Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 35 felett ha valakinek nincs...

35 felett ha valakinek nincs saját lakása az annyit is ér?

Figyelt kérdés
2023. febr. 4. 08:55
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
16%
"férfi"
2023. febr. 4. 11:31
 12/64 A kérdező kommentje:
11-es miért írtad le megint?
2023. febr. 4. 11:36
 13/64 anonim ***** válasza:
23%

"de 40 MFt-nal kezdődnek a lakható panel lakások"

Ja hát ha a 12. kerületben a hegyoldalban akarsz lakni, akkor igen.

amúgy 30 alatt vannak már budán is kis panellakások.

35 éves korra azért tényleg csak az nem szedett össze ehhez önrészt, aki csak lébecolt, vagy elverte az összes pénzét.

ez még akkor is minimum 12 év munkav, ha egyetemet végeztél, és közben nem dolgoztál.

2023. febr. 4. 12:31
 14/64 anonim ***** válasza:
28%

Számomra igen. Elmondom miért. Nekem van házam, amit én vettem, saját pénzből (csok előtt, városhoz közel faluban 4millióért.) Általában ismerkedés során ha szóba jön hogy egyedül élek a saját házamban, a pasi vérszemet kap és csorgó nyállal tervezi mit csinál majd a házUNKban.

Célozgat rá milyen hasznos lenne nekem, ha ő ide költözne (RoBikApÁznÁm a KerTeT, LenyíRnÁm a FüvEtttt stb). Ez az én házam.

Egy jöttment senki ne rendezkedjen benne. Ne tervezgessen, ne alakítgassa át. A legszebb, hogy még csak nem is találkoztam ezekkel a nyomorékokkal, de MÁR közös tulajdonnak tekintik az én házam.

Na pont az ilyen haszonleső dögök miatt nem foglalkoznék olyannal, akinek nincs háza/lakása.

2023. febr. 4. 12:38
 15/64 anonim ***** válasza:
63%

14# Azért te sem vagy semmi, ha már előítéletekkel haszonleső dögözöl valakit, csak mert nincs saját ingatlana.

Szerintem enyhe túlzás, hogy nem ér semmit egy ilyen ember, de felvet bizonyos kérdéseket. Mi mindent együtt teremtettünk meg magunknak a férjemmel. 30 volt, amikor megismerkedtünk, olyan gáz pénzügyi kultúrával, hogy csak pislogtam. Szerencsére ilyen szempontból formálható volt sok-sok beszélgetéssel. Azóta már odafigyel, tud megtakarítást képezni, de még mindig a sarkára kell lépni néha, mert hajlandó túlzásokba esni. Szóval ciki vagy sem, nálunk én vagyok nőként a pénzügyileg tudatosabb és ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni, kellett az, hogy átengedje a gyeplőt és elfogadja, hogy én egyedül nem tudom és nem is akarom megteremteni a jövőnk alapjait.

Ami kérdést számomra felvet ez a téma, az pont ez. Hogy vajon mennyire költekezel tudatosan és mégis hol nem tudsz ingatlant venni? Budaörsön, vagy Gazdagréten mi sem tudtunk, pedig nagyon fájt a szívünk érte, de ez van. Elmentünk más környékre.

Részemről azzal sincs baj, ha valaki marad Gazdagréten egy életre albiban, csak akkor vegye tudomásul, hogy ez a saját döntésének a következménye.

2023. febr. 4. 13:05
 16/64 anonim ***** válasza:
81%

A 14es vajon csak azért fog egyedül megöregedni a kutyáival, mert félti a falusi vályogházát mindenkitől?

Nekem 3 házam van Budapesten, de nem féltem attól aki velem él.

Attól még az enyém marad.

2023. febr. 4. 13:21
 17/64 A kérdező kommentje:
Nekem is lenne amúgy, ha örökölnék.. vagy szülőktől kapnék csak úgy 10 MFt-okat mint a legtöbben
2023. febr. 4. 13:33
 18/64 anonim ***** válasza:
11%

2018 ban vettem egy lakást Győrben 14 millió forintért.

Budapesti vagyok, azért vettem Győrben, mert ott akkor még feleannyiért lehetett lakást venni mint Pesten.

Felújítottam másfél év alatt kb 2 millóért, és tavaly eladtam 29 millióért.

És nem a neten nyavalyogtam hogy nekem milyen rossz, hanem dolgoztam egyedül, a negyediken lift nélkül...

2023. febr. 4. 13:42
 19/64 anonim ***** válasza:
73%

Aki most 35 éves annak azért elég sok lehetősége volt ingatlanhoz jutni. Ennyi idősen még ha egyetemre is jártál és csúsztál is pár évet már legalább 10 éve dolgozol, ott voltak az orrod előtt a 20-30 milliós újépítésű lakások Budapesten amik ma 70-80-at érnek, ott voltak a 15-20 milliós panelek amik ma 40-50-et érnek, a kamatszint meg egészen mostanáig rendkívül alacsony volt, szinte ingyen volt a hitel. Nem sok valid indokot látok arra, ha egy kis lyukat sem tudtál venni, ha amúgy nem volt valami egyéb teher az életedben (mentális betegség, szülő akit ápolni kell, stb.).

Szóval ha nem is fogalmaznám meg ilyen rosszindulatúan, hogy "semmit nem ér", de az biztos hogy valamit nagyon elrontott, és nagyon át kell gondolnia a döntéseit.

2023. febr. 4. 13:43
 20/64 anonim ***** válasza:
73%

A legtöbben nem örökölnek meg kapnak ajándékba sok milliókat.

Rinya helyett miért nem képzed magad tovább?

2023. febr. 4. 14:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!