otthon maradhat, egyértelmű,hogy könnyebben jut lakáshoz.

Én ezt a kérdést tehát adott személyre vonatkozóan nézném és úgy ítélném meg. Számomra a cél/terv, és az igyekezet a fontos.

2023. febr. 6. 11:04
 35/64 anonim ***** válasza:
96%

Bekes megyeben vettem 4,5 millioert tavalyelott egy falusi hazat. Szerencsere jo allapotban sikerult megvenni, nem putri, nem peneszedik, rendben van a szigetelese, a tetot sem kell javitani. Viszont szeretnenk boviteni, ugyanis szeretnenk majd gyereket, de fogalmam sincs, milyen penzbol fogjuk ezt megtenni, ugyanis babavarora nem vagyunk jogosultak, csokra szinten nem, az epitoiparban meg elkeseritoek lettek az arak. Meg ugyanennyit ra lehetne kolteni erre a hazra.

Summa summarum, en nem nezem le azokat akiknek nincs sajat ingatlanuk. Ez a nagy csaladtamogatasnak gunyolt hitelaradat csak rosszabba tette a helyzetet.

2023. febr. 7. 13:46
 36/64 anonim ***** válasza:
96%
En most leszek 30, 4 eve dolgozom, egyedul eddig 7 millio forint onerot tudtam felretenni alberlet mellett (szobat berlek). Mit nem adnek azert, ha 5 evvel idosebb lennek, mar siman tudtam volna venni egy lakast, ha azt szamolom, hogy akkor mar 9 eve dolgoznek. Aki egy 5-6 evvel idosebb nalam, azoknak mind sikerult szinglikent egy garzont venni, mire en osszesporoltam egy viszonylag normalis kezdo toket azota mindennek irrealisan felszaladt az ara...
2023. febr. 13. 15:54
 37/64 anonim ***** válasza:
76%

[link]

találtam neked lakáshitelt ahol sokkal alacsonyabb a törleztő mint havi 400 ezer . nagyon szívesen!

2023. febr. 16. 12:47
 38/64 NTBS ***** válasza:
90%
Nem feltétlenül. Haveromnak sincs, mert ő megörökli. A pénzt amije van félreteszi.
2023. febr. 17. 09:39
 39/64 anonim ***** válasza:
91%
38-as, megörökli?Mikor?Amikor majd 60 éves lesz?És addig vár arra hogy majd örököl?Vagy nagyszülőtől örököl?Mert az más, persze.
2023. febr. 17. 11:07
 40/64 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Nem "kötelező", hogy saját lakásod legyen 36 évesen és senkit sem érdekel, hogy miképpen élsz vagy laksz amíg "ki nem jössz a napfényre" mert akkor viszont a piac majd "beáraz".

Ugyanis pont azok a -gondolkodó és jó kinézetű- lányok lesznek elérhetetlenek a számodra, akik felteszik a kérdést magukban, hogy eddig mivel is töltötte az idejét ez a pasi?!

(Kocsmába hordta eddig a pénzét vagy drogra költötte, esetleg sitten volt?)

Ha eddig sem vitte semmire, hogyan tartja majd el a születendő 2-3 gyereket és a gyerekekkel otthon maradó feleségét?

40 felé közeledve még nincsen saját lakása, nincsen normális autója, nincsen normális egzisztenciája és még külföldön se nagyon járt.

Nekik ez a lúzer kategória és nem ilyen pasasra vágyik a lányok/nők többsége, akik a középkorúságuk közelében még semmiféle kézzel fogható vagyonelemet sem tudnak felmutatni.

Amúgy a csóróság nem szégyen, csak roppant kellemetlen.

Amúgy a válaszolók között volt már egy hölgy aki kendőzetlenül leírta, hogy mit gondol az ilyenekről, akik az életük delén még mindig albérletekben nyomorognak.

Számára nem férfi az ilyen.

Meg a a többi nő számára sem...

2023. febr. 17. 11:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!